piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Šķirot atkritumus mācās Krāslavas pamatskolas skolēni!

Pievienots: 03.03.2017

Februāra mēnesī SIA „DOVA” valdes loceklis Mārtiņš Teivišs ciemojās Krāslavas pamatskolā, lai izglītotu 3. un 4. klašu audzēkņus un pastāstītu par atkritumu šķirošanas iespējām.  

 Viesošanās laikā audzēkņi atbildēja uz dažāda veida jautājumiem, noklausījās prezentāciju par atkritumu šķirošanu – kāpēc atkritumi jāšķiro, ko drīkst šķirot, ko ne, kas jāievēro, lai atkritumu šķirošana tiktu veikta pareizi. Pēc teorētisko zināšanu iegūšanas audzēkņi piedalījās AS „Latvijas zaļais punkts” sagādātajās dažāda veida aktivitātēs, lai pārbaudītu audzēkņu zināšanas.

 

Jāpiemin, ka pasākuma ietvaros skolēniem bija uzdevums savākt makulatūru. Visi pasākuma dalībnieki ieguva atzinības rakstus un piemiņas balvas no SIA „DOVA” un tās sadarbības partneriem. Bet galvenais, ka skolēni pārbaudīja savas zināšanas, ieguva jaunas un tagad paši var mācīt, kā šķirot atkritumus.

 Mārtiņš Teivišs: „Pateicamies visiem skolēniem, kas iesaistījās akcijā un nepilnas nedēļas laikā ir paveikuši nozīmīgu darbu! Ja viena pārstrādāta tonna makulatūras izglābj 16 kokus, tad Krāslavas pamatskolas skolēni, savācot 0,500 tonnas, ir izglābuši vismaz 9 kokus. Tas ir lielisks darbs, kurš neprasa nedz daudz laika, nedz arī kādus speciālus resursus!”

Bērnos jāveicina izpratne par to, ka no mūsu visu rīcības šodien ir atkarīgs, kā mēs dzīvosim rīt. Bet vēl labāk ir rādīt bērniem pareizu piemēru un palīdzēt, lai pareiza rīcība kļūst par ikdienas paradumu, jo, šķirojot atkritumus, mēs darām daudz laba:

  • taupām dabas resursus, saglabājot naftas produktus, koksni un citus resursus nākamajām paaudzēm;
  • ietaupām vietu atkritumu poligonos;
  • ietaupām savu naudu, jo, šķirojot atkritumus, samazinās nešķiroto sadzīves atkritumu apjoms;
  • saudzējam ekoloģiju un vidi, jo atkritumi, nonākot dabā vai tiekot nepareizi utilizēti, piemēram, sadedzinot ugunskurā, rada nozīmīgu piesārņojumu un draudus cilvēka veselībai;
  • kā arī parādām savu attieksmi, iestājoties par planētas nākotni, lai zaļi un veselīgi varētu dzīvot ne tikai mēs paši, bet arī mūsu bērni un mazbērni.

 

SIA „DOVA” aicina ne tikai Krāslavas pamatskolas audzēkņus, bet arī visus pārējos Krāslavas novada iedzīvotājus iesaistīties atkritumu šķirošanā: „Jo ātrāk katrs no mums sāks šķirot atkritumus, jo ātrāk veidosies stabila atkritumu šķirošanas sistēma. Sāc šķirot arī Tu!” 

 Plašāka informācija par atkritumu šķirošanas iespējām ir pieejama www.dova.lv, pa tālruni 65621012 vai SIA „DOVA” klientu centrā Indras ielā 15, Krāslavā.

 Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/skirot-atkritumus-macas-pamatskolas-skoleni.html


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde