ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Seminārs jauniešiem uzņēmējdarbībā

Pievienots: 23.03.2017

21. martā Krāslavā notika seminārs jauniešiem „ESI DROŠS” par iespējām iesaistīties uzņēmējdarbībā. Seminārs pulcēja daudzus dalībniekus – jauniešus ar darba pieredzi, kuri mērķtiecīgi vēlas iesaistīties uzņēmējdarbībā,  Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas struktūrvienības audzēkņus,  skolēnus, kuriem nepieciešamas  zināšanas, informācija par iespējām to izdarīt nākotnē, un citus.

Galvenais akcents tika likts uz Krāslavas novada domes izsludināto jauniešu biznesa ideju konkursu komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai – projektu pieteikumu pieņemšana ir līdz 7. aprīlim plkst. 13.00. Konkursā drīkst piedalīties jaunieši vecumā līdz 30 gadiem (ieskaitot), kuri vēlas uzsākt saimniecisko darbību vai komercdarbību Krāslavas novadā, kā arī iepriekšējo gadu rīkoto konkursu dalībnieki saskaņā ar konkursa nolikumā minētajiem noteikumiem, paaugstinot savu konkurētspēju, attīstot jaunus inovatīvus produktus un/vai pakalpojumus. Par atbalstāmām noteiktas izmaksas, kas  ir tieši saistītas ar ieguldījumiem pamatlīdzekļos un nemateriālos ieguldījumos, piemēram, konkrētie komercdarbībai paredzētie pamatlīdzekļi (tehnika, aprīkojums un/vai iekārtas), mārketinga pasākumi, licenču iegāde, datorprogrammu iegāde, patentu reģistrācija Latvijas Republikas Patentu valdē.

Seminārā uzstājās arī Daugavpils biznesa inkubatora pārstāve, kura sniedza informāciju par pieejamo atbalstu un pakalpojumiem biznesa inkubatora klientiem  -  jauniem, dzīvotspējīgiem un konkurētspējīgiem komersantiem, biznesa ideju autoriem, kuri gatavojas veikt vai veic saimniecisko darbību, kā arī  komersantiem, kas nav reģistrēti ilgāk par 3 gadiem.

Pasākuma dalībniekiem tika prezentēts arī konkurss „Radām Novadam”, kas dod iespēju talantīgiem un uzņēmīgiem Latvijas jauniešiem apliecināt sevi, izstrādājot un īstenojot dažādus biznesa projektus Latvijas novados. Dalību konkursā „Radām Novadam” līdz šī gada 31. martam var pieteikt jauniešu komanda (3-15 dalībnieki) vecumā no 18-30 gadiem bez aktīvas uzņēmējdarbības pieredzes (ne lielāka par 6 mēnešiem). Prezentācijā var aplūkot idejas, kuras veiksmīgi tika attīstītas projekta ietvaros un saņēma naudas balvas, kā arī iegūt informāciju par pieteikšanās kārtību.

VID Nodokļu pārvaldes Informatīvā tālruņa un konsultāciju daļas galvenā nodokļu inspektore Silvija Jermaka skaidroja par pirmajiem soļiem topošajiem uzņēmējiem nodokļu jomā, reģistrēšanās kārtību, grāmatvedību.

Pielikumā semināra prezentācijas:

Jauniešu biznesa ideju konkurss komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai Krāslavas novadā

Agita Ļebedkova, Krāslavas novada domes uzņēmējdarbības atbalsta projekta koordinatore;

Daugavpils biznesa inkubatora pakalpojumi, meistardarbnīcas,

Jeļena Dedele, Daugavpils biznesa inkubatora projektu vadītāja;

Konkurss „Radām Novadam”,

Elīna Miķelsone, projekta „Radām Novadam” vadītāja

Inta Murāne, LPR Latgales uzņēmējdarbības centra konsultante 

videoprezentācija - https://drive.google.com/open?id=0B3r1ahax71_XbmtieGl6S0UyS2M

Faili:
projektu_konkurss_2017__2_.ppt
Radam_Novadam_prezentacija.pdf
Daugavpils_BI__4_.pptx


Jauna aptauja

Marts - 2017
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10
11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
 
piektdiena, 10.03.2017

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde