ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Radām, rotājot Krāslavu…

Pievienots: 21.06.2021

Ar skaistām izstādēm noslēdzās Krāslavas novada vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas jomas audzēkņu un skolotāju radošā darbošanās 2020./2021.mācību gadā.

Mākslas darbu izstāde „Zeme mūsu rokās” un vides objektu izstāde „Radi rotājot” ir iekļautas XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju e-svētku plašajā programmā.  1. jūnijā izstādes un tērpu kolekcijas bija skatāmas pilsētas centrā, bet no 2.-15. jūnijam pilsētas iedzīvotāji un viesi tās turpināja skatīt peldbaseina un Krāslavas BJC skatlogos un apkārtnē.

Jāuzteic Indras pamatskolas, Varavīksnes vidusskolas un Krāslavas BJC mākslas pulciņu skolotāju uzņēmība, neatlaidība, pieņemot izaicinājumu, piedalīties pandēmijas un attālinātā mācību procesa laikā izstādēs. Maija mēnesī tika atļautas āra nodarbības, kas būtiski atviegloja darbu tapšanas procesu.

Šoreiz pakāpes netika piešķirtas, jo augstāko pakāpi ir pelnījuši visi!  Darbu vērtētāji - Ērika Zarovska, Olga un Valdis Pauliņi piešķīra nominācijas un izteica savas domas par bērnu veidotajiem mākslas darbiem. Šajā svētku izaicinājumā piedalījās 47 audzēkņi no 13 interešu izglītības pulciņiem, 3 tērpu kolekcijas, ar bērniem darbojās 6 skolotāji.

Paldies dalībniekiem: Indras pamatskolas pulciņam „Rūķīšu darbnīca”, pulciņa skolotāja Ērika Urbanoviča, Varavīksnes vidusskolas pulciņam „Spektrs”, pulciņa skolotāja Vija Plotka  un  pulciņam „Mozaīka”, skolotāja Jevgēnija Sergejenko, Krāslavas BJC klubam „Saulessvece”,  pulciņiem „Vilna Brīnumdare”, „Raibais Dzenis”, sveču liešanas pulciņam, skolotāja Žanna Garbrēdere, pulciņiem „Mazie meistari”, „Rūķīši”, „Forma un plastika”, apgleznošanas pulciņam,  skolotāja Larisa Kizjalo, pulciņam „Meistarstiķis” un aušanas pulciņam, skolotāja Aina Guba.

15. jūnijā ar diplomu un veicināšanas balvu saņemšanu noslēdzās šīs izstādes Krāslavā. Bet bērnu darbi dosies rotāt Latgali Rēzeknē. No augusta līdz septembrim vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbi atradīsies izstādē ARPC „Zeimuļs”, bet vides objekti rotās Rēzeknes pilsētas parku. Jāpiebilst, ka pagājušā gada vasarā Rēzeknē uz Rīgu izvirzītie  Krāslavas novada audzēkņu 11 darbi  jūlijā ceļos uz VEF Kultūras pili Rīgā  un no 19. jūlijā  būs skatāmi līdz ar citiem Latvijas jauno mākslinieku darbiem  XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku -2021. gada vasaras ietvaros.

Rotāsim un radīsim arī vasarā!

Saulainu vasaru un uz tikšanos izstādēs!

 Aina Guba,
vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas jomas
koordinatore Krāslavas novadā

Fotogalerija


Jauna aptauja

Jūnijs - 2024
P O T C P S S
  01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde