otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Senioru skolas jaunumi

Pievienots: 11.07.2019

 Senioru skolas dalībnieki, tāpat kā iepriekšējos gados, pirms Līgo svētkiem, kad tiek svinēti vasaras saulgrieži - gada garākā diena, devās pārgājienā. Šī pastaiga parasti sākas pie vecajām dzirnavām, pēc tam seniori iet pa Sauleskalna ielu, kur līdz mūsu dienām ir saglabājies vēsturiskais bruģis, un dodas uz vienu no gleznainākajiem mūsu pilsētas stūrīšiem - Šokolādes kalnu. Ir vēstures liecības par to, ka šeit atradās seno pagānu cilšu pilskalns, un, iespējams, šī vieta joprojām saglabāja seno burvju rituālu auru. Paklausīties savu vienaudžu stāstus par vecajiem laikiem, draudzīgi nodziedāt savas jaunības dziesmas un pēc tam vēl padejot ritmiskas mūzikas pavadījumā – tādas aktivitātes parasti norisinās Senioru skolas vasaras saulgriežiem veltītā pasākumā.

Cits iecienīts objekts, ko seniori apmeklē vasaras ekskursiju laikā, ir zemnieku saimniecība „Kurmīši”. Ārstniecības augi šeit tiek audzēti ekoloģiski tīros apstākļos, lauki stiepjas līdz pašam horizontam, kas laistās lavandas un salvijas zilajos toņos. Mūsu nenogurdināmais stāstītājs Ivars Geiba valdzina ar daiļrunību un saviem asprātīgajiem jokiem, pārsteidz ar enciklopēdiskajām zināšanām par ārstniecības augiem un to pielietošanu. Saimniecībā viss ir pārdomāts, lai apmeklētājiem būtu ērti. Degustācijas laikā var izbaudīt daudzu šķirņu tējas garšu daudzveidību, kā arī iepazīties ar jaunu produktu - hidrolātiem (ziedūdeņi, augu destilācijas produkti) un citiem kosmētiskajiem līdzekļiem, apskatīt produktus no dabīgā bišu vaska un uzzināt par to, kā darbojas aromātisko esenču ražošanas aparāts.

Autobusu ekskursijas, kas Senioru skolā tiek organizētas aptuveni reizi mēnesī, ir ļoti populāras, tāpēc iesakām pieteikties jau iepriekš.

Joprojām ir daudz cilvēku, kuri gribētu vienkārši pastaigāties pa mūsu skaisto un plašo parku, ko liktenis ir dāvājis mūsu pilsētai. Tāda ekskursija notika jūlija sākumā, neskatoties uz īslaicīgu lietu, seniori kārtējo reizi novērtējuši Krāslavas zaļās sirds priekšrocības. Kādreiz grāfi Plāteri centās iekārtot savu rezidenci saskaņā ar 18. gadsimta dārzu un parku veidošanas modi. Tāpēc līdz pat mūsu dienām pils parka un visa arhitektūras ansambļa estētika un plānojums neatstāj vienaldzīgus ne tikai viesus, bet arī mūsu pilsētas iedzīvotājus. Plāteru dzimtas vēsture, Krāslavas būvniecības posmi dažādos laika periodos - tas viss ir labs iemesls interesantai sarunai, iespēja atsvaidzināt atmiņā jau zināmos faktus par mūsu skaisto Krāslavu (kādreizējo kūrortpilsētiņu) Daugavas lokos.

 Senioru skola plāno turpināt ekskursijas pa bijušajiem grāfu Plāteru īpašumiem, kā arī iepazīšanos ar mūsu novadnieka Aleksandra Maijera mūzikas instrumentu kolekciju.

Tatjana Azamatova



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde