otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Priedaines iedzīvotāji atjaunoja bērnu rotaļu laukumu

Pievienots: 19.10.2017

Vecākās paaudzes cilvēki vēl atceras nelielu, bet mājīgu parku Priedainē. Pirms vairākiem gadu desmitiem šo vietu rotāja dažādas koka figūras un šūpoles, ko izgatavoja amatnieks un kokgriezējs Jevģēnijs Iļjinecs. Šeit labprāt atpūtās ne tikai vietējie iedzīvotāji un bērni, bet arī daudzi vasarnieki, kas pavadīja savu atvaļinājumu mūsu novadā.

Laika gaitā parka aprīkojums nolietojās un kļuva nederīgs, taču kādreizējā Priedaines gleznainā vieta nav zaudējusi savu popularitāti un vēl joprojām ir iecienīts tikšanās un rotaļu objekts, ko labprāt apmeklē gan vietējie bērni, gan ciemiņi, kas brīvdienās atbrauc no citām pilsētām pie saviem vectētiņiem un vecmāmiņām.

Šogad aktīvie Parka un Dārza ielas iedzīvotāji nolēma piedalīties projektu konkursā „Iedzīvotāji veido savu vidi”, ko organizēja Krāslavas novada dome, un pretendēt uz pašvaldības finansējumu, lai atjaunotu bērnu rotaļu laukumu Priedaines parkā.

Abus konkursam iesniegtos pieteikumus, kuros tika noteikts darbu apjoms un nepieciešamais aprīkojums, kas ir paredzēts dažāda vecuma bērniem, projektu konkursa komisija atbalstīja, līdz ar to projektiem tika  piešķirts finansējums.

Projekta vadītāja Inese Jurčenoka: „Pirms aprīkojuma uzstādīšanas mums bija jāsagatavo bērnu rotaļu laukuma teritorija. Pašvaldība parūpējās par to, lai tiktu nozāģēti bīstamie koki, bet iedzīvotāji, kas piedalījās projektā, novāca koku zarus, kā arī izcirta krūmus, kas aizņēma lielāko laukuma daļu.

Kā pastāstīja Inese Jurčenoka, aktīvie vecāki kopā ar bērniem attīrīja metāla konstrukcijas no rūsas un nokrāsoja tās.

Pateicoties projekta realizācijai, Priedainē tika izveidots pilnvērtīgs bērnu rotaļu laukums, tur ir dažādu veidu šūpoles, kāpnes, slidkalniņš, basketbola grozs, rāpšanās iekārtas, smilšu kaste, koka celiņi un soliņi, kur var atpūsties vecāki.

Tagad, pateicoties nevienaldzīgajiem iedzīvotājiem un pašvaldības atbalstam, bērni, kas dzīvo Priedainē, varēs pavadīt laiku tuvu no mājām - atjaunotajā bērnu rotaļu laukumā, kur ikviens atradīs nodarbošanos savam sirdspriekam.

Elvīra Škutāne, 
Ineses Jurčenokas foto



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde