piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Preiļos norisinājās V Latvijas Tūrisma informācijas tirgus

Pievienots: 08.05.2018

Jau piekto gadu Latvijā norisinājās tūrisma informācijas tirgus. Šogad pasākumam durvis vēra Preiļi. Agrā 28. aprīļa rītā turp devās vairāk nekā 50 tūrisma informācijas sniedzēji no visiem Latvijas reģioniem, kā arī sešu Lietuvas pašvaldību pārstāvji.

Pasākuma mērķis bija sniegt informāciju par atpūtas iespējām Latvijā un kaimiņu pašvaldībās Lietuvā.

Starp daudzajiem tūrisma informācijas sniedzējiem savu novadu pārstāvēja arī Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs (TIC). Lai gan Preiļi ir tepat līdzās, daudzi preilēnieši izrādīja interesi par Krāslavu un jau tagad ir ieplānojuši braucienu pa mūsu novadu. Aizvien aktuāla ir informācija par aktīvo atpūtu dabas parkā „Daugavas loki”, Latgales kulināro mantojumu, kā arī par nesteidzīgu atpūtu pie ezeriem.

Latvijas tūrisma informācijas tirgus pasākums tika apvienots ar Preiļu ikgadējo pavasara tirgu, līdz ar to Preiļu pilsētas centrs pārvērtās par īstu tirgu – Raiņa bulvārī varēja uzzināt ne vien jaunāko un aktuālāko tūrisma informāciju, bet arī iegādāties stādus savam piemājas dārzam un našķus ģimenes pusdienu galdam. Starp tirgotājiem sastapām arī krāslaviešus – „Skudru gaļas” ražotājus.

Uz pasākuma lielās skatuves bija iespēja uzstāties radošajiem kolektīviem no visiem Latvijas novadiem. Arī te izskanēja Krāslavas vārds, jo uz skatuves kāpa enerģiskais deju kolektīvs „Jautraviņa”.

Katru gadu Latvijas tūrisma informācijas tirgus notiek citā pilsētā. Pirmo reizi tas norisinājās Bauskā, tad Gulbenē, Saulkrastos, Pļaviņās, un šogad Preiļos. Pasākuma rīkotājs tiek noteikts izlozē. Sestdien, pasākuma noslēgumā, visi ar aizturētu elpu gaidīja, kuram tiks laimīgā loze tūrisma gadatirgu rīkot nākamgad. Iespēja izlozēt nākamā pasākuma rīkotāju tika Preiļu novada domes priekšsēdētājai Marutai Plivdai. Un tā… Maruta Plivda izlozēja lapiņu, uz kuras bija rakstīts Madonas novada pašvaldības vārds! Nākamgad visi Latvijas tūrisma informācijas sniedzēji tiek gaidīti Madonā!

Nododot ceļojošo Latvijas tūrisma informācijas tirgus simbolu, Preiļu novada tūrisma informācijas centra vadītāja Iveta Šņepste madoniešiem novēlēja labu laiku, veiksmi un izdošanos pasākuma rīkošanā.

Uz tikšanos nākamgad Madonā!

Krāslavas TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Maijs - 2024
P O T C P S S
  01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde