otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Sveicam vārda dienā, Indra!

Pievienots: 02.02.2018

1. februārī vārda dienu svin ne tikai cilvēki, kam vecāki ir devuši vārdus Brigita, Indra, Indris un Indars, jau vairākus gadus Indras diena tiek svinēta arī Indras pagastā. Šoreiz Indru sumināja talantīga jaunatne, ko savukārt ar lepnumu godināja visa Indra.

Indras dienas svinības sākās ar izstādes atklāšanu. Ekspozīcija ir unikāla - savus darbus prezentēja tie Indras Mākslas un mūzikas skolas absolventi, kas turpināja mācības Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola”.

Indras Mākslas un mūzikas skolas pedagogs Māris Susejs: „Mūsu skola ir Indras neatņemama sastāvdaļa, tāpēc mēs nolēmām, ka tieši Indras dienā mēs varam organizēt tādu personālizstādi. Jaunieši, kas šodien prezentē savus darbus, izšķīrās par šo drosmīgo soli uz priekšu un turpināja izglītību mākslas jomā.”

Kā uzsvēra skolotājs, lauku bērniem šī uzdrīkstēšanās ir divkārt grūtāka: ir jāpārvar sevi un jāturpina mākslas izglītības iegūšana. Arī skolēnu vecāki parasti ir ieinteresēti, lai viņu bērni apgūtu kādu praktiskāku profesiju, kas ir saistīta ar lauku vidi.

Par jauniešu izvēles nozīmīgumu stāstīja arī skolas direktore Ērika Zarovska: „Mēs strādājam un mācām bērnus, lai attīstītu viņu prasmes un dotu viņiem iespēju būt konkurētspējīgiem. Kad bērni aiziet no skolas un turpina mācības mākslas sfērā, mums tas ir liels prieks. Tas, ka pieci absolventi turpināja savu izglītību Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola”, ir ļoti labs rādītājs mūsu nelielajai skolai.”

Jaunieši izstādes atklāšanas pasākamā jutās sakautrējušies - tā bija viņu pirmā personālizstāde.

Ivita Dmitrijeva šogad absolvē Saules skolu un pašlaik gatavo diplomdarbu - izstrādā interjera dizaina projektu vienai no elitārākajām Daugavpils kafejnīcām.

Agnese Viosna apgūst specialitāti „Apģērbu dizains”, izstādē  viņa prezentēja savas pirmās modeles.

Māris Kalvišs beidzis Indras Mākslas un mūzikas skolu tikai pagājušajā gadā, tagad viņš mācās Interjera dizaina nodaļā.

Dažāda veida darbus izstādē prezentēja Igors Birke. Saules skolā viņš apgūst koka dizaina izglītības programmu.

Savu darbu izstādei sagatavoja arī Karīna Kačāne, taču piedalīties pasākumā viņa nevarēja, jo meitene ir ļoti aizņemta pirms diplomdarba aizstāvēšanas.

Māris Susejs atzina, ka Daugavpils Mākslas un dizaina vidusskolas pasniedzēji ievēroja, ka bērni no Robežniekiem un Indras atšķiras no pārējiem skolas audzēkņiem. Viņi izceļas ar savu daudzpusīgumu un lielām darba spējām.

Svētku pasākuma otrajā daļā Indru godināja Krāslavas Mūzikas skolas audzēkņi, to skaitā – bērni un jaunieši no Indras.

Elvīra Škutāne, autores foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Februāris - 2024
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
 
svētdiena, 04.02.2024
pirmdiena, 05.02.2024
otrdiena, 06.02.2024
09:35 Izstāde

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde