otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Priedaines draudzes prāvesta Januša Bulaša apsveikums

Pievienots: 01.04.2021

Kristus ir Augšāmcēlies, mīļie krāslavieši!

Šogad mēs atkal sagaidām Jēzus Kristus Augšāmcelšanās svētkus visai neparastos un sarežģītos apstākļos. Daudzi cilvēki, atrodoties mājas izolācijā, fiziski ir attālināti cits no cita, no savas draudzes un baznīcas. Taču pat šajos sarežģītajos apstākļos neviens nevar liegt cilvēkam, kurš tic tam, ka Jēzus Kristus ir augšāmcelies, sveikt šajos gaišajos svētkos apkārtējos ar priecīgu sveicienu -,,Kristus ir augšāmcēlies!” Jēzus izgājis dzīvs no tumša kapa, un mēs ticam, ka, pateicoties Dievam, ārstu un medmāsu pūliņiem, kas, glābjot mūsu dzīvību, nereti upurē savu veselību, arī mēs varēsim veiksmīgi izkļūt no neziņas tumsas un uzveikt nāves dzeloni. Epidēmijas apstākļos mēs pēkšņi ieraudzījām, cik vāji un neaizsargāti ir cilvēki. Koronavīruss pakļāva ļoti lielām briesmām gan bagātos, gan nabadzīgos – visas pasaules cilvēkus neatkarīgi no dzīves vietas uz zemeslodes, rases un reliģiskās pārliecības. Iespējams, pirmo reizi mēs sākām apzināties, ka visi esam vienlīdz neaizsargāti un vāji, ka tas, kas skāra cilvēkus vienā pasaules galā, ietekmēja cilvēkus arī otrā mūsu zemes galā un lielākā vai mazākā mērā skāra ikvienu no mums. Cilvēki baidās saslimt un nomirt, izjūt sāpes, zaudējot savus mīļos, radiniekus un paziņas, jūtas vientuļi un piedzīvo izmisuma mirkļus piespiedu izolācijas apstākļos, kad ierobežojumi kļūst par mūsu ikdienu. Dzīve vairs nekad nebūs tāda kā iepriekš. Šis laiks dod mums iespēju daudz ko pārdomāt un saprast, kas dzīvē ir vissvarīgākais.

Viss paies, pienāks laiks, kad pandēmija beigsies, un jūs atkal tiksieties ar saviem mīļajiem bērniem un mazbērniem, kas atrodas svešumā. Visu baznīcu durvis tiks atvērtas, un pasaule atkal turpinās savu ierasto dzīvi. Bet tagad mums ir jāsavalda sevi un jāmācās būt pacietīgiem, jo „ciešanas rada izturību, izturība - pastāvību, pastāvība – cerību” (Rom. 5:5). Tādēļ ka „Dievs nav mums devis bailības garu, bet spēka, mīlestības un savaldības garu” (2.Tim.1:7), un atcerieties, ka Dievs ir ar mums un mūsu sirsnīgā un spēcīgā lūgšana un ticība dāvā mums cerību uz pilnīgu atpestīšanu.

Šajā mums nezināmajā baiļu tumsā mums ir unikāla iespēja sākt apzināties, ko mūsdienās nozīmē būt kristietim. Lai Augšāmcēlušās Kristus spēks stiprina mūsu ticību un palīdz mums kļūt par Viņa augšāmcelšanās lieciniekiem! Lai augšāmcēlušais Jēzus dāvā mums cerību pārvarēt koronavīrusa epidēmijas izaicinājumus!

Šajā gaišajā svētku dienā gribu dalīties ar jums Jēzus Kristus Augšāmcelšanās priekā. Sūtu jums visiem savas sirsnīgās lūgšanas un siltus sveicienus. Krāslavas slimnīcas ārstiem un medicīnas darbiniekiem - visiem, kas rūpējas par pacientiem šajos sarežģītajos ārkārtas situācijas apstākļos. Un, neskatoties uz visām grūtībām, nepadosimies, „zinādami, ka tas, kas uzmodinājis Kungu Jēzu, uzmodinās arī mūs ar Jēzu un nostatīs savā priekšā kopā ar jums” (2.Kor. 4:14).

Vienojos lūgšanā par visiem tiem, kas ir slimi, atrodas slimnīcā, un lūdzos par viņu ātrāku izveseļošanos. Novēlu visiem būt veseliem un just patiesu vienotības prieku ar Augšāmcēlušos Kristu, piedzīvot Dieva bērnu svētības pilnību, kad Kristus ir mūsos un mēs - Kristū. Lai šajā ceļā mūs pavada Aglonas Dievmāte!

 Janušs Bulašs, Priedaines draudzes prāvests


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
otrdiena, 19.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde