ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Veidosim vienotu un spēcīgu Latvijas nākotni!

Pievienots: 24.11.2017

Novembra sākumā Krāslavas Varavīksnes vidusskolā norisinājās Vēstures nedēļa.

Novembra mēnesis Latvijas vēsturē rakstīts zelta burtiem, jo novembrī dzimusi Latvijas valsts un Latvijas brīvības cīņās tika atbrīvota Rīga.

Mūsu skolā šajā laikā tika organizēti Vēstures nedēļas pasākumi, kas mudināja skolēnus padomāt par to, kas viņiem ir Latvija un kādai ir jābūt Latvijas jaunajai paaudzei.

Vēstures nedēļa vidusskolā sākas ar filmas „Bermontiāde” demonstrējumu. 10.-12. kl. skolēni noskatījās interviju ar Lāčplēša ordeņa kavalieri Albertu Ameriku (1899-1997).  Pēc videoseansa sākās diskusija - „Ko nozīmē būt patriotam?” Viens no svarīgākajiem secinājumiem – ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir jārūpējas par valsts labklājību un ilgtspēju.

10.-12.kl. skolēni tika iepazīstināti ar galda spēli „Latvijai 100”, ko izstrādāja Cēsu Vēstures un mākslas muzejs. Spēles laukums veidots kā laika skala, kas sākas ar 1918. gadu un noslēdzas 2018. gadā. Pārvietojoties pa spēles laukumiem, skolēni izpēta svarīgākos notikumus Latvijas vēsturē, uz katra spēles laukuma izvietots arī vizuālais materiāls. Spēles tēmas: kultūra, politika, sports, ekonomika.

8. kl. skolēniem bija piedāvāts radošais darbs. Ar mīlestību pret mūsu zemi skolēni veidoja apsveikuma atklātnes - „Latvija, daudz laimes dzimšanas dienā!”. Aktīvākie un zinošākie skolēni - Guntis Ungurs, Igors Sorogovecs, Valērija Novicka, Ilga Ļapere, Anna Tarlecka - prezentēja savus referātus par interesantākajiem Latvijas un pasaules vēstures faktiem.

9. kl. skolēni Vēstures nedēļas ietvaros veidoja prezentācijas par tēmu: „Es piederu Latvijai”.

Prezentācijas noslēguma daļā skolēni izteica novēlējumus Latvijas tautai.

9. c kl. skolnieces Ligitas Skorodihinas novēlējums:

„Es novēlu Latvijas tautai prasmi piedot. Vispirms redzēt savas kļūdas un tikai tad – citu cilvēku kļūdas un trūkumus. Citādi uz šīs zemes nekad nebūs miera. Es gribu, lai Latvija būtu aktīva, dzīvespriecīga un skaista valsts. Ja kādam kaut kas nepatīk mūsu valstī, tad ir jāpadomā par to, kā padarīt mūsu valsti labāku. Tad mēs ar pārliecību skatīsimies nākotnē. Novēlu visiem būt par savas valsts patriotiem!

9.c kl. skolnieces Līgas Bohanes novēlējums:

„Latvija ir dižena valsts! Es novēlu Tev labklājību! Attīsties un kļūsti arvien bagātāka! Lai mums virs galvas vienmēr ir mierīgas debesis, lai bērni iet uz skolu un lai viņu vecākiem nav jāuztraucas par savām vecumdienām! Lai ar katru dienu nostiprinās Tava ekonomika, lai Tava diženā tauta dzīvo ar pārliecību par rītdienu! Lai Tevi nesašķeļ iekšējās domstarpības, lai dažādu tautību cilvēki vienmēr atrod kopīgu valodu! Es novēlu visiem Latvijas iedzīvotājiem veselību, laimi un mīlestību!

9. b kl. skolnieka Ustina Jeršova novēlējums:

„Man Latvija nav tikai valsts. Man Latvija ir kā mamma, kas dod siltumu un mīlestību. Latvija man patīk ar savu skaistumu. Vārdos neaprakstāma daba, klimats un labie cilvēki, kas vienmēr palīdzēs grūtajā brīdī. Es novēlu valstij ekonomisko labklājību, daudz darbavietu, bet iedzīvotājiem - mīlestību pret savu dzimteni!”

11.a un 12.b kl. skolnieces Vēstures nedēļas ietvaros pārliecinājās, ka vēsturi var iemācīties, pētot dažādu tautību nacionālās virtuves noslēpumus, jo tie atspoguļo kultūru daudzveidību. Paldies par receptēm un degustācijas iespēju Valērijai Dubovai, bet Ilonai Lukaševičai – par viduslaiku picu, Arīnei Čužānei, Olitai Geibai, Jevgēnijai Piginai – par ingvera maizes un medus morsu, Viktorijai Brazevičai un Jeļizavetai Naruševičai - par pankūkām ar pildījumu, ko ražo Latvijas saimnieces.

Lūk, tā rodas kopības sajūta! Lai ticība saviem spēkiem palīdz mums veidot vienotu un spēcīgu Latvijas nākotni!

Margarita Borodina-Ignatoviča,
vēstures skolotāja



Jauna aptauja

Novembris - 2017
P O T C P S S
 
01
02
03
04 05
06
07
08
09
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
 
trešdiena, 08.11.2017
trešdiena, 15.11.2017

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde