ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Remontē ielas un ceļus

Pievienots: 08.08.2016

Šobrīd vairākās vietās pilsētā un novadā rosās ceļu remontstrādnieki. Šo darbu finansējuma avoti ir dažādi, kā arī veicamo darbu apjomi atšķiras, bet kopumā pilsēta un novads iegūs vairākas kvalitatīvi sakārtotas ielas un ceļus. Šo darbu visi izpildītāji ir izvēlēti konkursu rezultātā.

Par pašvaldības budžeta līdzekļiem tiks sakārtoti gājēju celiņi un veikti labiekārtošanas darbi pirmsskolas izglītības iestādes „Pienenīte” teritorijā (objektā strādā SIA „V.J.M. Būve”) un Varavīksnes vidusskolas teritorijā (objektā strādā SIA „Ošukalns”), kā arī tiks rekonstruēts trotuārs Lielās un Aronsona ielas krustojuma rajonā, kur darbus veic SIA „VTV 14”.

Par pašvaldības budžeta līdzekļiem tiek veikta N.Rancāna ielas posma pārbūve Krāslavā: atjaunota lietus ūdens kanalizācija, atjaunota ielu apgaismojuma sistēma, ieklāta jauna asfaltbetona seguma apakškārta brauktuvei, top gājēju celiņi. Darbus veic SIA „Latgales Ceļdaris”.  

Par pašvaldības budžeta līdzekļiem tiek atjaunotas caurbrauktuves un gājēju celiņi Rēzeknes - Vienības - Baznīcās - Raiņa ielas dzīvojamo māju kvartālā. Šajā objektā caurbrauktuves un gājēju celiņi iegūs jaunu asfaltbetona segumu. Darbus veic SIA „Ošukalns”.

Ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu, kurus administrē Lauku atbalsta dienests, ceļu remontdarbi ir uzsākti arī pagastos. Viens no tiem ir ceļš Blusi - Skuki Robežnieku pagastā, otrs – ceļa posms Traptišķi - Luņi – Traptišķi Skaistas pagastā. Ceļa posmu pārbūvi veic SIA „Ošukalns”. Abos ceļa posmos firma atjaunos ūdensatvades grāvjus, caurtekas, pastiprinās ceļa pamatni un tiks ieklāts grants segums.

Tuvākajās dienās ar ERAF un pašvaldības līdzfinansējumu tiks uzsākti darbi Raiņa ielā (posmā no Rēzeknes ielas līdz Lakstīgalu ielai), Vasarnīcu ielā un uz ceļa Kalnieši – Stalti. Visos trijos objektos strādās SIA „Ošukalns”. Posmā no Rēzeknes ielas līdz Lakstīgalu ielai tiks sakārtota lietus ūdens kanalizācija, atjaunota ielu apgaismojuma sistēma, pastiprināta brauktuve un atjaunots asfaltbetona segums, tostarp arī trotuāriem. Vasarnīcu ielā izveidos ūdensatvades sistēmu, pastiprinās brauktuves pamatni un ieklās asfaltbetona segumu. Uz ceļa Kalnieši – Stalti pastiprinās ceļa pamatni un ieklās asfaltbetona segumu.

Jāatzīmē, ka sākušies ceļu remontdarbi arī valsts objektos: P62 Krāslava - Preiļi - Madona ceļa posmā darbus veic SIA „Lemminkainen Latvija”, ceļa asfaltēšanas darbus pilnībā tiek plānots pabeigt nākamgad, savukārt ceļu Kombuļi – Auleja, kuru remontē SIA „8CBR" jāpabeidz šogad, un šis ceļš iegūs, var sacīt, novatorisku segumu – tiks veikta divkārša virsmas apstrāde ar šķembām un mastiku. 

Juris Roga,

autora foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde