otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Rudens sagaidīts ar iedvesmu un aizrautību

Pievienots: 06.10.2020

Rudens ir ražas un krāsu laiks. Rudens ir arī krāsainu gumijas zābaku, lietussargu, peļķu un pārdomu laiks. Šajā daudzveidīgajā laikā Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrs aicināja doties rudens pārgājienā „Iesoļo rudenī!” pa maršrutu Baltica-Piedruja. Tie ir 20 km pa gleznainiem mežiem, pļavu takām un lauku ceļiem. Pārgājienam pieteicās 40 dalībnieki no Krāslavas un Preiļu novadiem.

Rīkojot pasākumus brīvā dabā, lielākās galvassāpes rada laika apstākļi. Rudenī jo īpaši… Sinoptiķi nebija vienprātīgi, vieni ziņoja saulainu sestdienu, citi – lietainu. Kuram ticēt? Nolēmām, ka jebkuri laika apstākļi būs gana labi, lai baudītu rudeni.

3. oktobra rītā lija lietus… Iezagās nelielas šaubas – vai cilvēki nenobīsies un nepārdomās? Kur nu! Starta vietā sapulcējās gandrīz visi pieteikušies dalībnieki, precīzāk – 36. Iesoļot rudenī bija gatavi gan lieli, gan mazi. Jaunākajam pārgājiena dalībniekam bija tikai 8 mēneši, distancē braši turējās arī seniori. Pieredzējušie kājāmgājēji iekārtojās gājiena priekšgalā, lēnāk ejošie turējās aiz viņiem.

Rudenim piestāv lietus, bet šajā dienā gribējās izbaudīt rudens krāsas, kas īpaši skaisti izceļas saules staros. Šķiet, katrs tik ļoti vēlējās ieraudzīt sauli, ka lietus pārgājiena dalībniekiem sekoja vien nieka 500 m un atkāpās. Turpmākos 19,5 km ik soļa varēja baudīt rudeni. Izveidojās vairāki bariņi, kuros raisījās sarunas par aktuālām tēmām, citi izvēlējās iet vieni, ļaujoties tikai sev zināmām domām. Tāds tas rudens ir, mudināt mudina uz pārdomām un nostaļģiju.

Pirmo reizi dodoties pa kādu maršrutu, ir interesanti uzzināt šīs vietas stāstus. Tos zināja stāstīt viens no pārgājiena dalībniekiem - vēstures skolotājs Viktors Kalnišs. Par to viņam sakām īpašu paldies! Pirmā izzinošā pieturvieta un atpūtas brīdis tika rīkoti pie Indricas Sv.Jāņa Kristītāja Romas katoļu baznīcas. Senā koka baznīca, kas atrodas pašā Daugavas krastā, ir unikāls arhitektūras piemineklis ar bagātu vēsturi. Tepat tika sarīkots arī pikniks ar līdzi paņemtajām sviestmaizēm un našķiem. Vairāki pārgājiena dalībnieki atzina, ka tieši šis mirklis paliks atmiņā vēl ilgi. Šeit visi kļuva par vienu draudzīgu, saliedētu kompāniju, kurā visi cienāja viens otru, jokojās un motivēja doties tālāk. Atpūtušies un atjaunojuši enerģiju dalībnieki turpināja ceļu, līdz finišam Piedrujā bija jānoiet 14 km.

Finišā pie vides objekta „7 krēsli” gājējus sagaidīja pārsteigums – silta putra, tēja un citas uzkodas. Katrs dalībnieks par noieto maršrutu saņēma medaļu, kā arī daudz patīkamu emociju, gandarījumu un kopā būšanas siltumu, kura pietiks visam rudens cēlienam!

Pateicamies Krāslavas novada domei par finansiālu atbalstu pārgājiena organizēšanā, Piedrujas un Ūdrīšu pagastu pārvaldēm par transporta pakalpojumiem, Zitai Lukšai un Nikolajam Mitrofanovam par palīdzību, organizējot grupas sagaidīšanu finiša vietā.

Krāslavas novada TIC kolektīvs



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde