otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Radošā un saturīga brīvā laika pavadīšanai

Pievienots: 10.12.2018

2017. gada rudenī biedrība „Ģimenes atbalsta centrs „ATVĒRTĪBA”” iesniedza Krāslavas rajona partnerībā projektu „Radoša un saturīga brīvā laika pavadīšanas iespēju palielināšana Krāslavas novada iedzīvotājiem” ELFLA fonda un Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam ietvaros, aktivitāte „Atbalsts sabiedrisko aktivitāšu dažādošanai vietējiem iedzīvotājiem”. Projekta ietvaros tika plānots izveidot piemērotu vidi Krāslavas pareizticīgo baznīcas piebūvē – Brīvības ielā 28 – 10, radošo pulciņu pieaugušiem un bērniem organizēšanai, dažādā veida preventīvā, izglītojošā un atbalstošā darba ar ģimenēm veikšanai. Kopīgas projekta izmaksas 9995,98 eiro.

 Kaut arī uzdevums bija ļoti sarežģīts, piebūves vide atradās nepiemērotā stāvoklī – ilgstoši netika veikts remonts, novecojusi elektrisko vadu instalācija, sabojāti logu rāmji no iekšpuses, novecojis sanitārās telpas aprīkojums, nav pieslēgti radiatori pie centrālās apkures un cits.  Pakāpeniski šis uzdevums tika risināts. Vispirms tika sakārtoti dokumenti uz baznīcas piebūvi, vēlāk ar baznīcu parakstīts nomas līgums, kas ir reģistrēts zemes grāmatā un beidzot ķērāmies klāt kosmētiskajam remontam telpās.  To paveica atbilstoši noslēgtajām līgumam SIA „Renesanse”, kas jau bija pierādījusi savu meistarību arī citos darbos saistībā ar pareizticīgo baznīcu. Tomēr ar to darbi nebija beigušies, jo galvenā problēma bija apkures sistēma, kas bija ļoti bēdīgā stāvoklī. Pateicoties Krāslavas novada domes atbalstam, programmai „Iedzīvotāji veido savu vidi”, ka arī mūsu uzticīgajiem atbalstītājiem - Tatjanai Kozlovskai un „Latgran” organizācijai, paveicām arī šo uzdevumu.  Protams, gribam cerēt, ka nākotnē paplašināsim teritoriju – izremontējot vēl vienu vai vairākas telpas.  Kaut arī projektu esam pagarinājuši līdz decembra vidum, darbi pakāpeniski iet uz beigām, vēl atlika pārvest mēbeles no Rīgas Valsts tehnikuma, kas arī sniedza biedrībai nozīmīgu atbalstu, labiekārtojot jaunās telpas.

   Par projekta realizēšanu esam sirsnīgi pateicīgi gan ēkas saimniekiem – pareizticīgo baznīcas priesterim un draudzei, gan baznīcas vadībai, kas sniedza lielu atbalstu dokumentu sakārtošanā, gan projekta atbalstītājiem – Lauku atbalsta dienestam un Krāslavas rajona partnerībai par saprotošo un atbalstošo attieksmi, realizējot projektu, kā arī visiem pārējiem mūsu atbalstītājiem un palīgiem par kopīgu projekta realizēšanu.

Raisa Vagale, biedrības „Ģimenes atbalsta centrs „Atvērtība””
valdes priekšsēdētāja un projekta vadītāja          

 


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde