sestdiena, 20. aprīlis, 2024Vārda diena: Mirta, Ziedīte
crest1 crest2

Velodiena veselīgam dzīvesveidam

Pievienots: 27.09.2017

 23. septembrī Krāslavas pilsētas stadionā notika „Velodiena veselīgam dzīvesveidam” Krāslavas novada domes īstenotā ESF projekta Nr. 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

Pasākuma atklāšanā piedalījās Krāslavas novada Izglītības pārvaldes vadītājas vietniece Sņežana Petroviča, kas mudināja ikvienu nodarboties ar sporta aktivitātēm un iesaistīt šajā kustībā savas ģimenes un draugus, ar savu aktīvo dalību rādot teicamu piemēru.

Riteņbraukšana ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā veicināt veselīgu dzīvesveidu. Pavadot laiku svaigā gaisā, cilvēks stimulē savu sirds veselību, muskuļu spēku un koordināciju. Turklāt velosipēdisti vairāk atpūšas, neizjūt tik lielu stresu un uztraukumu, tādējādi nostiprinot gan garīgo, gan fizisko veselību.

Braucot ar velosipēdu, samazināsim atmosfēras piesārņojumu, kas tagad ir ļoti aktuāla tendence visā pasaulē.

Viens no velosporta mīnusiem - ceļu satiksmes negadījumi, tāpēc pasākumā liela uzmanība bija veltīta drošībai uz ceļa. Katrs dalībnieks saņēma atstarojošus elementus, kā arī balvu fondā bija lukturi, kas jālieto tumšajā dienas laikā. Viens no svarīgākajiem elementiem drošai braukšanai ar velosipēdu ir ķiveres, kas bija balvu fondā. 

Noderīgu informāciju pasākumā saņēma ikviens dalībnieks. Lekciju par velosporta ietekmi uz sirds, asinsvadu un nervu sistēmu un praktisku nodarbību vadīja fizioterapeits.

Pirmo reizi notika velo-foto orientēšanās Krāslavas pilsētas parkā. Tas bija ļoti aizraujoši, distancē devās astoņas komandas. Daži foto orientēšanās maršrutu veica bez velosipēda, jo kādam no komandas nebija braucamā. Bija jāatrod 13 dažādi punkti. Pēdējā no tiem bija jāsaliek teikums ar pasākuma tematiku.

Pirmo reizi tika organizētas velosprinta sacensības, kurās savus spēkus izmēģināja gan mazi, gan lieli ar dažādu veidu velosipēdiem un skrejriteņiem. Visi guva pozitīvas emocijas.

Aizraujošās ģimenes stafetēs piedalījās sešas komandas. Ģimenēm vajadzēja gan skriet vingrošanās riņķī, gan pārvietot trīs bumbas vienlaicīgi, gan lēkt ar sasietām kājām, kā arī veikt daudzveidīgus uzdevumus. Stafešu laikā dalībnieki uzdevumus veica ar ķiveri galvā.

Pirmo vietu ieguva Abramovu ģimene, zaudējot nepilnu sekundi, otrajā vietā ierindojās Djatkoviču ģimene un trešajā vietā Sjadro ģimene.

Velosipēda vadīšanas prasmju sacensībās nemaz tik viegli negāja, jo vajadzēja izbraukt gan astotnieku, gan pa slīpu distanci, gan pa šūpojošos dēli un citiem šķēršļiem. Dalībnieku iespaidi - astotnieku izbraukt, neapgāžot klučus, nav iespējams! Visi kopā slīpēsim mūsu velosipēda vadīšanas prasmes!

Tomēr šajās sacensībām bija arī tie, kuri mācēja izbraukt šķēršļus vislabāk. Meiteņu grupā pirmo vietu izcīnīja Bernadetta Podjava, otro vietu - Terēza Podjava, trešo - Martīne Djatkoviča. Zēnu grupā labākais bija Mareks Podjava, zaudējot tikai vienu punktu, otrajā vietā ierindojās Ernests Jančevskis un trešajā vietā Artemijs Kozačuks. Pieaugušie centās neatpalikt no saviem bērniem un uzrādīja ļoti labus rezultātus. Sievietēm labākā bija Sandra Djatkoviča, otro vietu ieguva Tatjana Kozačuka un trešajā vietā ierindojās Svetlana Ostrovska. Vīriešu grupā Aleksejs Abramovs ieguva pirmo vietu, ar ļoti labu rezultātu otrajā vietā ierindojās Pāvels Konanovs un trešajā vietā - Pāvels Kublickis.

Visi šajā dienā bija ieguvēji, jo pavadījām laiku svaiga gaisā, guvām jaunas zināšanas un izmēģinājām savas prasmes daudzveidīgās aktivitātēs!

Tādā veidā tika panākts ESF projekta mērķis - radīt Krāslavas novada iedzīvotājiem un viesiem papildu stimulu uzsākt vai atsākt rūpēties par savu veselību, pievēršoties sportam un veselīgam dzīvesveidam. Aktualizēta tika arī pasākumu cikla devīze: „Sāc Veselības dienā un turpini ik dienu!”

Paldies visiem par dalību pasākumā un palīdzību tā īstenošanā!

Ilona Vanaga,
biedrība „SPORTISTS”

Fotogalerija: http://www.kraslavasvestis.lv/galerija/foto/album/velodiena-veseligam-dzivesveidam.html 


Jauna aptauja

Septembris - 2024
P O T C P S S
  01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde