piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Vai mēs zinām, kā jūtas mūsu bērni?

Pievienots: 01.03.2017

Valsts policija pārbaudījusi informāciju par pusaudžu spēlēm sociālajos tīklos, tajā skaitā par tā saucamo spēli „zilais valis” un konstatējusi, ka vecākiem nav pamata bažām par to, ka kādas trešās personas tās organizētu ar mērķi pamudināt jauniešus nodarīt sev miesas bojājumus. Ņemot vērā jauniešu interesi par šādām aktivitātēm, aicinām bērnu vecākus sekot līdzi atvašu darbībām sociālajos tīklos saziņā ar vienaudžiem.

Ņemot vērā pēdējā laikā radušos ažiotāžu ap pusaudžu spēlēm sociālajos tīklos, tajā skaitā informāciju par spēli „zilais valis”, šodien Valsts policijā norisinājās preses konference, lai viestu skaidrību par aktualitātēm un problemātiku, kas saistās ar šāda veida spēlēm.

Valsts policija pēdējo nedēļu laikā pārbaudījusi informāciju, kas saņemta par it kā šādas spēles esamību un jauniešu iesaisti tajā, taču, pretēji saceltajai trauksmei, jāsaka, ka nav identificēta neviena persona, kuras mērķis būtu organizēt saraksti, kuras rezultātā mēģinātu panākt, ka jaunieši sev nodara miesas bojājumus. Pārbaudot šādās domu grupās notiekošās aktivitātes, Valsts policija konstatējusi, ka šajās grupās apvienojušies tādi paši jaunieši, kuri savstarpēji apmainoties ar informāciju, viens otru izaicina. Jāsaka, ka šādu grupu sarakstēs patiesi ir atrodami fotoattēli, kuros redzami miesas bojājumi, tomēr policijas veiktā izpēte liecina, ka lielākoties tie ir internetā lejuplādēti attēli, kuri pēcāk ievietoti jauniešu sarakstē. No saturiskā viedokļa šīs grupas vairāk ir kā interešu grupas, kurās jaunieši savstarpēji apmainās ne tikai ar destruktīva rakstura informāciju, bet arī par ikdienu, mūziku un citām interesēm. Tomēr jāuzsver, ka, lai arī šobrīd reāli draudi bērnu dzīvībai un drošībai saistībā ar šo fenomenu nepastāv, zināmas bažas rada tas, ar kādu interesi jaunieši šādu grupu sarakstēs iesaistās, tādēļ aicinām jauniešu vecākus pievērst uzmanību sava bērna aktivitātēm internetā un vispārējai bērna labsajūtai.

Atgādinām - situācijās, kad vecāki vai skolu pedagogi konstatē, ka bērns, jebkādu motīvu vadīts, piedalās tā saucamajās „izaicinājumu spēlēs”, aicinām nepalikt vienaldzīgiem un izzināt bērna motivāciju un vēlmi tajās iesaistīties. Tāpat nepieciešamības gadījumā aicinām vērsties pēc palīdzības Valsts policijā, Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā vai pie sociālajiem dienestiem.

 Sagatavoja:
Ilze Jurēvica,
Valsts policijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste


Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde