piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Prieks par 12. klases paveikto

Pievienots: 21.04.2022

Lai piedalītos Latvijas skolēnu 46. zinātniskās pētniecības darbu valsts konferencē, ikvienam uz to izvirzītajam skolēnam līdz 2022. gada 22. martam „iPoster” vietnē bija jāizveido savs digitālais plakāts un 25. martā jāprezentē savas nozares komisijai. Katram skolēnam darba aizstāvēšanai tika atvēlētas 10 minūtes – 4 minūtes digitālā plakāta prezentācijai, 6 minūtes skolēna diskusijai ar komisiju.

Šajā konferencē no Krāslavas ģimnāzijas 12.c klases tika aizstāvēti trīs darbi, un gūti arī panākumi. Samantai Krumpānei par darbu „Izglītības līmeņa nozīme demences - Alcheimera slimības saslimšanā” – 3. pakāpe.

Samantas teiktais: „Rakstot savu zinātniski pētniecisko darbu, ieguvu neaizmirstamu pieredzi un gandarījumu par rezultātu. Man bija ļoti interesanti izstrādāt ZPD, un es sapratu, ka spēju izdarīt visu, ko esmu iecerējusi. Darba izstrādes laikā pilnveidoju savas prasmes aizstāvēt un diskutēt par savu darbu un paust viedokli par to, kas, manuprāt, ir ļoti noderīgi nākotnes studijām. Rakstot ZPD, mēs apgūstam prasmi pētīt, analizēt, secināt un speram pirmo soli tālākai izaugsmei. Vēlos pateikties sava darba vadītājai un skolai par doto iespēju izstrādāt savu pirmo ZPD un prezentēt to ne tikai skolā, bet arī valsts līmenī.”

Ervīnam Jakovelim par darbu „Nevalstisko organizāciju nozīme pilsoniskās sabiedrības un demokrātijas stiprināšanā” -  2. pakāpe.

Par paveikto Ervīns saka tā: „Bija liels prieks aizstāvēt savu ZPD  gan skolā, gan reģionā, gan valstī. Uzskatu, ka ieguvu labu pieredzi, tā palīdzēja attīstīt savas prezentēšanas prasmes, kā arī deva iespēju uzklausīt pārējos konferenču dalībniekus, smelties no tiem idejas un iedvesmu. Klātienē šī pieredze būtu vēl vērtīgāka, tomēr uzstāties no mājām bija drošāk. Gandarījumu par ZPD veicina apziņa, ka esi pats paveicis šo lielo darbu no sākuma līdz beigām un ka rezultātā esi kļuvis kompetents savā jomā.”

Viesturam Andžānam par darbu „„Startup” ekosistēmas Baltijas valstīs” -  2. pakāpe un specbalva – priekšpieteikšanās LU biznesa inkubatora apmācībās.

Viesturs atzīst: „ZPD bija mana pirmā pieredze zinātniska darba rakstīšanā, kur jāievēro noteikti principi un noteikumi. Sapratu, kā jāmeklē informācija internetā un kā jāraksta zinātniskajā stilā. Sākumā bija ļoti sarežģīti un nācās vairākas reizes katru teikumu pārrakstīt un pārfrāzēt. Aizstāvot darbu, es sapratu, cik būtiski ir izprast tev uzdoto jautājumu un kā atbildēt uz tiem pat tad, ja tu nezini atbildi. Kopumā ZPD ir ideāla pieredze iejusties studenta, pētnieka vietā un sagatavot sevi gan turpmākajām studijām, gan dzīvei.”

Ir gandarījums par paveikto. Liels darbs tika izdarīts. Lai šī pieredze noder studējot un lai veicas 12. klases eksāmenos!

Daina Andžāne,
Krāslavas ģimnāzijas 12.c klases audzinātāja
S
kaidrītes Gasperovičas foto


Jauna aptauja

Aprīlis - 2022
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
otrdiena, 19.04.2022

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde