trešdiena, 24. aprīlis, 2024Vārda diena: Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
crest1 crest2

Septītais „Spico talantu šovs” Krāslavas pamatskolā

Pievienots: 21.09.2016

Šogad tradicionālais un bērnu iemīļotais skolas „Spico talantu šovs” nenotika kā ierasts maijā, bet septembra vidū. 15. septembrī pozitīvo emociju šovs Krāslavas pilsētas estrādē ieskandināja lielā darba cēlienu - mācību gada sākumu - ar jautrām dziesmām, dejām un neatkārtojamām aktivitātēm. Nu jau septīto reizi šis atraktīvais pasākums ne tikai ļauj izbaudīt pozitīvo emociju jūru, bet arī ir ikgada noslēguma pasākums Latvijas Sarkanā Krusta Krāslavas, Aglonas un Dagdas novadu komitejas un „Røde Kors Nord-Trøndelag” sadarbības projektam „Tikai kopā sapņi kļūst krāsaini”. Ja pirmajā pasākumā pirms septiņiem gadiem piedalījās tikai 36 dalībnieki, tad šogad šova dalībnieku skaits bija rekordliels - 230 dalībnieki. Esam bezgala lepni un priecīgi, ka šajā gadā kopā ar mums bija arī mūsu projekta atbalstītāji - Norvēģijas Sarkanā krusta delegācija, kura bija sagatavojusi un iepriecināja skatītājus ar skanīgu dziesmu. Kopā ar Krāslavas pamatskolas spicajiem talantiem uz skatuves uzstājās arī mūsu domubiedri un draugi no citām Krāslavas un Dagdas novadu skolām - Robežnieku pamatskolas, Dagdas vidusskolas, no Šķaunes, Andzeļu pamatskolas, Varavīksnes vidusskolas, Aleksandrovas internātpamatskolas, kā arī sporta deju kolektīvs A. Boginiča vadībā, zirgu šovs I. Stabulnieces vadībā un, protams, mūsu skolas absolventes (eks spicās) un visu iepriekšējo šovu atbalstītājas un dalībnieces Santa Bubina un Astrīda Daņiļeviča, kuras paguva ne tikai uzstāties, bet arī visa pasākuma laikā iedrošināt un atbalstīt šova dalībniekus. Pasākuma mērķis - nepiespiestā un pozitīvu emociju atmosfērā ļaut ikvienam bērniem pašatklāties un demonstrēt savas prasmes, intereses un talantus uz skatuves, pašam izvēloties sev tīkamo uzstāšanos veidu un priekšnesumu. Pasākums palīdz celt pašcieņu un pašapziņu, attīstīt publiskās uzstāšanās iemaņas, veicina sadarbību starp bērniem, sniedz iespēju paraudzīties vecākiem un skolotājiem uz bērniem no cita skatupunkta.

Kaut arī šovs notika vienos dienā, esam pateicīgi tiem vecākiem un atbalstītājiem, kuri izbrīvēja laiku un ieradās uz pasākumu.

Šajā gadā šovs bija priekšnesumiem un pārsteigumiem bagāts. Mazliet vairāk nekā stundas laikā uz skatuves izbaudīt savu zvaigžņu stundu paguva 230 šova dalībnieki. Jāatzīmē, ka pasākums notika bez ģenerālmēģinājuma, kas liecina par to, cik mūsu bērni ir atvērti, talantīgi un gatavi jauniem izaicinājumiem.

„Kad dators izslēgts un telefons kluss...” - šova sākums bija mierīgs, lēns, taču uzreiz pēc mūsu draugu norvēģu priekšnesuma atskanēja fanfaras un visiem tik pazīstamais „Ballējam, neguļam!” Un AIZIET!!! Bītbokss, velosipēdisti, skrituļdēļa un skrituļslidu braucēji, motociklisti, dejotāji, dziedātāji, futbolisti, īsti žokeji... Praktiski visi priekšnesumi bija pašu bērnu izvēlēti, izloloti un ar lielu atbildības izjūtu sagatavoti. Katrs dejas solis vairāku mēnešu garumā pārdomāts, trenēts un iemācīts, katra dziesma pašu izvēlēta un katru dienu domās un brīvajos brīžos izdungota. Patīkami, ka dejas iestudēja un vienlaicīgi dejoja dažāda vecuma bērni. Sākumskolas skolēni priekšnesuma laikā jutās daudz drošāk, kad viņiem blakus dejoja vecāko klašu pārstāvji, kas ik pa brīdim atbalstoši uzgavilēja, pasmaidīja un klusiņām iečukstēja: „Malacis! Tev izdodas!” Šāds atbalsts ne tikai dod drosmi, bet arī pārliecību, ka viss izdosies.

Pirms dejas zēni, no kuriem divi ir droši dejotāji, bet trešais pilnīgs pretstats, uzsita viens otram uz pleca, paraudzījās uz estrādē sēdošajiem klasesbiedriem un teica: „Viss izdosies, nesatraucies!” Un deja izdevās! Meitene, kura nekad nebija uzstājusies lielas auditorijas priekšā, turoties pie lielā skolas biedra rokas, dejas laikā ar prieka pilnām acīm sajūsmā vairākkārtīgi atkārtoja: „Es esmu uz skatuves!” Meitene, kura ikdienā ir kautrīga, klusa, bet dejas laikā bija soliste, pēc priekšnesuma ar milzīgu prieku sajūsmā lēkāja un sauca: „Visiem patika! Visi aplaudēja!”

Saviļņoja priekšnesumi, kad uzstājās bērni, kas ikdienas skolas dzīvē dažreiz šķiet neredzami, nemanāmi, taču dejas laikā kā ar burvju mājienu visus pārsteidza ar graciozitāti, izdzīvotu stāstu priekšnesuma laikā un īstu māksliniecisku harizmu. Bērni ne tikai gatavoja savus priekšnesumus – iedrošinot un atbalstot viens otru, iesaistot priekšnesumos, neapzināti viņi apguva draudzības un sadarbības mācību. Par katru priekšnesumu un dalībnieku varētu ar sajūsmu stāstīt un teikt atzinības vārdus, taču viens ir un paliek skaidrs - MĒS NEESAM IDEĀLI- MĒS PATIEŠĀM ESAM UNIKĀLI!

Pasākumu tradicionāli noslēdza dziesma „Tikai tā” un ilgi gaidītā atzinība - īpaši šim pasākumam sagatavoto saldo balvu – popkorna - pasniegšana. Tie bija saviļņojuma un pozitīvu emociju pilni brīži.

Tā sākās 2016.-2017. mācību gads Krāslavas pamatskolā - ar krāsainiem baloniem, priecīgiem smaidiem, gandarījumu un lepnumu par sevi un citiem un krāsainu šovu, kurš kārtējo reizi apliecināja, ka TIKAI KOPĀ SAPŅI KĻŪST KRĀSAINI un to, cik mēs katrs esam unikāls, vienreizējs un ar savu neatkārtojamo talantu.

Paldies visiem šova dalībniekiem par priekšnesumiem un emocionālo pasākumu, Krāslavas pamatskolas skolotāju kolektīvam  par sadarbību un skolas direktorei Vijai Koncevičai  par idejas atbalstu un iedrošinājumu, paldies mūsu sadraudzības skolām par atsaucību, draudzību un kopīgo ideju, īpašs paldies LSK Krāslavas, Dagdas un Aglonas novadu komitejas izpilddirektorei Sandrai Molotokai un „Røde Kors Nord-Trøndelag” par atbalstu, ticību mūsu iecerēm un plāniem. Paldies visiem pasākuma atbalstītājiem un draugiem, kuri bija un ir kopā ar mums!

Velta Daņiļeviča, Krāslavas pamatskolas psiholoģe


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde