ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Svarīgs katrs uzņēmējs

Pievienots: 05.12.2017

Viens no gada spilgtākajiem pasākumiem - „Krāslavas novada uzņēmējs 2017” - tiek rīkots, lai godinātu mūsu novada uzņēmējus, veicinātu sadarbību, iepazīstinātu ar jaunām darbības nozarēm un jauniešiem, kuri veiksmīgi ir uzsākuši un attīstījuši savas biznesa idejas. Pašvaldībai ir svarīgs katrs uzņēmējs, ko simboliski apliecināja vimpelis „Krāslavas novada uzņēmējs”, kuru domes amatpersona pasniedza katram, kurš ienāca kultūras nama zālē. Savukārt pasākumā tika īpaši sumināti tie, kuri šogad spēja padarīt vairāk, labāk un bija veiksmīgāki.

Šogad Krāslavai bija ražīgs gads – uzbūvēta jauna sporta zāle Krāslavas pamatskolā, nu jau vairākus mēnešus sekmīgi darbojas jaunais Krāslavas peldbaseins, veikti ceļu un ielu remonti visa novada teritorijā. Uzsākts darbs pie vairākiem lieliem uzņēmējdarbības atbalsta projektiem.

Pasākumu atklāja Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks, kurš vispirms pauda gandarījumu, ka pasākums ir labi apmeklēts, kā arī priecājās par jaunatni, kuru uzņēmējdarbībā iedvesmo pieredzējušie kolēģi: „Ir patīkami šodien šeit redzēt daudz cilvēku. Mums ir bijušas veiksmes un mazākas veiksmes, bet katrā ziņā starp jums parādās jaunas sejas, tas ir mūsu veiksmes stāsts, par ko liels paldies vecākiem cilvēkiem, kuri ar savu labo paraugu iedvesmo jaunatni. Šodien daudz tiek mācīti darba ņēmēji, nevis devēji, bet kopīgām pūlēm viss mainās. Strādājam cieši kopā ar Rīgas Valsts tehnikumu, tur ir jauni un interesanti piedāvājumi, kuri jau ieinteresējuši lauksaimniekus. Novēlu, lai vienmēr šī zāle ir pilna, lai jums pietiktu savas veselības, savas naudas, dzīvesprieka un izturības, lai to cilvēku, kuri ir uzticami, jūsu komandā būtu arvien vairāk, lai mums kopā viss izdodas!”

2017. gadā uzņēmumi aktīvi un cītīgi strādāja, veica ieguldījumus uzņēmuma attīstība, ceļot darba ražīgumu:

1. Par ieguldījumu veikšanu uzņēmuma attīstībā sumināja SIA „Varpa” valdes priekšsēdētāju Edvardu Baranovski. Šis uzņēmums ir lielākais Krāslavas novada nodokļu maksātājs pēc iedzīvotāju ienākuma nodokļu ieņēmumu apmēra 2016. gadā un 2017. gada astoņos mēnešos, kā arī lielākais darba devējs 2016. gadā. „Varpa” nodarbina 98 cilvēkus, uzņēmumam kā vienam no pirmajiem reģionā ir piešķirts Latgales Speciālās ekonomikas zonas komersanta statuss, kas ļauj tam saņemt nekustamā īpašuma un uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaides.

2. Pašvaldība izteica pateicību AS „Krāslavas piens” uzņēmuma valdes priekšsēdētājam Aleksejam Krivenko, kā lielākajam Krāslavas novada nodokļu maksātājam pēc kopējo nodokļu ieņēmumu apmēra 2016. gadā un 2017. gada astoņos mēnešos. 2016. gadā uzņēmumam bija lielākais apgrozījuma apmērs - 11 miljoni eiro. 2017. gadā nodokļu ieņēmumi astoņos mēnešos ir gandrīz 1,8 miljoni eiro.

3. Par ieguldījumu veikšanu uzņēmuma attīstībā un darba vietu radīšanu pašvaldība pateicās SIA „IV Plus” valdes loceklei Irēnai Voicehovičai. Uzņēmums veica ieguldījumus jaunu pamatlīdzekļu iegādei. Kā vienam no pirmajiem uzņēmumiem reģionā tam ir piešķirts Latgales SEZ komersanta statuss. Šogad pašvaldība izvirzīja uzņēmumu Latgales reģiona gada balvai nominācijā „Sociāli atbildīgs uzņēmums”, kas tika piešķirta. Gada laikā tika radītas sešas jaunas darba vietas.

4. Par jaunu produktu un pakalpojumu radīšanu sumināja IK „Brāļi Vanagi” īpašnieku Āri Vanagu, kurš, sadarbojoties ar brāli Normundu, LEADER projekta ietvaros iegādājās galdniecības iekārtu komplektu pilna mēbeļu ražošanas cikla nodrošināšanai individuālajiem pasūtījumiem no masīvkoka, saplākšņa, kā arī sniedz pakalpojumus seno mēbeļu restaurācijā.

5. Par jaunu pakalpojumu radīšanu uzņēmuma attīstībai un ilgtspējai pasākumā izteica pateicību SIA „Stivuls” valdes loceklim Uldim Stivriņam, kurš LEADER projekta ietvaros iegādājās jaunas iekārtas, attīstot un paplašinot autoservisa piedāvāto pakalpojumu klāstu.

6. Par pakalpojuma pilnveidošanu pateicās SIA „Drošība K” valdes loceklim Mečislavam Moisejam, kurš LEADER projekta ietvaros iegādājās iekārtas un aprīkojumu, kas ļauj sertificēt ugunsdzēsības aparātu apkopes punktu Krāslavā.

7. Par jaunu darba vietu radīšanu un vides sakārtošanu sumināja SIA „Vega P” valdes priekšsēdētāju Viktoru Solovjovu. 2016. gada nogalē atvērtajā degvielas uzpildes stacijā „Circle K” Krāslavā ir nodarbināti septiņi cilvēki.

8. Par jaunu darba vietu radīšanu sacīja paldies IK „SLAV” īpašniekam Vjačeslavam Volkovam. Pagājušogad IK „SLAV” atvērtajā suši bārā „Tokyo Town” strādā pieci darbinieki.

9. Par jaunu darba vietu radīšanu pašvaldība pateicās SIA „RH Būve” valdes loceklim Ruslanam Homutiņinam, kura uzņēmums šobrīd nodarbina 30 darbiniekus, kas ir par trīs vairāk, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Par ieguldīto darbu tūrismā un kulinārajā mantojumā 2017. gadā:

1. Par lielāko apkalpoto apmeklētāju skaitu Krāslavas novadā 2017. gadā un par apkārtnes sakārtošanu sumināja Annu un Artūru Ļaksas (atpūtas komplekss „Lejasmalas”). 2017. gadā atpūtas kompleksā tika apkalpoti aptuveni četri tūkstoši apmeklētāju. Atpūtas komplekss ieguva balvu arī konkursā „Latgales tūrisma gada balva 2017” nominācijā „Labākā tūristu mītne laukos 2017”.

2. Par lielāko apkalpoto tūristu skaitu brīvdienu mājās Krāslavas novadā 2017. gadā un par atbalstu kulinārā mantojuma popularizēšanā sumināja zemnieku saimniecības „Klajumi” īpašnieci Ilzi Stabulnieci. 2017. gadā brīvdienu mājā tika apkalpoti trīs tūkstoši apmeklētāju. „Klajumos” katru gadu notiek pasākums visai ģimenei „Kumeļu rotaļas”. Šajā gadā Ilze Stabulniece ir ieguvusi LTV1 kulinārā šova „Īstās latvju saimnieces” uzvarētājas titulu.

3. Pasākumā sacīja paldies par jaunajām naktsmītnēm, kuras šogad atvēra savas durvis viesiem un tūristiem Krāslavā un Krāslavas novadā, tās ir:

- Brīvdienu māja „Aimasas” Kombuļu pagastā;
- Hostelis „Krāslava” Krāslavā;
- Lauku māja „Forest B&B” Krāslavā;
- Viesu māja „Tūjas” Ūdrīšu pagastā;
- Viesu māja „Pūce” Krāslavā.

4. Par jaunu Krāslavas novada tūrisma produkta izveidi pašvaldība pateicās Olgai Gribulei. Visiem interesentiem ir iespēja apmeklēt Porcelānu leļļu izstādi, kas ir apskatāma Krāslavas novada Tūrisma informācijas centrā. Kolekcijā ir aptuveni 700 porcelānu leļļu, katra ar savu īpašu stāstu.

5. Par Latgales kulinārā mantojuma un tradīciju saglabāšanu un Krāslavas novada produkcijas popularizēšanu izteica pateicību biedrības „Latgales kulinārā mantojuma centrs” valdes priekšsēdētājai Tatjanai Kozačukai. Latgales kulinārā mantojuma centrs aktīvi strādā un atbalsta tūrisma un kulinārā mantojuma uzņēmējus, popularizē mūsu novada un Latgales kulināro mantojumu.

6. Par ieguldījumu mājražotāju tirdziņa izveidē pašvaldība pateicās Lonijai Jakovelei. Jau gadu cilvēki tirdziņā Baznīcas ielā 1 „Jāņupīte” var iegādāties kvalitatīvu Krāslavas novada mājražotāju produkciju: Aināra Dzalba kūpinātas zivis, Dinas un Māra Skudru gaļu, Lonijas Jakoveles konditorejas izstrādājumus, Sergeja Zakrevska maizi, linsēklu eļļu un kaņepju sviestu, ZS „Brieži” medu, ZS „Bagātības” piena produktus un Dominikas Podjavas sveces.

2017. gadā uzņēmēji ne tikai veica investīcijas savā uzņēmumā, bet arī aktīvi sadarbojās ar Krāslavas novada pašvaldību gan pilsētvides sakārtošanā, gan projektu un pasākumu realizēšanā:

1. Par aktīvu sadarbību ar Krāslavas novada pašvaldību sumināja Nikolaju Turutu (SIA „Krāslavas avots”), kurš vienmēr atbalsta pasākumus, gan sniedzot finansiālo atbalstu, gan vadot ekskursijas pa savu uzņēmumu.

2. Par ilgtermiņa ieguldījumu pilsētvides sakārtošanā pateicību saņēma IK „Ziedu dzirnavnieks” īpašniece Natālija Narķelūne, kuras teritorija pie ziedu veikala Baznīcas ielā 11A vienmēr ir sakopta un labiekārtota. Gan krāslavieši, gan tūristi to labprāt apmeklē un tur fotografējas.

3. Par atbalstu labdarības projekta realizēšanā sumināja SIA „Latgran” ražošanas direktoru Mārtiņu Zvejnieku. Pateicoties Latvijā atbalstītai labdarības programmai, biedrība „Pīlādzītis klubs” realizēja AS „Graanul Invest” (Krāslavas SIA „Latgran” ražotnes īpašnieks) finansētu projektu jaunu atribūtu iegādei bērnu pastaigu laukumos bērnudārzam „Pīlādzītis” Krāslavā.

4. Par komandas saliedētību Krāslavas novada domes organizētajos pasākumos pašvaldība pateicās „Autoskolai Nr.1”. Uzņēmums aktīvi darbojas sociālajos tīklos, tā pasniedzēji piedalās kā komanda pilsētas svētkos rīkotajos velobraucienos. Muzeju naktī apmeklētājiem „Autoskola Nr.1” piedāvāja apskatīt savu automašīnu numuru retro kolekciju. 

5. Tika pateikts paldies jaunajiem uzņēmējiem, kuri šogad uzdrīkstējās mūsu novadā uzsākt uzņēmējdarbību. Krāslavas novada dome jau sesto gadu rīko projektu konkursu „Jauniešu biznesa ideju konkurss komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai Krāslavas novadā”. Šo gadu laikā savas biznesa idejas ir realizējuši 22 jaunieši. Šogad pašvaldības atbalstu saņēma:

- Āris Buko, kas uzsāka darbu biškopībā;
- Arnis Dorofejevs no nākamā gada sāks piedāvāt svaigpiena un biezpiena sierus;
- Alvis Slesars sniedz metināšanas pakalpojumus;
- Oļģerts Fjodorovs sniedz jaunu pakalpojumu industriālo un lauksaimniecības teritoriju Aero filmēšanā ar dronu;
- Edvīns Stepiņš pārbūvēja piekabi par mājas ziedu veikalu.

6. Šogad Krāslavā ir pieejams jauns skaistumkopšanas pakalpojums – tā ir masāžas studija „Figure Line”. Pasākumā paldies pateica masāžas studijas „Figure Line” īpašniecei Nadeždai Ancānei.

7. Uzņēmuma „MotorSpa” īpašniekam Vadimam Skerškānam paldies pateica par uzņēmuma teritorijas apzaļumošanu, realizējot projektu „Iedzīvotāji veido savu vidi”.

8. Šogad Krāslavā savu pakalpojumu piedāvā pašapkalpošanās automazgātava SIA „Pitstop Pluss”, kuras valdes locekli Dmitriju Kustovu sumināja pasākumā.

9. Par veiksmīgu sadarbību ar pašvaldību profesionālās izglītības jomā un darba tirgum aktuālo mācību programmu ieviešanu pasākumā sumināja PIKC „Rīgas Valsts tehnikums” direktori Dagniju Vanagu.

Krāslavas teritoriālai struktūrvienībai ir atjaunota nozīmīga mācību ēka Artilērijas ielā 4, jauniešiem radīta iespēja apgūt darbā vidē balstītas mācības. Notiek sadarbība vairākos projektos. Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālā struktūrvienība piedāvā jauniešiem iegūt profesionālo vidējo izglītību trijās jomās – auto virsbūvju remontatslēdznieks, tērpu stila speciālists un mēbeļu galdnieks. Šogad profesionālo izglītību iegūst jau 130 jaunieši. Viņu kopējais darbs - modes skate – tovakar tika nodots uzņēmēju vērtējumam un izpelnījās skaļus aplausus.

Sagatavoja publicēšanai Juris Roga
Elvīras Škutānes foto

Fotogalerija



Jauna aptauja

Decembris - 2017
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29 30 31
piektdiena, 08.12.2017
ceturtdiena, 28.12.2017

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde