ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Senioru skolas jaunumi

Pievienots: 23.01.2019

Šī gada sākumā Senioru skolā notika radošās nodarbības. Jau otro reizi tika organizēta vaska sveču izgatavošanas darbnīca, ko vadīja Ivars Geiba. Šī tikšanās sastāvēja no trim patīkamiem elementiem: draudzīgas un izzinošas komunikācijas, iespējas savām rokām izgatavot vienkāršus suvenīrus (sveces) un neaizmirstama medus aromāta, kas virmoja gaisā visas nodarbības laikā. Un kas var būt labāks par iespēju aukstajā ziemas dienā atcerēties par mūsu silto vasaru, bitēm un puķēm, kā arī uzzināt daudz interesanta par bišu dzīvi, medus un bišu vaska ražošanas īpatnībām.

Janvārī turpinājās filcēšanas tehnikas apgūšanas nodarbības, ko vadīja Inga Skumbiņa. Šoreiz meistare piedāvāja senioriem izveidot kopīgu liela formāta kompozīciju, kurā ikviens dalībnieks varēja sniegt savu ieguldījumu. Vecāka gadagājuma dāmas ne tikai attīstīja radošās spējas, bet arī atcerējās par prasmi rullēt veļu, kas kādreiz bija nepieciešama jebkurā mājsaimniecībā,bet tagad jau ir aizmirsta darbība. Šis paņēmiens bija ļoti noderīgs darbā ar filcētu panno, jo vilnas slānim bija jābūt vienmērīgam.

Janvāra vidū sākās lekcijas. Projekta „Senioru skola. Garīgā veselība senioriem” ietvaros Krāslavu apmeklēja psiholoģe Tatjana Uzole no Daugavpils. Šī tikšanās vairāk līdzinājās sirsnīgai sarunai par pašu svarīgāko jebkura cilvēka dzīvē – viņa garīgo izaugsmi un spēju piedot sev un citiem. Senioriem tika sniegtas rekomendācijas, kā atpazīt sevī stresa pazīmes, ko izraisa negatīvi pārdzīvojumi, kā attīrīt prātu un radīt harmoniju savā garīgajā pasaulē.

Kuldīgā ir atklāta Senioru skola

9. janvārī vairāk nekā 100 cilvēku sapulcējās Kuldīgas Mākslas nama lielajā zālē, kur svinīgi tika atklāta Senioru skola, kas ir otrā šāda tipa iestāde Latvijā. Savus sveicienus un novēlējumus jaunajam senioru neformālās izglītības centram, kas darbosies Kuldīgas Galvenajā bibliotēkā, izteica Kuldīgas novada Domes darbinieki, Kuldīgas novada Domes Senioru konsultatīvās padomes dalībnieki, Kurzemes NVO centra, Nodarbinātības valsts aģentūras, Tūrisma un tehnoloģiju tehnikuma un citu organizāciju pārstāvji, kā arī mācītājs Mārtiņš Burke-Burkevics. Svinīgā pasākuma pārtraukumā seniori varēja iesniegt savus priekšlikumus par to, ko viņi vēlētos apgūt un mācīties nodarbību laikā.  

Tikšanās otrajā daļā uzstājās Tatjana Azamatova ar prezentāciju „Kāpēc senioriem jāmācās?”. Uzstāšanās laikā viņa pateicās par atbalstu Krāslavas novada Centrālās bibliotēkas direktorei Valentīnai Magidas, pastāstīja par Krāslavas Senioru skolas galvenajiem mērķiem, par to, kādu labumu var iegūt ikviens Senioru skolas dalībnieks un visa sabiedrība kopumā. Sadarbība starp Krāslavas un Kuldīgas skolām un pieredzes apmaiņa tiks turpināta.

 Tatjana Azamatova



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde