piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Skolu konkursa Gardēžu klase finālam kvalificējas 5 klases no Latgales

Pievienots: 24.10.2017

Apgūstot jaunas zināšanas jautājumos, kas saistīti ar veselīgu uzturu, skolu konkursa Gardēžu klase pusfināla ietvaros šoruden savas prasmes pavārmākslā pārbaudījuši 725 skolēni no 38 Latvijas skolām. Dalību konkursa nākamajā kārtā – fināla meistarklasēs – turpinās arī 5 prasmīgākās klases no Latgales, tajā skaitā - Krāslavas pamatskolas 5.a klase, Priežmalas pamatskolas 5. klase, Rugāju novada vidusskolas 5. klase. Tajās jaunie censoņi kopā ar Latvijā labi zināmiem pavāriem un uztura speciālistiem – Rimi Gardēžiem - mācīsies gardu un sabalansētu maltīšu pagatavošanas noslēpumus.

 Grubotto, ķirbju krēmzupa, pildīts vistas cepetis un ķirbju deserts – šīs ir tikai dažas no receptēm, kuras konkursa pusfinālā no Rimi Gardēži sarūpētā piecu veselīgu produktu groza saviem spēkiem kopīgi centušies pagatavot 5.–9. klašu skolēni. Lai gan dalībniekiem tika dots uzdevums no žūrijas izvēlētajiem produktiem – ķirbja, grūbām, vistas, grieķu jogurta un ziedkāposta pagatavot vienu veselīgu ēdienu, lielākā daļa klašu bijušas ļoti saimnieciskas un pagatavojušas vairākus ēdienus, izmantojot visus rīcībā esošos produktus. Papildus maltītes gatavošanai un tās iemūžināšanai foto vai video lielākā daļa dalībnieku veikuši arī vērienīgu priekšizpēti un dažādos resursos meklējuši skaidrojošu informāciju par izmantoto produktu uzturvērtību un lomu cilvēka organismam būtiskos procesos.

Izvērtējot jauniešu sniegumu konkursa pusfinālā un izvēloties klases, kuras turpinās dalību konkursa finālā, žūrija vērtēja kā maltītes noformējumu, receptes oriģinalitāti un atbilstību veselīga uztura pamatprincipiem, tā precizitāti un higiēnas prasību ievērošanu darba izpildē. Tāpat īpašu vērību Rimi Gardēži veltīja dalībnieku motivācijai, izvēloties konkrēto recepti.

Konkursa fināla meistarklasēs, cīnoties par dalību Gardēžu klases superfinālā, skolēni no 20 Latvijas skolām apliecinās un iegūs plašākas zināšanas par veselīgu uzturu, kā arī kopā ar Rimi Gardēžiem gatavos veselīgu un gardu maltīti. Divas entuziastiskākās un meistarīgākās klases, kurām visveiksmīgāk būs izdevies apliecināt savas zināšanas par veselīgu uzturu un mīlestību uz pašu gatavotu ēdienu, 13. decembrī tiksies konkursa superfinālā, lai noskaidrotu, kura no klasēm iegūs Gardēžu klases titulu un galveno balvu – Rimi dāvanu karti 300 eiro vērtībā. 

 Visi pusfinālisti, kas konkursā iesnieguši savu patstāvīgi gatavoto maltīšu foto un video receptes, līdz 8. novembrim cīnīsies par līdzjutēju simpātiju balvu – Rimi dāvanu karti 100 eiro vērtībā. To iegūs klase, kuras foto vai video Rimi Bērniem facebook lapā būs saņēmis visvairāk facebook lietotāju reakciju – like un share. 

Inga Bite,
SIA Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja


Jauna aptauja

Oktobris - 2017
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde