ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Psiholoģes Diānas Zandes 3 lekciju bloks Krāslavā

Pievienots: 23.10.2017

Jau vairāk nekā pirms gada Krāslavas māmiņu klubs uzsāka pārrunas ar Latvijā augsti vērtēto psiholoģi Diānu Zandi, tādēļ šogad ar lepnumu varam paziņot, ka „Jauno vecāku skolas” ietvaros 4. тovembrī Krāslavā, notiks 3 lekciju bloks, kas paredzēts ikvienam interesentam. Tēmas skars visu ģimenes locekļu ikdienu, ne tikai jauno vecāku pienākumus vai mammu rūpes. Vēlējāmies, lai vērtīgās lekcijas noklausās pēc iespējas lielāks interesētu skaits, tādēļ tēmas izvēlējāmies atšķirīgas. Kā patīkams bonuss – pēc lekcijām katram tiks izsniegts Krāslavas māmiņu kluba Apliecinājums par noklausīto stundu skaitu.

Lekcijas, kā jau ierasts, notiks Krāslavā, Skolas ielā 7, 3. stāva zālē, un apmeklētājiem pasākums būs bez maksas. Nodarbības droši var apmeklēt kopā ar bērniem, jo tiks sagatavots bērnu stūrītis. Starp lekcijām paredzētas kafijas pauzes.

Lai katrs varētu izvēlēties, kuru lekciju apmeklēt, katrai lekcijai norādīts savs laiks:

  • 12.00 - Pāru attiecības pēc bērniņa piedzimšanas;
  • 14.30 - Stresa samazināšana (tas der visiem, ne tikai mammām);
  • 17.00 - Sievietes jaunā loma - mamma, sieva, darbiniece, draudzene utt.

 

Diāna Zande: „Vai jūs esat domājuši par to, cik daudz naudas un laika mēs atdodam, lai iemācītos braukt ar auto? Lai iegūtu kāroto autovadītāja apliecību, mēs esam gatavi ieguldīt tik daudz. Bet, lai veidotu partneru attiecības, ģimeni un audzinātu bērnus, nav jāiet kursos un jākārto eksāmeni. Tomēr tieši ģimene un savstarpējās attiecības ir tā joma, kurā mēs visbiežāk piedzīvojam cerības un vilšanos, prieku un izsīkumu, laimi un bezspēcību. Tāpēc aicinu jūsu vienu sestdienu pavadīt kopā – trijās nodarbībās par pieaugušajiem ģimenē – lai jūs kļūtu zinošāki, drošāki, priecīgāki un dažu brīdi vienkārši mierīgāki vecāki.

Manā dzīvē ir vairākas nozīmīgas jomas, kuras visas ir tuvas un svarīgas. Pirmkārt, man ir svarīga mana ģimene, kurā ir pieci bērni. Viņi mani nemitīgi iedvesmo, pārsteidz, pārbauda un māca. Savukārt mans partneris dala ar mani ne tikai ikdienas priekus un rūpes, bet arī profesionālās intereses, jo arī studē psiholoģijas maģistrantūrā un ir psihoterapeits apmācībā. Kopā ar viņu mēs mēdzam vadīt nodarbības.

Otrkārt, man patīk un ir svarīgi mācīties un augt profesionāli. Izglītība vienmēr ir bijusi neatņemama manas dzīves un darba sastāvdaļa. Man ir maģistra grāds mākslā, bet pirmā profesija - aktrise. Par spīti tam, nolēmu mainīt savu dzīvi. Latvijas Universitātē ieguvu bakalaura grādu psiholoģijā, bet pirms dažiem gadiem - doktora grādu klīniskajā psiholoģijā. Paralēli studijām ieguvu psihoterapeita izglītību, un nu esmu viena no 40 Latvijā strādājošiem kognitīvi biheiviorāliem psihoterapeitiem. Šobrīd Francijā apgūstu interpersonālo psihoterapiju.

Treškārt, man ir svarīgs mans darbs, kas ir ļoti daudzpusīgs. Katru nedēļu strādāju ar klientiem savā psihoterapeites privātpraksē, un jūtos pagodināta, ka cilvēki meklē profesionālu palīdzību pie manis, lai dzīvotu veselīgāk, atrisinātu emocionālās un attiecību problēmas.

Rīgas Stradiņa universitātē mācu studentiem attīstības psiholoģiju (visus procesus par cilvēka attīstību no ieņemšanas brīža līdz pat nāves stundai). Interesējos par pētniecību un regulāri piedalos dažādās konferencēs ar prezentācijām.

Kopš „Māmiņu kluba” pirmsākumiem vadu nodarbības vecākiem par bērnu audzināšanu saistītiem tematiem. Veidoju un vadu seminārus dažādās organizācijās. Paralēli ikdienas darbiem esmu biedrības „Debesmanna.com” valdes locekle.

Savās nodarbībās rosinu cilvēkus darbībai un parādu dažādas iespējas, kuras var izmantot, lai justos labāk. Dažreiz vajadzīga pavisam neliela piepūle, lai notiktu būtiskas pārmaiņas. Ir svarīgi palīdzēt klausītājiem ieraudzīt to, kas viņiem jau izdodas un noticēt savām spējām un varēšanai.

Savās nodarbībās rosinu dalībniekus paskatīties uz ikdienas situācijām un iespējām no dažādiem skatupunktiem, domāt, analizēt. Meklēt tādus risinājumus, kuri ir derīgi tieši jūsu ģimenē, jūsu situācijā un ar jūsu iespējām. Savas nodarbības veidoju ar mērķi, lai, aizejot mājās, apmeklētāji uzreiz varētu dzirdēto pielietot dzīvē. Tāpēc 4. novembrī aicinu vecākus, vecvecākus, pirmskolas un sākumskolas pedagogus, ģimenes ārstus un sociālos darbiniekus uz triju lekciju bloku - lai spēcinātu pieaugušos justies drošāk, pārliecinātāk un mierīgāk gan ģimenē, gan ārpus tās. 

 Pāru attiecības pēc bērniņa piedzimšanas

Bērna piedzimšana ir būtisks pagrieziens pāra dzīvē – jūs bijāt divi, bet tagad esat trīs. Lai cik ļoti bērniņš ir gaidīts un mīlēts, ir vajadzīgs laiks, lai pierastu pie jaunās vecāku lomas, apgūtu bērna aprūpes prasmes, iejustos dzīves ritmā, ko diktē mazulis. Un tam visam klāt vēl jāatrod laiks arī attiecībām ar partneri.

Nodarbībā runāsim par to, kā vīrietis kļūst par tēti, un kā sieviete kļūst par mammu. Kādi ir pāra uzdevumi un izaicinājumi vecāku lomā, un kā ar tiem tikt galā. Pārrunāsim vienkāršas idejas, kā spēcināt pāra attiecības un gūt no tām prieku.

Nodarbība īpaši domāta vecākiem, kuri gaida savu pirmo mazuli, tomēr ļoti vēlams to apmeklēt arī tad, ja esat vairāku bērnu vecāki vai vecvecāki, jo partneru attiecības ir svarīgas jebkurā vecumā.

 Stresa samazināšana (tas der visiem, ne tikai mammām)

Ģimene ir tā vieta, kur vēlamies gūt prieku, atjaunot spēkus un baudīt patīkamus brīžus kopā. Tomēr mēdz gadīties, ka slodze darbā, atbildība par bērnu audzināšanu un mājas rūpes rada spriedzi, kas veicina izsīkumu, sekmē konfliktus un vilšanos. Nodarbībā mēģināsim skaidrāk izprast to, kā rodas stress, kā veselīgā un arī jautrā veidā „nolaist tvaiku”, kā ieraudzīt un izmantot savus esošos resursus, lai justos „mierīgāki un laimīgāki”. Pievērsīsim uzmanību arī tam, kā palīdzēt saviem bērniem tikt galā ar spriedzi.

Nodarbībā aplūkotās idejas var palīdzēt ne tikai ģimenes dzīvē, bet arī plašākā kontekstā (stress darbā, attiecībās un citur).

Sievietes jaunā loma - mamma, sieva, darbiniece, draudzene utt.

Kļūstot par mammu, sievietes dzīvē notiek daudz pārmaiņu, jo pie jau zināmām dzīves lomām (meita, māsa, darbiniece, partnere, draudzene…) klāt nāk jauna loma – mamma. Nodarbībā centīsimies saprast to, kā saglabāt līdzsvaru starp rūpēm par ģimeni un savu vajadzību apmierināšanu, kā sadalīt laiku, lai visam pietiktu? Kāpēc bērnam vajag pietiekami labu mammu, nevis vislabāko mammu? Kā mainījušies priekšstati un gaidas par mammas lomu pēdējās desmitgadēs? Kāpēc rodas konflikti starp paaudzēm par bērnu audzināšanu un kā tos risināt?

Nodarbība domāta mazu un arī pieaugušu bērnu mammām, vecmāmiņām, sievietēm.”

 Aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotājus apmeklēt vērtīgās Diānas Zandes lekcijas! Gandarījumu garantējam! Vēlreiz atkārtošos – lekcijas ir bezmaksas!

Izglītojošo pasākumu ciklu finansē Krāslavas novada dome ESF projekta 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

 Ieva Maļinovska, Krāslavas māmiņu klubs

 

 

 

 

 

 

 


Jauna aptauja

Oktobris - 2017
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde