sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Šovs „Atkārto!” - viedokļu kaleidoskops

Pievienots: 26.10.2017

Jau vairākus gadus pēc kārtas aptaujā par populārākajiem pasākumiem Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 4.-8. klašu skolēnu vidū augstākajā pozīcijā ir šovs „Atkārto!”. Šogad šovā piedalījās 111 bērni, kuriem īpaši patika dziesmas dažādu Latvijas grupu izpildījumā: „Prāta vētra”, „Musiqq”, „Latgalīšu Reps”, „Momo Juniori”, „Bermudu divstūris”.

Kas ir pasākuma popularitātes pamatā? Savu viedokli izteica skolēni-pasākuma dalībnieki un tie, kas viņus atbalstīja.

Nadežda Timofejeva, 5. b klases audzinātāja: „Šovs „Atkārto!” piektās klases skolēniem ir ne tikai izklaide, bet arī ļoti noderīgs pasākums. Darbs komandā dod iespēju izjust saliedētību un piederību visam notiekošajam. Tas attīsta atbildības izjūtu, un (kas ir ļoti svarīgi) tā ir iespēja atklāt savas spējas, noticēt saviem spēkiem un nebaidīties prezentēt sevi.”

5. b klases skolēni

Viktorija Zujeva: „Man ļoti patīk šovs „Atkārto!”. Mēs iemācījāmies visu deju, katru dienu mums bija mēģinājumi. Es ļoti uztraucos, bet mums viss izdevās.”

Žanis Novičonoks: „Man patīk uzstāties, visi ļoti skaisti dejo, pareizās kustības mums iemācīja vecāko klašu skolnieces.”

Sintija Ņemeņonoka: „Gatavoties šovam bija ļoti jautri, bērni parādīja savus talantus, mēs mācījāmies izvēlēties tērpu, padomājām arī par grimu.”

Ņikita Ļevickis: „Es gribēju paskatīties, kā dejo mani klasesbiedri, atbalstīt viņus. Man tas ir svarīgi, tāpēc es gāju uz šovu.”

Agnesa Grodja: „Manuprāt, šovs „Atkārto!” visus vieno. Man patīk mūsu dziesma, jo tā ir enerģiska.”

Inta Ignatoviča: „Es gribu dejot, lai iepriecinātu savus vecākus un radiniekus. Mūsu klase kļuva draudzīgāka.”

Marianna Konstantinoviča: „Man ļoti patīk dejot. Pēc mūsu uzstāšanās visiem bija labs garastāvoklis.”

Natālija Egle (9.a klase): „Es palīdzēju 5. b klasei sagatavoties šovam. Man bija grūti, bet interesanti un jautri. Es iepazinos un sadraudzējos ar piektklasniekiem. Ļoti cītīgi gatavojās visas meitenes. Man bija patīkami uzzināt, ka bērni grib, lai arī nākamajā gadā es gatavotu viņus šovam.”

Pasākumu organizatore Anžela Semjonova: „Dažiem ir bail uzstāties uz skolas skatuves, bet citiem tā ir jau ierasta lieta. Šovs „Atkārto!” - tā ir iespēja piepildīt savus sapņus un kaut vai uz neilgu laiku iedomāties, kā jūtas tie, kas ir slaveni, veiksmīgi, fanu dievināti.

Mēģinājumi - tā ir dzīvā komunikācija, kas mūsdienu skolēnu dzīvē ir deficīts. Viņi var ļoti ilgi pēc stundām mēģināt, atkārtot sarežģītākas kustības, pārdzīvot un priecāties kopā ar visiem. Tas ir milzīgs darbs, bet rezultāts - dažas minūtes uz skatuves, uzstāšanās skatītāju pilnā zālē, kur nav nevienas brīvas vietas. Ikviens priekšnesums - neliela izrāde, kur ir varoņi, savs režisors, scenārists, tērpu mākslinieks un rekvizitors.

Gandrīz 20 gadus mēs rīkojam šo pasākumu, no sākuma bija „Pop-iela”, kad dalībnieki paši izvēlējās dziesmas, tad tika piedāvātas tēmas: Eirovīzijas dziesmu konkurss, dziesmas no kinofilmām, diskotēka-80, bērnu dziesmas.

Un, lūk, jau trešo gadu mēs organizējam šovu „Atkārto!”, un jau otro gadu pēc kārtas tēma ir „Made in Latvia”.

Kāpēc bērniem tas patīk? Droši vien tāpēc, ka tas ir lieliski! Stāvēt uz skatuves prožektoru gaismā un dzirdēt aplausus, ko dāvā publika! Smags darbs pusotra mēneša laikā un dažas minūtes, kad bērni jūtas laimīgi. Vai tā ir pārāk augsta cena? Šova laikā viņi ir ZVAIGZNES!!!”

Apsveicam visus šova dalībniekus un uzvarētājus nominācijās!

Oriģinālākais klips: 6. b, 7. a.
Tuvākais oriģinālam priekšnesums: 8. c, 4. c, 6. a.
Labākie dejotāji: 5. b, 6. c.
Labākais vizuālais noformējums: 8. a.
Jautrākais klips: 4. a, 4. b.
Festivāla pārsteigumu: 5. a, 8. b.
Labākais solists: Konstantīns Dombrovskis 7. a, Deniels Vīksna 5. a.
Labākā soliste: Nika Stepaņenko 4. A, Anna Karņicka 6. a.
Mis Disko: Viktorija Zujeva, Milāna Dombrovska 5. b.
Misters Disko: Māris Dorofejevs 5. a, Igors Sorogovecs 8. a.

Informāciju apkopoja Galina Mikulāne,
Anželas Semjonovas foto 

Fotogalerija


Jauna aptauja

Oktobris - 2017
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde