piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Senioru skolas pasākumus atbalstīja vietējie uzņēmēji

Pievienots: 06.01.2017

 Jau otro gadu Krāslavas novada centrālās bibliotēkas telpās darbojas „Senioru skola”. Tā ir neformālās izglītības programma vecāka gadagājuma cilvēkiem, kura piedāvā pilsētas un novada senioriem bezmaksas lekcijas un nodarbības. „Senioru skola” ir organizēta ar mērķi apmierināt gados vecu cilvēku vajadzības iegūt jaunas zināšanas un iespaidus, nodrošināt iespēju justies par pilnvērtīgu mūsdienu sabiedrības daļu.

 Šī gada mācību programma sākās ar vispārizglītojošo lekciju sēriju par psiholoģijas vēsturi un galvenajiem virzieniem, ko papildināja psiholoģiskie eksperimenti un treniņi. Nākamās nodarbības bija veltītas izpratnes veidošanai par jēdzienu „jauna vecuma kultūra”. Nodarbību laikā tika apspriesti daži medicīniski novecošanās aspekti, sniegtas praktiskas rekomendācijas par to, kā nodrošināt gados veciem cilvēkiem drošu vidi un sadzīvi.

Par programmas kulmināciju gada beigās kļuva divi pasākumi, kuri tika īstenoti ar vietējo uzņēmēju atbalstu. Pazīstamais Krāslavas uzņēmējs Ivars Geiba piedāvāja iespēju darboties savā meistarklasē un izgatavot sveces no dabīgā bišu vaska. Nodarbības sākumā viņš pastāstīja par to, kā veidojas un kā tiek izmantots dabīgais vasks. Pēc tam meistars parādīja, kā no bišu vaska plāksnītēm var sarullēt sveces. Katrs „Senioru skolas” darbnīcas dalībnieks varēja izgatavot vairākas sveces sev, saviem radiem un draugiem. Bibliotēkas telpas piepildīja neaizmirstams medus aromāts, bet seniorus uzjautrināja meistara asprātīgi joki un dvēseles siltuma enerģija. Gribas uzsvērt, ka gan visi materiāli, gan aktivitātes meistarklasē bija uzņēmēja dāvana senioriem.

Labdarības un dāvināšanas tradīciju turpināja cits uzņēmējs - suši restorāna „Tokyo Town” īpašnieks Vjačeslavs Volkovs. Lai iepazīstinātu vecāka gadagājuma cilvēkus ar austrumu tējas tradīcijām un virtuvi, „Senioru skolas” nodarbība svētku priekšvakarā tika organizēta suši restorānā Rīgas ielā 50, Krāslavā. Senioriem bija piedāvāta iespēja izbaudīt tradicionālās Ķīnas tējas šķirnes, noklausīties stāstījumu par austrumu tējas kultūru. Pēc tam bija pienācis laiks degustēt četru veidu „maki suši”. Jāsaka, ka Senioru skolas studenti patiešām ir atvērti jauniem iespaidiem, šoreiz – jauniem aromātiem un garšām, un eksotisks ēdiens izsauca lielu interesi. Daudzi mēģināja apgūt prasmi ēst suši ar irbulīšiem, bet diemžēl ne visiem no pirmās reizes sanāca. Kā sponsori pasākumā piedalījās arī uzņēmuma „Naive Wood Factory” īpašnieki – Anna un Mihails Sekirini. „Senioru skolas” studenti šajā dienā atklāja un ieguva jaunu pieredzi, baudīja jauku kopā būšanu. Uztverot pat nelielu jaunas informācijas daļu, cilvēki bagātina savu pieredzi, paaugstina dzīves kvalitāti, uzlabo pašsajūtu. Un tā ir visvērtīgākā dāvana Jaungada svētkos! Pateicamies uzņēmējiem par sniegto atbalstu un labas tradīcijas uzsākšanu!

Apmeklēt bezmaksas „Senioru skolas” nodarbības var visi gribētāji. Nodarbības notiek katru otrdienu plkst.15:00 Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā.

 Tatjana Azamatova, biedrība SAA „Pieci airi”
Foto: Inga Pudnika un no SAA „Pieci airi” arhīva



Jauna aptauja

Janvāris - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 
pirmdiena, 01.01.2024
pirmdiena, 08.01.2024
piektdiena, 19.01.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde