ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Rūtoj Ondrupenī i Kruoslovā, Indrā i Dagdā…

Pievienots: 14.07.2021

 Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises #dziediundejo2021

Šajā karstajā vasarā gan tiešā, gan pārnestā nozīmē aizrit ilgi gaidītie, šoreiz citādie XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norišu #dziediundejo2021 veidā. Tās tiek realizētas, veidojot Svētku dalībnieku, programmu, repertuāru dokumentēšanu videoversijās.

Arī Krāslavas novadā jau aprīlī un maijā bērnu un jauniešu tautas deju kolektīvu dalībnieki, vadītāju uzrunāti (vēl attālināti), vecāku atbalstīti un pandēmijas izaicinājumus pieņemdami, gan Indrā, gan Dagdā, gan Krāslavā piedalījās Svētku lielkoncerta „Saule vija zelta rotu” fināla videoklipa „Svinēt Sauli” izveidē. Par to kolektīvu vadītājas ir dalījušās skolu mājas lapās un vietējos portālos.

Folkloras programmā kopas „Saiveņa” dalībnieki no Andrupenes pavasarī piedalījās Latvijas mēroga digitālajā pasākumā „Gardie danči”, kura rezultātā tapa četru danču video un audio ieraksti. Kolektīvs piedalījās arī Ziemeļlatgales muzikantu konkursā „Klaberjakte” un konkursā „Vedam danci”.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas pulciņu audzēkņu mākslas darbu un vides objektu izstāde „Radi rotājot” jūnija 1.pusē rotāja Krāslavas pilsētas centru, Krāslavas BJC un baseinam pieguļošo teritoriju, kā arī šo ēku logus. Videopriekšnesumus ir veidojuši tērpu kolekciju dalībnieki. No 21. jūlija VEF kultūras pilī būs skatāma mākslas programmas „Radi rotājot” izstāde, darbus uz kurieni ir palīdzējis nogādāt Izglītības pārvaldes auto.

No 5. līdz 20. jūnijam radoši, izaicinoši un dziesmu mīloši videopriekšnesumi tapa Svētku koru koncerta „Dziesmubērns” videofilmas veidošanas ietvaros. Ar paveikto koru vadītājas arī ir dalījušās sociālajos tīklos.

Tautas mūzikas koncerta „Līdz pašām debesīm” priekšnesumu svētku mājas lapā līdz jūnija beigās augšupielādēja vokālais ansamblis „Krāslaviņa” un lauku kapella „Ziķeri”.

Lai nodrošinātu skolēnu teātra spēles tradīcijas saglabāšanu un attīstību, Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesā novada teātra pulciņiem bija iespēja piedalīties XIV Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāla „...un es iešu un iešu!” videopieteikumu/priekšnesumu iesūtīšanā.

Jūlijā notiek arī aktīvs mūsdienu deju lieluzveduma „Augstāk par zemi” filmēšanas process, kurā iesaistījusies Indras Mākslas un mūzikas skolas deju grupa „Cits horizonts”.

Kopā izaicinājumam būt citādos Svētkos piekrituši un piedalās ap 40 kolektīviem, vairāk par 20 pedagogiem un gandrīz 400 dalībnieki.

12. jūlijā sākās Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises #dziediundejo2021 pirmais notikums 43 Latvijas novados – „Saulesvija”, par ko Valsts Izglītības satura centrs ir informējis visas jaunās pašvaldības, savukārt koordinatori - citādu Svētku norisēs iesaistītos kolektīvu vadītājus un to pārstāvošo iestāžu administrācijas.

Tradicionālais klātienes Svētku dalībnieku gājiens Rīgā, šī laika nosacījumu vadīts, būs daudz garāks, veidojot katra kolektīva klātienes mirkļu un video fiksējumus nepilnas stundas garumā ikvienā pašvaldībā, arī Krāslavas novadu Svētku auto apciemos 20. jūlijā.

Visa jaunākā, aktuālākā informācija, stāsti un video skatāmi Svētku mājaslapā www.nacgavilet.lv, sociālo tīklu kontos (facebook, instagram, tvitter), televīzijā un interneta medijos.

Norišu dalībnieki un kolektīvi, veidojot savus videoierakstus, videosveicienus, filmējoties vai kā citādi demonstrējot savu sniegumu, ievēro konkrētā brīža epidemioloģiskās drošības nosacījumus un pasākumus. Dalība ikvienā norisē bija un ir brīvprātīga, ievērojot atļauto dalībnieku skaitu. Paldies pašvaldībai un tām iestādēm, kas atbalsta savus kolektīvus, kuri ir izteikuši vēlmi iesaistīties šajā procesā. Saskaņā ar Ministru kabineta 2021. gada 15. jūnija rīkojumu Nr. 412 „Par XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku norises laiku” XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki notiek no 2021. gada 2. jūlija līdz 2021. gada 30. oktobrim Latvijas teritorijā un, pamatojoties uz Dziesmu un deju svētku likuma pārejas noteikumu 9. punktu, XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki tiek rīkoti, ievērojot attiecīgos epidemioloģiskās drošības pasākumus Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

 Sanita Kumpiņa, Svētku koordinatore Krāslavas novadā


Jauna aptauja

Jūlijs - 2021
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31  
piektdiena, 23.07.2021
trešdiena, 28.07.2021

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde