otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Sportistus pagodina titulētais paraolimpietis Aigars Apinis

Pievienots: 17.10.2017

14. un 15. oktobrī Robežnieku pamatskolas sporta zālē norisinājās invalīdu sporta un rehabilitācijas kluba (ISRK) „Krāslava” rīkotās sporta spēles cilvēkiem ar īpašām vajadzībām no Latvijas Invalīdu sporta klubiem, biedrībām un aicinātiem viesiem.  

Sacensības tika rīkotas ar mērķi popularizēt dažādus sporta veidus un veselīgu dzīvesveidu visu vecumu cilvēkiem ar invaliditāti, kā arī stiprināt sakarus un pieredzes apmaiņu starp invalīdu biedrību un sporta klubu biedriem. Lai piedalītos sporta spēlēs, ceļu uz Robežniekiem mēroja sportisti no Rīgas, Bauskas, Jēkabpils, Preiļiem, Daugavpils un Krāslavas. Viņiem organizatori piedāvāja sacensties vairākos sporta veidos: galda teniss, novuss, bočče, šautriņu mešana, basketbola soda metieni, zābaka mešana un zole. Sacensībās piedalījās vīrieši, sievietes un juniori (līdz 18 gadiem, kuri gan nedrīkstēja piedalīties zābaka mešanas sacensībās un zoles turnīrā).

Pirmajā dienā pasākumu apmeklēja arī Paraolimpisko spēļu daudzkārtējais čempions Aigars Apinis, kurš visiem interesentiem pastāstīja par savu sportisko pieredzi un izcīnītajām paraolimpiskajām godalgām. Ikviens šī pasākuma dalībnieks varēja paturēt rokās un tuvplānā sīkāk izpētīt titulētā paraolimpieša medaļu, kā arī to nobildēt kaut vai sev uz kakla. Aigars labprāt atbildēja uz visiem klātesošo jautājumiem, kā arī pats jautāja un uzmanīgākajiem klausītājiem pasniedza īpašus suvenīrus – savu kartiņu ar autogrāfu, kā arī izlozēja vairākas vērtīgas balvas. Veiksmīgākie izrādījās tieši krāslavieši, kuriem ļoti veicās ar dāvanām.

Savukārt invalīdu sporta un rehabilitācijas klubam „Krāslava” Aigars Apinis par piemiņu pasniedza unikālu dāvanu, kuru nevar nopirkt un kuras vērtība nākotnē tikai pieaugs – pastmarku bloku, kas veltīts Riodežaneiro 2016. gada septembrī norisinājušos 15. Vasaras Paraolimpisko spēļu medaļu ieguvējiem no Latvijas Diānai Dadzītei, Aigaram Apinim un Edgaram Bergam. Protams, uz krāslaviešiem dāvinātās aploksnes ar pastmarku bloku tagad ir Aigara Apiņa autogrāfs.

Titulētais paraolimpietis iepriecināja arī tos sportistus, kuri vēlējās ar viņu kopā nofotografēties un saņemt autogrāfu. Viņš tāpat apliecināja klātesošajiem, ka turpinās sportot un noteikti startēs nākošajās Paraolimpiskajās spēlēs.

Sacensības noslēdzās nākamajā dienā, kad arī norisa apbalvošana atsevišķi par dalību katrā sporta veidā un katrā grupā. Pirmo trīs vietu godalgu ieguvēji saņēma medaļas un diplomus.

Juris Roga,
autora foto

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/sporta-speles-cilvekiem-ar-ipasam-vajadzibam-robezniekos.html

Faili:
Invalīdu_sporta_rezultāti.pdf


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde