piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Reģionālā velomaršruta Nr.35 „Daugavas loki” atklāšanas 2. posms

Pievienots: 03.08.2018

Šovasar ar velosipēdiem brauc teju visi. Aktīvs dzīvesveids ieņem pārliecinošu pozīciju iedzīvotāju vidū. Tas veicina arī jaunu aktīvās atpūtas iespēju rašanos. Pavasarī plaši izskanēja informācija par reģionālā velomaršruta Nr.35 „Daugavas loki” atklāšanu. Tas bija gaidīts pasākums velobraucēju vidū. Maršruta kopējais garums ir aptuveni 122,8 km. Tas ved gan pa asfaltētām ielām, šosejām, gan pa grants un meža ceļiem. Jaunais marķētais velomaršruts „Daugavas loki” ir Daugavpils novada tūrisma, kultūras un atpūtas aģentūras „TAKA”, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras un Krāslavas novada Tūrisma informācijas centra kopīga darba rezultāts. Maršruts ir izveidots abos Daugavas krastos. Šovasar iedzīvotāji tika aicināti izbraukt Daugavas labajā krastā esošo maršruta daļu. Pirmais posms „Daugavpils – Slutišķi” tika aizvadīts 2. jūnijā, bet otrais posms „Slutišķi – Krāslava” - aizvadītajā svētdienā, 29. jūlijā.

Svētdienas rīts vēstīja par patiesi vasarīgu un svelmainu dienu. Jau plkst. 08.30 termometrs rādīja +27 grādus. Valstī tika izsludināts oranžais brīdinājums par anomālo karstumu. Vai tas spēj atturēt 60 velobraucējus, kuri jau pirms vairākiem mēnešiem savos plānotājos atzīmēja „Daugavas loku” 2.posma startu? Nē! Visi kā viens ieradās norunātajā laikā un vietā, lai kopā dotos neaizmirstamā braucienā.

Pirmā pieturvieta posmā „Slutišķi – Krāslava” bija Krāslavas novada Tartakā. Tur velobraucējus sagaidīja vietējā iedzīvotāja – enerģiskā Samanta. Meitene ir uzaugusi šajā pusē un ar lielu entuziasmu stāsta par savu novadu. Pēc ūdens pudeļu „uzpildīšanas” un stāstījuma par Tartaku, braucēji devās tālāk.

Silto saules staru pavadīti, braucēji devās tālāk – uz lauku māju „Upes dižvietas”, kas atrodas pašā Daugavas krastā. Saimnieks Sebastians velobraucējus aicināja ekskursijā pa saimniecību. Mirkli atpūtušies, saņēmuši atvēsinošu dušu no šļūtenes, nenogurdināmie velobraucēji „minās” uz Z/S „Kurmīši”. Saimniecības saimnieki Ivars un Sandra Geibas braucējus sagaidīja ar kūpošu tēju. Tā bija karstajam laikam atbilstoši pagatavota – cidoniju skābenā garša veldzēja slāpes, bet Krāslavas TIC meiteņu sarūpētie pīrādziņi un konfektes atjaunoja enerģijas un spēka rezerves.

Pēc pavisam neilga brauciena – nākamā pieturvieta. Dabas parka „Daugavas loki” Skerškānu lokā mājīgi iekārtojusies brīvdienu māja „Skerškāni”. Paēnā, zālē iekārtojušies, velobraucēji baudīja dabas skaistumu, saules dejas Daugavas ūdeņos un, protams, ļāvās vēdera priekiem, jo te galdā tika likta „Skudru gaļa”, ko Krāslavā ražo mājražotāji Dina un Māris Skudras, Krāslavas vietējie gurķīši un maizīte.

Velomaršruta Nr. 35 „Daugavas loki” atklāšanas pasākuma 2. posms noslēdzās Krāslavā, Grāfu Plāteru pils kompleksā. Spītējot karstumam, kas todien noteikti pārsniedza + 30 grādus, visi braucēji sasniedza finišu sveiki un veseli.

Katrs dalībnieks saņēma medaļu par izturību un piedalījās loterijā, kurā visas lozes bija pilnas. Pēc šīs samērā oficiālās daļas, visi devās baudīt īpašo Krāslavas putru.

Paldies visiem dalībniekiem, kuri piedalījās reģionālā velomaršruta Nr. 35 „Daugavas loki” 2.posmā. Īpašs paldies tiem cilvēkiem, kuri sirsnīgi sagaidīja savās mājās – Samantai Miglānei Tartakā, lauku mājas „Upes dižvietas” saimniekam Sebastianam, Sandrai un Ivaram no Z/S „Kurmīši”, brīvdienu mājas „Skerškāni” saimniekiem Lilijai un Jānim Skerškāniem. Sirsnīgi pateicamies Krāslavas pašvaldības policijas kolektīvam un Valsts Policijas Daugavpils iecirkņa kolektīvam par drošības nodrošināšanu brauciena laikā, Krāslavas novada domei par finansiālu atbalstu un Ūdrīšu pagasta pārvaldes kolektīvam par transporta pakalpojumu nodrošināšanu.

Krāslavas TIC kolektīvs

Foto: Inga Pudnika

Fotogalerija



Jauna aptauja

Marts - 2019
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
trešdiena, 06.03.2019

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde