otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Topošo vecāku skolas „apgreidotais” cikls

Pievienots: 03.10.2018

Topošo vecāku skolas rudens cikls ir klāt un piedāvā kvalitatīvas, valsts līmeņa profesionāļu vadītas interaktīvas nodarbības un lekcijas visiem, kuri ikdienā auklē, pieskata, aprūpē un māca bērnus - topošos un esošos vecākus, vecvecākus, aukles, pedagogus, ārstus.

Novērojumi liecina, ka mūsdienu bērni dažādu iemeslu dēļ sāk runāt vēlāk, daudzās ģimenēs ir kāds stāsts par bailēm un neprasmi auklēt, rūpēties un pat ņemt rokās jaundzimušo, māmiņas uztura jautājumi tiek saistīti arī ar bērniņa pašsajūtu.

Nu jau gadu par informatīvo atbalstu harmoniskām dzemdībām un mazuļa ienākšanai ģimenē gādā biedrība „Krāslavas māmiņu klubs” sadarbībā ar Krāslavas novada domi ESF veselības veicināšanas projekta ietvaros.

Kā ierasts iepriekš, arī šoreiz tiksimies ar Daugavpils reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļas komandu (Ivetu Žilvinsku, Ludmilu Vasiļjevu, Elīnu Poikāni un Janu Priedīti) un runāsim par dzemdību fizioloģiju, jaundzimušā un mammas aprūpi, slodzi pirms un pēc dzemdībām, tēta atbalstu un citiem jautājumiem. Sezonas jaunums ir tikšanās ar „Foodtastic” uztura eksperti Justīni Apini, kas gaidāma jau svētdien, 7. oktobrī, Krāslavas Kultūras namā plkst. 13.00. Nodarbības ietvaros ne vien runāsim par veselīgu uzturu, bet arī kopā gatavosim krāsainu un gardu uzkodu plati ģimenes galdam.

Īpaša nodarbība ar mikrologopēdi Olgu Solimu gaidāma 27. oktobrī, runāsim par bērna valodas attīstību grūtniecības laikā un pirmsrunas periodu līdz gada vecumam. 

Par jaundzimušā hendlingu un zīdīšanu, dažādām problēmsituācijām, 3. novembrī runāsim ar Latvijas līmeņa eksperti Evitu Žvaginu - Jākobsoni. Šī būs otra reize, kad Evita ciemosies Krāslavā, ļaujot praktiski mijiedarboties ar dažādu vecumu zīdaiņiem - lellēm.

Pačukstēsim, ka kolikas, miega traucējumus, bērna ķermeņa asimetriju var novērst vai nepieļaut ar hedlingu. Un cik daudz prieka un mīlestības rada šī ķermeniskā saskarsme!

Evita pastāstīs par ergonomiskiem palīglīdzekļiem bērna ikdienas aprūpei un pārvietošanai.

Gūtās zināšanas ļaus sagatavoties un baudīt dzīvi ar zīdaini un mazu bērnu.

Precīzu Topošo vecāku skolas nodarbību grafiku var skatīt Krāslavas māmiņu kluba lapā „facebook”.



Jauna aptauja

Oktobris - 2018
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
 

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde