sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Radošuma, mīlestības un mūzikas piepildīts laiks

Pievienots: 13.03.2017

Kādā pavasarīgā marta dienā Krāslavas Kultūras namā sapulcējās mūsu pilsētas ilggadējā radošā kolektīva - vokālā ansambļa „Krāslaviņa” - cienītāji. Pirms 40 gadiem šis nosaukums nevienam vēl nebija zināms, bet tagad – tā ir Krāslavas leģenda, novada lepnums, kolektīvs, kas ieguvis popularitāti ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs.

Gan bijušie, gan tagadējie ansambļa dalībnieki uzsvēra, ka mūzika viņiem ir sava veida reliģija, ticība, ko katram vokālistam ieaudzinājusi Krāslavas Mūzikas skolas direktore, pedagoģe un ansambļa dalībnieku otrā māmiņa - Olga Grecka.

Četrdesmit gadu garumā ir mainījušies jau 10 ansambļa sastāvi, tomēr, kā norāda bijušie kolektīva dalībnieki, viņu vadītāja ar katru gadu kļūst arvien jaunāka – lūk, ko nozīmē pareiza profesijas izvēle un mūzikas ietekme.

Olgai Greckai piemīt neizsīkstoša enerģija - neskatoties uz nepārtrauktiem mēģinājumiem, tērpu sagatavošanu, dalību konkursos, repertuāra apguvi, koncertiem un dažādām organizatoriskām problēmām, viņas sejā neviens un nekad nav redzējis noguruma pēdas.

Pašlaik kolektīvā darbojas 3 paaudžu pārstāvji. Ansambļa repertuārs ir plašs – no latgaliešu tautas dziesmām līdz mūsdienu estrādes dziesmām, kā arī garīgā mūzika. Saņemot valsts un starptautiskā mēroga atzinību, ansamblis „Krāslaviņa” kļuvis par spilgto un atpazīstamo Krāslavas novada vizītkarti. 70-to gadu beigās vokālais kolektīvs paziņoja par sevi visas Latvijas mērogā, kļūstot par televīzijas konkursa laureātu. Pēc tam ansamblis divas reizes pārstāvēja Latviju Maskavā, televīzijas konkursā „Jautrās notiņas”.

2002. gadā savu kopīgo radošo darbību noslēdza ansambļa „zelta” sastāva dalībnieces - Karīna Milaša, Inga Vaivode, Austra Bunka, Agnete Kavinska, Baiba Teiviša un Dace Bērtiņa. Kad šīs meitenes dziedāja ansamblī „Krāslaviņa”, tika ierakstīts disks un iegūta „Grand prix” balva starptautiskajā festivālā Baltkrievijā.

Bijušās ansambļa dalībnieces tagad dzīvo dažādās pasaules malās - Polijā, Izraēlā, Amerikā, Anglijā, Īrijā un citās valstīs.

Un tas ir pašsaprotami, jo ansamblis „Krāslaviņa” visiem tā dalībniekiem bija un joprojām ir īsta dzīves skola, pabeidzot kuru bērni kļūst par patstāvīgiem cilvēkiem. Tas ir neaizmirstams dzīves posms - radošuma, mīlestības un mūzikas piepildīts laiks.

Sagatavoja Elvīra Škutāne,
autores foto 

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/vokala-ansambla-kraslavina-40-gadu-jubilejas-koncerts.html


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde