piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Vai viegli būt līderim?

Pievienots: 26.09.2018

 25. septembrī Krāslavas pamatskolā norisinājās Jauniešu līderu forums, kurā pulcējās aktīvākie jaunieši no visām Krāslavas novada skolām.

Kā kļūt par līderi? Kādu mērķi nepieciešams izvirzīt un kā to panākt? Kādas rakstura īpašības ir vajadzīgas, lai gūtu panākumus? Ar šiem un citiem jautājumiem skolēniem palīdzēja tikt skaidrībā SIA „DK Projects” īpašniece un vadītāja, eksperte mērķu sasniegšanā Daina Kriviņa.

Foruma otrajā daļā par savu personīgo pieredzi ceļā uz panākumiem pastāstīja Krāslavas Mākslas skolas direktors, vietējais keramiķis Valdis Pauliņš un speciāliste lauku attīstības jautājumos, uzņēmēja, novada domes deputāte Viktorija Lene.

Julianna Moisejenkova, Krāslavas novada jaunatnes lietu speciāliste: „„Jauniešu līderu forums” ir Krāslavas pamatskolas skolēnu padomes projekts (projekta vadītāja Skaidrīte Gasperoviča), kas tika atbalstīts pašvaldības organizētā projektu konkursa ietvaros un ieguvis finansējumu 300 eiro apmērā. Forumā piedalījās devītklasnieki no dažādām novada skolām, jauniešiem bija piedāvāta iespēja satikties ar saviem vienaudžiem no citām skolām, noklausīties lekciju par personības izaugsmi, kā arī apspriest jautājumus, kas saistīti ar Krāslavas novadu. Foruma dalībnieki izteica savas idejas par to, kādus projektus nākotnē varētu īstenot mūsu novadā.”

Devīto klašu skolēni ar interesi noklausījās Viktorijas Lenes un Valda Pauliņa dzīvesstāstus, jo viņiem bija savs, no citiem atšķirīgs, ceļš uz panākumiem, ko viņi ir sasnieguši.

V. Lene: „Atcerieties, ka savā dzīvē jūs nekam neko neesat parādā, izņemot sevi – to cilvēku, kas veido jūsu iekšējo pasauli, jo viņu nepieciešams nepārtraukti attīstīt.”

Kopš tā laika, kad V. Pauliņš izgatavoja savu pirmo podu, pagāja jau 39 gadi. Meistars dalījās ar jauniešiem savā dzīvesziņā: „Kad cilvēks sāk peldēt, viņam ir svarīgi noturēties virs ūdens, tāpēc jācenšas savākt ap sevi pat vismazākās saliņas. Vienu, otru, trešo... Un, lūk, ar laiku ap cilvēku izveidojas jau vesels plosts!”

Par dažiem jautājumiem, ko uzdeva foruma dalībnieki, viesiem nācās aizdomāties. Vai viegli būt līderim? V. Lene atzinās, ka atpazīstamība rada daudz neērtību. V. Pauliņš norādīja, ka līderim vienmēr „jāturas noteiktā līmenī”, bet tajā pašā laikā jāprot runāt ar dažāda sociālā statusa cilvēkiem viņu valodā.

Viesi dalījās ar savu veiksmes formulu. „Panākumu atslēga ir darbs,” uzskata Viktorija. „Panākumu ķīla - mērķi un to sasniegšanas ceļš,” ir pārliecināts Valdis.

Pēc Valda Pauliņa domām, mūsdienu jauniešiem trūkst uzdrīkstēšanās un atbildības. Savukārt Viktorija Lene atzina, ka tagadējiem pusaudžiem ļoti traucē viņu pārmērīgā aizraušanās ar viedierīcēm.

Tikšanās noslēgumā viesi izteica devītklasniekiem savus novēlējumus.

V. Lene: „Ja jūs neplānojat studēt augstskolā, tad nekādā gadījumā neejiet uz vidusskolu, izvēlieties profesionālo izglītību!”

Valdis Pauliņš šim viedoklim piekrita.

Elvīra Škutāne, autores foto



Jauna aptauja

Septembris - 2018
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
piektdiena, 21.09.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde