ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Savstarpēji lietderīga tikšanās

Pievienots: 19.10.2016

Krāslavas novada domes telpās notika tikšanās, kuras mērķis bija iepazīstināt Krāslavas un Dagdas novada pašvaldības ar akciju sabiedrības „Sadales tīkls” ieguldījumu plāniem tuvākajiem trīs gadiem. Pamatā tika sniegta informācija par elektropārvades līniju rekonstrukciju Dagdas un Krāslavas novadā un „Sadales tīkla” aktualitātēm. Uzņēmuma pārstāvji atskaitījās arī par to, kas izdarīts šogad.  

Korporatīvo klientu apkalpošanas vadītājs Aivars Slišāns: „Ja mēs pašvaldībai savlaicīgi un detalizēti izskaidrojam, ko novada un pilsētas teritorijā taisāmies darīt, pašvaldībai ir iespēja šos projektus izvērtēt un mūs informēt, ka kaut kur projekti būtu jāpārveido, jāpilnveido, vai arī pašvaldība redz tās vietas, kur pašvaldība un AS „Sadales tīkls” var realizēt projektus vienlaicīgi, tādējādi ietaupot resursus un samazinot neērtības iedzīvotājiem. Šādas tikšanās notiek katru gadu rudens pusē, šis jau ceturtais gads. Uz šīm plānotajām tikšanās reizēm aicinām divus un vairāk novadus, jo tā ir iespēja novadiem, kuri atrodas blakus, stiprināt sadarbību un dalīties savstarpējā pieredzē par jautājumiem, kas ir saistīti ar elektroapgādi.”

Pašvaldību pārstāvjiem bija iespēja uzdot savus jautājumus, kas saistīti ar AS „Sadales tīkls” plānotiem darbiem vai jau notikušiem darbiem, izteikt priekšlikumus. AS „Sadales tīkls” pārstāvji aicināja pašvaldības izvērtēt pieslēgumu jaudas savos objektos un nepieciešamības gadījumā veikt optimizācijas pasākumus, lai samazinātu kopējās izmaksas par elektroenerģiju. Turpat uz vietas, zālē, tika apskatīti daži konkrēti piemēri. Vēl tikšanās laikā pārrunāti arī daži šķietami mazāk svarīgi, bet pašvaldībām visai aktuāli jautājumi, sākot ar koka vainaga bēdīgo izskatu pēc tam, kad gaisvadu elektrolīniju trases atbrīvoja no tās apdraudošiem kokiem un zariem, un trešo personu izraisītajiem elektroapgādes traucējumiem, piemēram, par situācijām, kad šur tur uz elektrības vadiem kāds ir uzmetis apavus, kurus novākt „Sadales tīklam”, izrādās, nemaz nav tik vienkārši – to noņemšanai nepieciešams pacēlājs un jāatslēdz elektroenerģijas padeve, kas rada neērtības klientiem.  

Tikšanās laikā daži vārdi tika veltīti mājsaimniecībām, kurām, sākot ar 1. augustu, ir ieviesta fiksēta maksa par elektrotīkla pieslēgumu, un vienlaikus ir samazināta maksa par elektroenerģijas piegādi atbilstoši patērētajām kilovatstundām. Tika apgalvots, ja elektrības patēriņš ir vismaz 100 kWh mēnesī, tad tādām mājsaimniecībām ar vienas fāzes elektrotīkla pieslēgumu AS „Sadales tīkls” komponente elektrības rēķinā nekādā gadījumā nemaksā dārgāk par to, kā ir bijis līdz šim. Šajā piemērā nedaudz dārgāk jāmaksā tiem, kuri patērē mazāku elektrības apjomu.

Starp citu, AS „Sadales tīkls” ir liela problēma - tā saucamie „tukšie” pieslēgumi, proti, mājsaimniecības, kas elektrību nepatērē nemaz vai gandrīz nemaz, bet iekārtas pieslēguma nodrošināšanai ir jāuztur. Arī par šo jautājumu runāja tikšanās dalībnieki.

Juris Roga,
autora foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde