ceturtdiena, 18. aprīlis, 2024Vārda diena: Jadviga, Laura
crest1 crest2

Uzņēmēji mācās pielietot praktisko radošumu savas uzņēmējdarbības pilnveidošanai

Pievienots: 20.04.2022

Radošā NEdarbnīca „Praktiskais radošums uzņēmēja konkurētspējai” pulcēja daudzpusīgu, uzņēmīgu un darbīgu cilvēku kompāniju. Pasākuma laikā zinošā un talantīgā lektore Vita Brakovska radīja jaudīgu un motivējošu vidi.

Pasākumā, kas norisinājās marta izskaņā Krāslavā, piedalījās Krāslavas novada amatnieki, mājražotāji, tūrisma nozares un kultūras iestāžu pārstāvji.

Radošā NEdarbnīca tika rīkota projekta „Practical arts” ietvaros. Projekta vadītāja Ilze Stabulniece, atklājot pasākumu, dalībniekiem īsumā pastāstīja par projekta ietvaros organizētajām radošajām meistarklasēm, Ziemassvētku rotājumu izgatavošanu un iedzīvotāju iesaisti Latgales ielas un egles dekorēšanu aizvadītajos Ziemassvētkos, akcentējot dažādu materiālu/priekšmetu otrreizējo izmantošanu, kas sabiedrībā kļūst aizvien populārāka un ieņem svarīgu lomu cilvēku ikdienas paradumos. Visa projekta ietvaros iedzīvotāji tika motivēti radīt ko jaunu no jau lietotiem materiāliem un priekšmetiem, tādējādi piešķirot tiem „otru dzīvi”. Ilze visus dalībniekus aicināja uz praktisko mākslu festivālu „Pārvērtības”, kas 4. maijā notiks Krāslavas pils kompleksā.

Vita Brakovska savas karjeras laikā ir strādājusi gan ar skolēniem, kas vēlas apgūt pirmos soļus uzņēmējdarbībā, gan ar lieliem un ietekmīgiem uzņēmumiem. Viņa spēj rast pieeju teju katram, kas viņā klausās un ir gatavs mācīties un apgūt jaunas prasmes. Radošās NEdarbnīcas „Praktiskais radošums uzņēmēja konkurētspējai” dalībnieki ar lielu interesi klausījās Vitas teiktajā un aktīvi iesaistījās gan individuālajā, gan grupu darbā. Pasākumā, izmantojot radošās domāšanas metodes un piemērus, lektore rosināja apzināt un praktiski pielietot savus iekšējos resursus savu ražojumu virzībai tirgū. Tika rosināts šķietami vienkāršus priekšmetus padarīt par īpašiem un tirgū pamanāmiem.

Strādājot grupās, dalībnieki ļāvās fantāzijas lidojumam un atklāja jaunas šķautnes arī sevī. Vita mudināja domāt plašāk un tālredzīgāk, kā arī atteikties no lietām, kas neļauj attīstīties un virzīties uz priekšu. 

Diena izdevās piepildīta. Uz jautājumu – kāda būs tā atziņa, ar ko aiziesiet no šī pasākuma – no dalībniekiem izskanēja vērtīgas un ļoti svarīgas atbildes: „Pieņemt sevi tādu, kāds tu esi!”, „Būt drosmīgam!”, „Darīt un neatteikties no savām idejām”, „Nebaidīties mēģināt realizēt savas idejas pat tad, ja kāds tam netic”.

Anna Krumpāne, radoša tūrisma uzņēmēja, atzina, ka pārcēlusi visus šīs dienas plānus, lai piedalītos pasākumā „Praktiskais radošums uzņēmēja konkurētspējai” un to nemaz nenožēlo, jo pasākums bija iedvesmojošs un ļoti vērtīgs.

Aina Guba, Krāslavas Amatniecības centra audēja: „Iedvesmojoša lektore, kura lika domāt. Pavērās plašs skatījums (nebiju iedomājusies) uz amatniecības iespējām, Latvijā ir ļoti daudz kolosālu, neatkārtojamu, idejām bagātu cilvēku – tas ir pozitīvi pārsteidzoši...”

Skaidrīte Šenvalde, talantīga adītāja: „Man ļoti patika, ka seminārs nebija tikai ierastā sēdēšana, ka varēja darboties un iziet no ierastajiem rāmjiem. Ieguvu drosmi parādīt sevi un savu produktu.”

Radošās NEdarbnīcas noslēgumā Ilze Stabulniece izteica cerību, ka, iedvesmojušies no Vitas, Krāslavas novada amatnieki un visi tie, kas vēl šaubās par savām spējām un tikai dvēselē sevi sauc par amatnieku vai rokdarbnieku, drosmīgi nāks ar savu produkciju uz praktisko mākslu festivālu „Pārvērtības” un mācēs tirgot un tirgoties.

Pasākums rīkots projekta LLI-489 „Dusetu un Krāslavas kopienu stiprināšana, uzlabojot dzīves vidi ar atkārtotas resursu izmantošanas aktivitātēm”/„PRACTICAL ARTS” ietvaros. To līdzfinansē Eiropas Savienība Interreg V-A Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020. gadam ietvaros. Kopējās projekta izmaksas – 154 760 EUR. Projekta līdzfinansējums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda - 131 546 EUR. Projektu īsteno nevalstiskā organizācija „Sprendimų centras” Lietuvā un biedrība Eiroreģions „Ezeru zeme” Latvijā. Projekta mērķis: pašvaldībām sadarbojoties un izmantojot jau pieejamos resursus, stiprināt tās un atrisināt to problēmas. Projekta plānotais rezultāts ir divu attālu pierobežas pilsētu modernizācija, izmantojot atkārtotu resursu izmantošanu. Rezultātā sabiedrība iegūs motivāciju un izpratni par resursu lietderīgu atkārtotu izmantošanu, tādējādi saudzējot vidi un resursus kopumā, kā arī, radoši darbojoties, izveidos vides objektus savai pilsētai un stiprinās savu piederību tai.

Šis raksts ir sagatavots ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šī raksta saturu pilnībā atbild biedrība Eiroreģions „Ezeru zeme”, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

Inga Pudnika-Skerškāne
Autores foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde