otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Sākas pieteikšanās attālinātām mācībām pieaugušajiem

Pievienots: 02.07.2020

Šī gada 30. jūnijā, atklāta attālinātā pieteikšanās kārta Eiropas Savienības (ES) fondu pieaugušo izglītības projektā „Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, kuru īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Pieteikšanās mācībām notiek līdz 15. jūlijam, un to var izdarīt tiešsaistē www.macibaspieaugusajiem.lv, izmantojot latvija.lv autentifikāciju un e-pakalpojumu jebkurā diennakts laikā. Iedzīvotājiem vairs nav jāsūta pieteikums e-pastā vai jādodas uz izglītības iestādi klātienē.

 Mācībām var pieteikties strādājoši un pašnodarbināti iedzīvotāji vecumā no 25 gadiem līdz neierobežotam vecumam, tostarp jaunie vecāki bērna kopšanas atvaļinājumā, saglabājot darba attiecības, un strādājoši pensionāri.

 Atšķirībā no iepriekšējām pieteikšanās kārtām, attālinātajā kārtā mācības notiks tikai tiešsaistē. Tas dod jaunas iespējas tiem strādājošajiem, kuri iepriekš vēlējās apgūt zināšanas kādā mācību programmā, bet nevarēja to izdarīt, jo bija problemātiski nokļūt līdz mācību iestādei.

 Svarīgi! Tika apstiprināti 2016. gada 15. jūlija Ministru kabineta noteikumu Nr. 474 „Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 8.4.1. specifiskā atbalsta mērķa „Pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci” īstenošanas noteikumi” grozījumi, kas paredz, ka:

  • strādājošais projekta laikā mācīties var divas reizes (iepriekš bija tikai vienu reizi) neatkarīgi no pieteikšanās kārtu skaita;
  • ja mācības uzsāktas un pārtrauktas, atkārtoti var pieteikties ne ātrāk kā 6 mēnešus pēc mācību pārtraukšanas dienas (iepriekš bija 12 mēneši). Šis ierobežojums neattiecas uz tiem strādājošajiem, kuri mācībām pieteicās, bet mācības neuzsāka;
  • ja strādājošais izvēlēsies mācīties profesionālās tālākizglītības programmu (neattiecas uz attālināto mācību kārtu), personai jāveic 5% līdzmaksājums (iepriekš bija 10%).
     

Plašāka informācija par uzņemšanas nosacījumiem, mācību un atbalsta iespējām, kā arī visu mācību programmu saraksts ir publicēts projekta tīmekļa vietnē www.macibaspieaugusajiem.lv.

 Izglītības programmu piedāvājumā ir profesionālās pilnveides izglītības programmas, moduļi (īsākas izglītības programmas), kas ir nepieciešami profesionālajai darbībai izvēlētajā nozarē, kā arī augstākās izglītības iestādes studiju kursi vai studiju moduļi no akreditēta studiju virziena licencētas studiju programmas. Izglītības programmu saturā ir norādītās galvenās mācību tēmas un risinājumi, kā plānots organizēt mācību darbu, kā arī personai nepieciešamie tehnoloģiskie rīki, ierīces un programmatūras izglītības programmas apguvei, izglītības programmas stundu skaits un izglītības programmas īstenošanas periods (nedēļās).

 Lai motivētu strādājošos mācīties, projektā lielāko daļu mācību izmaksu sedz ES fondi un valsts, savukārt iedzīvotājiem jānodrošina 10% līdzmaksājums, kuru var apmaksāt arī darba devējs.

Gadījumos, ja strādājošajiem nepieciešams informatīvs atbalsts piemērotāko mācību izvēlei vai nav iespēju pieteikties mācībām tiešsaistē, aicinām vērsties pie pieaugušo izglītības koordinatoriem 82 VIAA sadarbības pašvaldībās. Mācību pieteikumu var noformēt arī klātienē VIAA, iepriekš piesakoties un uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Savukārt 28 Nodarbinātības valsts aģentūras filiālēs var saņemt karjeras konsultāciju.

ES fondu pieaugušo izglītības projekta „Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide” mērķis ir pilnveidot nodarbināto personu profesionālo kompetenci, lai novērstu darbaspēka kvalifikācijas neatbilstību darba tirgus pieprasījumam un veicinātu gan strādājošo konkurētspēju, gan darba produktivitātes pieaugumu. Projektu finansē Eiropas Sociālais fonds un Latvijas valsts, ieguldot tajā vairāk nekā 25 miljonus eiro.

Aina Dzalbe, Krāslavas novadā pieaugušo izglītības koordinatore,
Attīstības nodaļas projektu speciāliste,
tālr. 65620286,
e-pasts: aina.dzalbe@kraslava.lv

 Lai saņemtu konsultāciju par pieteikumu aizpildīšanu, var reģistrēties uz konsultāciju, zvanot pa tālr. 65620286 vai rakstot uz e-pasta adresi aina.dzalbe@kraslava.lv.


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde