piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Sporto sev un Latvijai

Pievienots: 03.12.2018

Valsts simtgade ir vērienīgākais notikums mūsdienu Latvijas vēsturē. Ikviens no mums šos svētkus izjūt daudzveidīgi - atceroties valsts vēsturi, godinot tās varoņus, vienojoties kopīgās aktivitātēs.

Arī biedrība „SPORTISTS” vēlējās radīt svētku noskaņu, tāpēc 29. novembrī organizēja pasākumu „Sporto sev un Latvijai”, kurā piedalījās 6. un 7. klases skolēni no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, Krāslavas Valsts ģimnāzijas, Krāslavas pamatskolas un Robežnieku pamatskolas.

Pēc pasākuma atklāšanas jaunsargu instruktors un jaunsargi pastāstīja un parādīja ieročus, kuri tiek lietoti zemessardzē. Skolēni ar interesi klausījās un iespēju robežas paši piedalījās.

Katrai komandai par godu Latvijas dzimšanas dienai bija jāatbild uz atjautības jautājumiem par Latvijas vēsturi un ģeogrāfiju.

Pasākums turpinājās ar komandu dalību šķēršļu joslā, ikviens varēja piedalīties arī individuālās sacensībās.

Zēni sacentās vingrinājumā pievilkšanās pie stieņa, kurā uzvarēja Ingvars Tračums no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, pievelkoties 15 reizes. Otro vietu izcīnīja Artemijs Kozačuks no Krāslavas Valsts ģimnāzijas, bet trešo vietu ieguva Valērijs Čurgelis no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas.

Savukārt meitenes sacentās vingrinājumā roku saliekšana un iztaisnošana no sola. Tajā zelta medaļu izcīnīja Ksenija Buko, veicot vingrinājumu 63 reizes, sudraba medaļu ieguva Valērija Silanova, abas meitenes mācās Robežnieku pamatskola, un bronzas medaļu izcīnīja Adriāna Šuminska no Krāslavas pamatskolas.

Ikviens skolēns varēja izmēģināt savas spējas vēdera preses vingrinājuma. Meitenēm, veicot vingrinājumu 1 minūti, ar rezultātu 55 reize uzvarēja Elizaveta Karole no Krāslavas Varavīksnes vidusskolas, sudrabu medaļu ieguva Anna Kozačuka  un bronzas medaļu ieguva Amīna Soskova, abas meitenes mācās Krāslavas Valsts ģimnāzijā.

Zēniem vēdera preses vingrinājumā Viesturs Nartišs no Krāslavas Valsts ģimnāzijas izcīnīja zelta medaļu ar rezultātu 58 reizes vienā minūtē.  Valērijs Čurgelis ieguva otro vietu, trešo – Ingvaru Tračums, abi mācās Krāslavas Varavīksnes vidusskolā.

Piedaloties šķēršļu joslas aktivitātē, bērniem vajadzēja būt gan ātriem, gan veikliem, gan attapīgiem, protams, arī bija jāuzmundrina savus komandas biedrus, jo šī aktivitāte mudināja skolēnus izjust komandas garu un sadarbības spējas. Šķēršļu joslā labāko rezultātu uzrādīja Robežnieku pamatskolas komanda.

Virves vilkšanas sacensībās skolēni ieguva daudz pozitīvu emociju, jo daži vilka virvi pirmo reizi un šajās sacensībās pārliecinoši labāka izrādījās Krāslavas Valsts ģimnāzijas komanda.

Pasākuma noslēgumā skolēni sacentās tautas bumbas sacensībās. Pirmo vietu un kausu ieguva Krāslavas pamatskolas komanda, otro vietu ieņēma Robežnieku pamatskolas skolēni un trešo vietu – Krāslavas Varavīksnes vidusskolas komanda.

Komandu kopvērtējumā uzvarēja Robežnieku pamatskolas komanda, sudraba medaļas ieguva Krāslavas pamatskolas komanda, bronzas medaļas izcīnīja Krāslavas Valsts ģimnāzijas skolēni.

Pasākumā „Sporto sev un Latvijai” nebija zaudētāju, jo ikviens ieguva jaunas prasmes, lielisku garastāvokli un neaizmirstamas emocijas, kā arī katra komanda godam nopelnīja svētku kliņģeri.

 Paldies sporta skolotājiem par sadarbību un atbalstu pasākuma organizēšanā, paldies  jaunsargu instruktoram Ērikam Daņilevičam par sadarbību, kā arī Krāslavas novada domei par finansiālo atbalstu.

Diāna Vanaga,
Biedrība „SPORTISTS”

 

 

 

 



Jauna aptauja

Jūnijs - 2019
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde