piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Top jaunais stadions

Pievienots: 13.04.2018

Krāslavas novada pašvaldība turpina attīstīt aktīvās atpūtas un sporta objektus pilsētā. Šogad grāfu Plāteru parkā notiek vecā stadiona pārbūve. Projektējot Krāslavas pils parka aktīvo zonu, tika ņemts vērā, ka parks ir Valsts nozīmes kultūras piemineklis.

Projekta kontaktpersona ir mūsu novada Izglītības pārvaldes projektu speciāliste Juta Bubina: „Pašvaldība veic Krāslavas pils parka stadiona pārbūvi pašvaldības attīstības programmas investīciju plāna darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība” 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa „Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi” projekta ietvaros. Projekts paredz izglītības iestāžu modernizēšanu, skolu mācību vides kvalitātes uzlabošanu, informāciju un tehnoloģiju risinājumu ieviešanu, kā arī jaunas skolēnu dienesta viesnīcas celtniecību. Projektā tiks iesaistītas trīs pilsētas skolas – Krāslavas pamatskola, Krāslavas Valsts ģimnāzija, Krāslavas Varavīksnes vidusskola.”

Krāslavas novada domes izpilddirektors Jānis Geiba pastāstīja, ka pirmie stadiona rekonstrukcijas darbi sākās ar dažu koku izzāģēšanu vietā, kur plānots ierīkot jaunu piebraucamo ceļu no Plātera ielas. Tāpat tiks likvidētas stadiona tuvumā iestaigātās takas, to vietā būvnieki ierīkos grants seguma celiņus, kas savienos stadiona teritoriju ar esošajiem parka struktūras elementiem.

Pārbūvētais stadions tiks nožogots, tiks ierīkotas speciālas žoga atbalsta sienas, kuras iederēsies parka kopīgajā ainavā. Tajā būs dabīgā zāliena futbola laukums un sektori dažādām vieglatlētikas disciplīnām (skriešanai, tai skaitā 100 m sprintam, lodes grūšanai, diska un vesera mešanai (laukums ar nožogojumu), trīs soļu lēkšanai, tāllēkšanai, šķēpmešanai, augstlēkšanai, kārtslēkšanai). Paredzēts ierīkot stadiona apgaismojumu ikdienas un vietēja mēroga sporta sacensību rīkošanai.

Stadiona teritorijā ierīkos jaunas pārvietojamās tribīnes pasākumu apmeklētājiem, atkritumu urnas un velosipēdu novietnes. Soli būs noturīgi pret ārējās vides apstākļiem un vandālismu, un pie tiem ērti varēs novietoties cilvēki ratiņkrēslos.

Nelielās un šaurās zaļās zonas stadiona teritorijā aizpildīs ar dekoratīvo apzaļumošanu, arī stadiona perimetrā gar žogu būs dekoratīvie stādījumi, kas vizuāli sapludinās to ar pārējo parka daļu.

Būvnieki nojauks vecos šķūnīšus, kas kalpoja sporta inventāra uzglabāšanai. Jaunās stadiona ēkas otrajā stāvā ir paredzēta tiesnešu telpa, kādas šeit agrāk nebija, bet pati ēka būs moduļu tipa konteinerbūve ar papildus koka dēlīšu apdari. Moduļi būs pilnībā elektrificēti, aprīkoti ar santehniskajām iekārtām un pieslēdzami pie inženierkomunikācijām.

Juris Roga
Elvīras Škutānes foto



Jauna aptauja

Aprīlis - 2018
P O T C P S S
  01
02
03
04
05
06
07 08
09
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30  
pirmdiena, 09.04.2018
otrdiena, 17.04.2018
sestdiena, 21.04.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde