otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Valodas prasmes – nākotnes karjeras pamats

Pievienots: 06.03.2018

Pēdējās februāra dienas Krāslavas Varavīksnes vidusskola pavadīja Latviešu valodas nedēļas aktivitāšu virpulī, jo visi latviešu valodas skolotāji piedāvāja saviem skolēniem plašu pasākumu spektru.

Šīs nedēļas mērķis bija aktualizēt latviešu valodas bagātības un svarīgākās sastāvdaļas – lasīšanu, rakstīšanu un gramatiku, klausīšanos, runāšanu, mudināt skolēnus lasīt daiļliteratūru, noteikt „asākos prātus”, kas uzvarēja valodas konkursos, kā arī gūt pozitīvas emocijas, vizualizējot literāros tēlus, mācoties radoši un, protams, apliecinot savus talantus.

Gatavojoties šai nedēļai, vairāki skolēni aktīvi iesaistījās interaktīvajā pasākumā „Dzīvā dzeja” un sagatavoja savus radošos darbus, kas piesaistīja gan bērnu, gan pieaugušo uzmanību dažādiem literārajiem darbiem un tēliem. 2. klašu skolēni veltīja mīļus vārdus Latvijai un savus radošos darbus izvietoja sākumskolas etnogrāfiskajā stūrītī.

Rakstīšanas dienā tika aktualizēta latviešu valodas loma citu Eiropas valodu vidū. Skolēni izvērtēja savas valodas prasmes, strādājot ar Eiropas valodu portfeli (digitāli un papīra formātā), un aizpildīja anketu – valodu pasi.

Lasīšanas un literatūras dienā liela uzmanība bija pievērsta daiļlasīšanai. Savas uzstāšanās skolēni veltīja Latvijas simtgadei. Skolas bibliotēkā bērni un pusaudži skolotāju vadībā iepazinās ar iespējām, ko piedāvā dažādi preses izdevumi latviešu valodā. Tika izvērtēta Bērnu žūrijas darbība Varavīksnes vidusskolā.

Valodas lietojuma un gramatikas dienā norisinājās viktorīnas un konkursi „Āķīgā valodiņa”. Vairāki sākumklašu skolēni pārbaudīja savas prasmes, uzrakstot diktātu.

Runāšanas diena bija veltīta publiskajai runai un monologam. Vidusskolēniem bija piedāvāts sagatavot savu runu par tēmu „Valoda un nākotnes plānošana – karjera”. 

Klausīšanās dienā pedagogi integrēja mācību darbā dažādus interaktīvus videomateriālus, skolēni labprāt pildīja dažādus pēcklausīšanās uzdevumus un varēja noteikt savu prasmes līmeni.

Par labākajiem un aktīvākajiem (veiksmīgi piedalījās vairākās aktivitātēs) tika atzīti: Anastasija Bogdanoviča, Aleksandrs Menščikovs, Julianna Mihailova, Aleksandra Tereško (1.a), Raimonds Spiridonovs, Anastasija Čubreviča, Veronika Lebedoka (2.a), Tomass Bergs, Vjačeslavs Tračums, Maksims Deņisovs (2.b), Karina Liņķe (3.b), Artjoms Fjodorovs (4.a), Rainers Zukuls (4.b), Glorija Aņisenko (5.b), Ksenija Kuzmina, Reinhards Nemiro, Linda Neverovska, Ligita Petkeviča (7.a), Sandra Kostjukeviča, Samanta Simanoviča, Marika Voznoviča (7.b), Guntis Ungurs (8.a), Evelīna Hodarenoka, Katrīna Ozerska, Viktorija Petrovska (9.a), Natālija Kuzmina, Karīna Volkoviča, Ernests Jančevskis, Pāvels Borodins (10.a).

Viens no šīs priekšmetu nedēļas uzdevumiem - sekmēt piederības izjūtu Latvijai, tāpēc daudzas nodarbības bija veltītas mūsu valsts simtgadei. Saistošas un interesantas bija skolēnu un skolotāju savstarpēji veidotās prezentācijas, uzstāšanās un informatīvie plakāti. Nedēļas nogalē visi dalībnieki guva gandarījumu par labi padarītu darbu un pateicības par sasniegumiem dažādās aktivitātēs.

 Galina Mikulāne

Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde