otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Uzņēmēju sasniegumi un darbi nepalika nepamanīti (video)

Pievienots: 03.12.2018

30. novembrī Krāslavas Kultūras namā notika tradicionālais pasākums „ Krāslavas novada uzņēmējs 2018”. Katru gadu pašvaldība aicina novada uzņēmumu vadītājus uz gada noslēguma pasākumu, lai pateiktos tiem, kas aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē, tādējādi veicinot uzņēmējdarbības vides attīstību novadā, lai pastāstītu par jauniem uzņēmumiem un iepazīstinātu ar uzņēmējiem, kas nesen sāka realizēt savas biznesa idejas.

Krāslavas novada domes pateicības un piemiņas medaļas ar bronzas pārklājumu uzņēmējiem pasniedza Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks.

Lielākie nodokļa maksātāji

Lielākais Krāslavas novada iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs 2017. gadā, lielākais darba devējs 2018. gadā ir SIA „Nemo” (valdes priekšsēdētāja Inga Zemdega – Grāpe). 2018. gadā uzņēmums nodarbina 243 strādniekus. SIA „NEMO” ir arī izšūšanas cehs Daugavpilī un šūšanas filiāles Gulbenē un Ludzā.

Lielākais Krāslavas novada iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs 2018. gada astoņos mēnešos un lielākais apgrozījums 2017. gadā ir SIA „Varpa” (valdes priekšsēdētājs Edvards Baranovskis). Uzņēmums ir viens no lielākajām kokapstrādes uzņēmumiem Latgalē, kas nodarbina 98 cilvēkus. 2017. gadā uzņēmuma apgrozījums sastādīja 12,3 milj. eiro. Uzņēmumam kā vienam no pirmajiem reģionā ir piešķirts Latgales Speciālās ekonomikas zonas komersanta statuss.

Lielākais Krāslavas novada kopējo nodokļu maksātājs 2018. gada astoņos mēnešos, kas arī aktīvi sadarbojas ar Krāslavas novada pašvaldību, ir AS „Krāslavas piens” (valdes priekšsēdētājs Aleksejs Krivenko). 2018. gadā nodokļu ieņēmumi astoņos mēnešos ir 368 tūkstoši eiro. Krāslavas novada uzņēmēju sporta spēlēs, kas šogad pirmo reizi tika rīkotas, komanda „Krāslavas piens” ieguva I vietu.

Lielākais Krāslavas novada kopējo nodokļu maksātājs 2017. gadā ir ZS „Sapnis” (uzņēmuma īpašnieks Pēteris Bārtulis), kas 2017. gadā nodarbināja 94 darbiniekus, nodokļu ieņēmumi - 503 tūkstoši eiro.

Jaunu darba vietu radītāji

Daudzi uzņēmumi Krāslavas novadā ne tikai saglabāja esošās darba vietas, bet arī radīja jaunas. Par jaunu darba vietu radīšanu pateicību saņēma SIA „IV Plus” valdes locekle Irēna Voicehoviča. „IV Plus” gada laikā tika radītas 8 jaunas darba vietas, šobrīd šeit strādā 59 darbinieki. Uzņēmumam kā vienam no pirmajiem reģionā ir piešķirts Latgales Speciālās ekonomikas zonas komersanta statuss.

Par jaunu darba vietu radīšanu tika izteikta pateicība SIA „IVIKS” (valdes locekle Iveta Stivriņa). Uzņēmumā tiek nodarbināti 9 strādnieki, tika radītas jaunas 3 darba vietas.

Par jauna pakalpojuma un jaunu darba vietu radīšanu pateicību saņēma SIA „Food city” valdes locekle Jevgēnija Murašova. Pagājušā gadā Krāslavā tika atvērta ēdināšanas vieta – kebabnīca, kurā šobrīd strādā 5 darbinieki.

Jauna produkta veidotāji

Ir prieks, ka daudzi uzņēmēji, neskatoties uz izmaiņām nodokļu sistēmā un citiem traucēkļiem, pateicoties savai uzņēmībai un darbaspējām, attīsta biznesu, labiekārto vidi un apkārtni.

Par jauna produkta izveidi dome izsaka pateicību SIA „Akva Systems” valdes loceklim Saftaram Rahimovam. Storu audzētavā zivis tiek audzētas intensīvā veidā, gala produkts ir pārtikas kaviārs. 2018. gadā Saftars Rahimovs prezentēja savu produkciju izstādē „Soul of Nomad” Monte Karlo. Drīzumā uzņēmums uzsāks audzēt arī foreles, karpas un platpierus.

Par jauna produkta izveidi pateicību saņēma ZS „Kurmīši” īpašnieks Ivars Geiba. Kopš 2018. gada vasaras saimniecībai ir jauns piedāvājums - dažādu desmit veidu hidrolātu/ziedūdeņu. Hidrolāts ir augu produkts, ko iegūst, destilējot augus.

Par pakalpojuma pilnveidošanu uzņēmuma attīstībai un ilgtspējai tika izteikta pateicība IK „Status Best” prokūristam Pjotram Makovskim. Uzņēmums, lai uzlabotu automašīnu izjaukšanas un uzglabāšanas procesu, ar LEADER atbalstu īstenoja projektu „Nolietoto transportlīdzekļu apstrādes pakalpojuma attīstīšana biedrības „Krāslavas rajona partnerība” teritorijā”, kura ietvaros iegādājās pamatlīdzekļus, kas nodrošina ne vien kvalitatīvi, bet arī viegli veikt automašīnu jaukšanas darbus.

Par pakalpojuma uzlabošanu personām ar funkcionāliem traucējumiem novada domes pateicību saņēma IU „Salve D” īpašniece Svetlana Gorenko. 2017. gada nogalē Svetlana Gorenko īstenoja LEADER projektu „Vides pieejamības uzlabošana personām ar funkcionāliem traucējumiem”, kura mērķis bija nodrošināt vides pieejamību personām ar funkcionāliem traucējumiem, lai saņemtu veselības pakalpojumus atbilstoši apstiprinātām medicīniskām tehnoloģijām zobārstniecībā.

Alvim Slesaram pateicība tika izteikta par pakalpojuma pilnveidošanu. Alvis Slesars 2017. gadā piedalījās Krāslavas novada domes biznesa ideju konkursā un saņēma finansējumu savai biznesa idejai, kura mērķis izveidot jaunu pakalpojumu - dažādu metāla konstrukciju metināšana un remonts. Savukārt 2018.gad LEADER projekta „Draugs elektronikā” ietvaros iegādājās nepieciešamo aparatūru sauszemes tehnikas elektronikas remontam un vispārējam moto tehnikas remontam.

Par jauna produkta izveidi pateicību saņēma SIA „KRMK” valdes loceklis Rolands Kavinskis. Uzņēmums izveidoja malkas ražotni ar nepilnu pārstrādes ciklu – zāģēšana, šķelšana, fasēšana, sagatavošana nosūtīšanai pasūtītājam, uzņēmumā tika radītas 5 darbavietas.

Pateicība par darbības paplašināšanu tika izteikta IK „Kors” (Ziedu veikala „Kamēlija”) īpašniekam Aleksandram Ozerskam. Ziedu veikals „Kamēlija” savu produkciju sāka piedāvāt arī veikalā „Beta”, kā arī sakārtoja ēkas fasādi Rīgas ielā. Uzņēmumā tika radītas divas darbavietas.

Tūrisma uzņēmēji

2018. gadā pieauga naktsmītņu skaits novadā, vasarā Indrā durvis vēris „Laimes muzejs” un Ūdrīšu pagastā „Sporta atrakciju parks”.

Atzinības rakstus par ieguldīto darbu tūrismā 2018. gadā pasniedza novada domes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Moisejs un domes izpilddirektors Jānis Geiba.

Par lielāko apkalpoto apmeklētāju skaitu Krāslavas novadā 2018. gadā un par apkārtnes sakārtošanu pateicību saņēma Anna un Artūrs Ļaksa (atpūtas komplekss „Lejasmalas”). 2018. gadā atpūtas kompleksā tika apkalpoti aptuveni 3,5 tūkstoši apmeklētāju. Īpašnieki vienmēr pieskata un sakārto savu apkārtni.

Par lielāko apkalpoto apmeklētāju skaitu Krāslavas novadā 2018. gadā pateicību izteikta arī SIA „Dridži” pārvaldniecei Svetlanai Grigorjevai. 2018. gadā atpūtas kompleksā „Dridži” tika apkalpoti vairāk par 3 tūkstošiem apmeklētāju. Atpūtas komplekss piedāvā plašu pakalpojuma klāstu veselīga dzīvesveida piekritējiem.

ZS „Klajumi” īpašniecei Ilzei Stabulniecei pateicība tika izteikta par jauna pakalpojuma radīšanu. 2018. gada jūlijā zirgu sētā parādījās jauns piedāvājums, īstenojot Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai projektu - renovētajā ēkā darbību uzsāka „Klajumu ķēķis”. Gaumīgi iekārtotajā ķēķa telpā, pēc iepriekšēja pasūtījuma, var nogaršot Latgales kulinārā mantojuma pusdienas un vakariņas, organizēt korporatīvos un atpūtas pasākumus, sapulces, svinības un simpozijus. Ēdieni tiek pasniegti vietējās izcelsmes melnās keramikas traukos.

Par jauna tūrisma objekta radīšanu pateicību saņēma SIA „RETE” valdes loceklis Jevgēnijs Podjava. Podjavu ģimene šogad LEADER projekta „Sporta atrakciju parka izveide Krāslavas novadā” ietvaros izveidoja šķēršļu trasi 2,5 m augstumā, kā arī ierīkoja lapeni apmācību vadīšanai, inventāra izsniegšanai, apmeklētāju atpūtai un maltītēm. Tika izveidota arī Baskāju taka. Ļoti populārs tūrisma objekts pat rudenī.

Dāvanu - Krāslavas novada 2019. gada kalendāru - saņēma jauno naktsmītnes īpašnieki. Šogad Krāslavā atvēra savas durvis viesiem un tūristiem „Bedroom Lux Apartments” (Jelena Galonska) un „Ziedu pasaule” (Genādijs Dorožko).

Jaunie uzņēmēji

Pasākumā tika izteikts paldies jaunajiem uzņēmējiem, kas šogad uzdrīkstējās mūsu novadā uzsākt uzņēmējdarbību. Krāslavas novada dome jau septīto gadu rīko projektu konkursu „Jauniešu biznesa ideju konkurss komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai Krāslavas novadā”. Šo gadu laikā savas biznesa idejas ir realizējuši 29 jaunieši. 2018. gadā pašvaldības atbalstu saņēma 4 jaunieši: Arnis Fasoļa sniedz friziera pakalpojumus, Evija Vagale piedāvā kajaku laivu pārgājienu pa piecu ezeru un upju sistēmu Kombuļu pagastā, Ligija Daļecka sniedz veterinārārsta pakalpojumus, Oļģerts Fjodorovs piedāvā pārvietojamās pirts mucas nomu Latgalē („Papa Sauna”).

Krāslavas novada dome šogad pirmo reizi rīkoja biznesa ideju konkursu „Īsteno ideju Krāslavas novadā!” novada deklarētiem iedzīvotājiem no 31 gada vecuma. Šogad atbalstu ir saņēmuši Z/S „Bučas” īpašnieks Jevgēnijs Bobičs, kurš izveidoja jaunu pakalpojumu - izbraukuma servisu, kas ietver riepu montāžu un remontu, un Z/S „Brieži” īpašniece Inga Eizenberga. Viņa izveidoja Saldumu darbnīcu un jau šogad piedāvā iegādāties jaunu produktu – krēmveida medu.

Šogad Krāslavā pieejama jauna mobilās ēdināšanas vieta - kebabnīca (IK „Eming” īpašniece Inga Aleksejeva), savukārt uzņēmuma SIA „Natfiber” valdes priekšsēdētājs Pāvels Grigorjevs sāka nodarboties ar linu un kaņepju pārstrādi, ražojot naturālo šķiedru un spaļus realizēšanai uz Centrāleiropu un Skandināviju. Uzņēmums ir uzņemts Biznesa inkubatorā.

Sabiedriski aktīvi uzņēmēji

2018. gadā Krāslavas novada uzņēmēji ne tikai veica investīcijas savā uzņēmumā, bet arī aktīvi sadarbojās ar Krāslavas novada pašvaldību gan pilsētvides sakārtošanā, gan projektu un pasākumu realizēšanā.

Medaļu un pateicības rakstu par komandas saliedētību Krāslavas novada domes organizētājos pasākumos domes izpilddirektors Jānis Geiba pasniedza „Autoskolai Nr.1”, kas aktīvi darbojas sociālajos tīklos, tās pasniedzēji piedalās kā komanda pilsētas svētkos rīkotajos velobraucienos, sacensībās, Uzņēmēju sporta spēlēs, kas šogad pirmo reizi tika rīkotas Krāslavā.

Par ilgtermiņa ieguldījumu vides sakārtošanā pateicību saņēma SIA „Vega P” valdes priekšsēdētājs Viktors Solovjovs. 2016. gada nogalē atvērtajā degvielas uzpildes stacijā „Circle K” Krāslavā apkārtējā vide vienmēr ir sakopta un sakārtota.

Par Daugavas akmens dāvinājumu pateicība tika izteikta SIA „Dzirkaļi Z” valdes loceklim Artūram Zeiļam. Šogad Artūrs Zeiļa Krāslavai uzdāvināja Daugavas akmeni.

Par veiksmīgu sadarbību ar pašvaldību profesionālās izglītības jomā un darba tirgum aktuālo mācību programmu ieviešanu novada dome izsaka pateicību PIKC „Rīgas Valsts tehnikums” direktorei Dagnijai Vanagai. Krāslavas teritoriālajai struktūrvienībai ar pašvaldības atbalstu atjaunota mācību ēka Aronsona ielā 3, jauniešiem ir iespēja apgūt darbā vidē balstītas mācības. Notiek sadarbība vairākos projektos. Rīgas Valsts tehnikuma Krāslavas teritoriālā struktūrvienība piedāvā jauniešiem iegūt profesionālo vidējo izglītību trijās jomās – auto virsbūvju remontatslēdznieks, tērpu stila speciālists un mēbeļu galdnieks, savukārt ar vidējo izglītību var apgūt šādas specialitātes – tērpu konstruēšana un automobiļu krāsošana. Šogad profesionālo izglītību iegūst jau 180 audzēkņi.

Apbalvošanas ceremonija, kuras laikā tiek sumināti veiksmīgākie un sociāli atbildīgie uzņēmēji, ir kļuvusi par labu tradīciju, pateicoties kurai pašvaldībai ir iespēja izteikt pateicību uzņēmējiem un parādīt, ka viņu sasniegumi un darbs nepalika nepamanīti.

Publicēšanai sagatavoja Elvīra Škutāne, autores foto

Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde