ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Suši bāra „Tokyo Town” jaunais piedāvājums – biznesa lenčs

Pievienots: 21.09.2016

Japānas ēdiens – suši – jau vairākas desmitgades iemanto popularitāti visā pasaulē. Pēdējos gados tas kļuva arī par Baltijas iedzīvotāju ikdienas parādību, un tagad ar suši un roliem nevienu vairs nepārsteigsi.  Jau vairāku mēnešu garumā šie aizjūras gardumi ir pieejami arī mūsu pilsētā. Jūnija sākumā Krāslavas centrā tika atvērts suši bārs „Tokyo Town”.

Bāra īpašnieks Vjačeslavs Volkovs uzsācis savu ceļu austrumu virtuves pasaulē Rīgas restorānā „Gan Bei”, pēc tam viņš devās uz Ķīnu, kur mācījās restorānu menedžmentu un strādāja par bārmeni uz jahtām. Atgriezies dzimtenē, atvēra suši bāru Aizkrauklē, bet tagad arī Krāslavā. Kas saista rīdzinieku ar mūsu pilsētu? Atbilde ir vienkārša: viņa mīļotā meitene ir krāslaviete.

„Vienkārši radās tāda ideja - izveidot kaut ko jaunu šajā pilsētā. Mēs uzskatījām, ka cilvēkiem tas būs interesanti. Protams, Latgalē dzīves līmenis ir zemāks nekā Rīgas apkārtnē, taču arī šeit dzīvo cilvēki, un viņiem nepieciešams kaut ko darīt un atpūsties,” pastāstīja Vjačeslavs.

Neskatoties uz to, ka „Tokyo Town” ir suši bārs, klientiem šeit piedāvā ne tikai suši, kuru sortiments pašlaik ir pietiekami bagāts, bet arī citus ēdienus, tai skaitā no Eiropas virtuves, nodrošināta arī bērnu ēdienkarte. Turklāt šeit ir plaša tēju izvēle, laba kafija, Japānas un Eiropas tradicionālie dzērieni, alus.

Vasarā suši bārs strādāja diezgan aktīvi, apmeklētāju vidū bija gan bērni, gan pieaugušie, gan vietējie iedzīvotāji, gan tūristi. Lai ieinteresētu klientus, ēdināšanas iestādes saimnieki pastāvīgi strādā, lai papildinātu un dažādotu ēdienkarti.

Vjačeslavs Volkovs: „Mūsu valstī nepietiek tikai ar zināšanām un pieredzi, lai kaut ko panāktu, vēl ir ļoti daudz jāstrādā. Ja runa ir par ēdināšanas sfēru, tad ir nepieciešams regulāri kaut ko mainīt, ieviest jaunus ēdienus, piedāvāt dažādus variantus un tā tālāk. Ja apstāties – tad apstāsies arī viss pārējais.”

Piemēram, kopš nesena laika no otrdienas līdz piektdienai un no 12.00 līdz 16.00 suši bārs aicina krāslaviešus un pilsētas viesus uz biznesa lenču par 3,50 eiro. Piedāvājumā ir mājas virtuves ēdieni - zupa, karstais ēdiens un dzēriens. Ēdienkarte mainās katru dienu.

Ēdienu, kas tika pasūtīts biznesa lenča laikā, nebūs jāgaida ilgu laiku. Gatavais ēdiens atrodas speciālajās ierīcēs - marmītos, kuros tiek sildīts ar tvaiku. Tie, kas vēlēsies paņemt pusdienas līdzi, var piezvanīt iepriekš un veikt pasūtījumu uz noteiktu laiku, tad pirms klienta atnākšanas ēdiens tiks iepakots.

„Pašlaik mēs gatavojam noteiktu porciju daudzumu, ja kādreiz to nepietiks, mēs noteikti labosim situāciju, palielinot porciju skaitli. Gribētos, lai mūsu klienti izturētos pret to ar sapratni, jo biznesa lenča ēdienkarte katru dienu ir jauna,” paskaidroja suši bāra īpašnieks.

Līdz ar ziemas sezonas sākšanos „Tokyo Town” maina darba grafiku piektdienās un sestdienās. Ziemā suši bārs strādās no 12.00 līdz 22.00 otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un svētdienās un no 12.00 līdz 24.00 piektdienās un sestdienās.

Izmaiņas ir arī ēdienkartē. Suši bārs piedāvā saviem viesiem jaunumu – karstos suši. Tiem, kas jau ir paspējuši iecienīt klasiskos suši, obligāti ir vērts pagaršot šo ēdienu karstā veidā, jo, pateicoties siltumapstrādei, suši iegūst jaunas garšas nianses.

Pašlaik, kas nav mazsvarīgi mūsu pilsētai, suši bārā strādā 5 cilvēki, visi viņi ir krāslavieši. Noteikti jāuzsver, ka, izvēloties pavārus, priekšroka tiek dota stiprā dzimuma pārstāvjiem, un tas ir loģiski, jo Japānā suši un rolus tradicionāli gatavo vīrieši.

Elvīra Škutāne

,,Tokyo Town” facebook profils: https://www.facebook.com/tokyo.town.50?fref=ts
Pasūtījumu pieņemšana pa tālr. 20209065.

 

 


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde