piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Veselības diena mazajiem krāslaviešiem

Pievienots: 06.06.2018

Šogad visā Eiropā un arī Latvijā no 28. maija līdz 3. jūnijam norisinājās „Veselības nedēļa 2018”, un tās ietvaros biedrība „Pīlādzītis klubs” 29. maijā organizēja Veselības dienu pašiem mazākajiem krāslaviešiem. Pasākuma dalībnieku skaits pārsniedza 160: tie bija bērni no 3 līdz 7 gadiem, viņu vecāki un radi, skolotājas.

Kustības ir viena no cilvēka organisma vitālajām vajadzībām. Palūkojieties uz mazu bērnu: viņš vienmēr ir kustībā, jo tās nepieciešamas bērna kvalitatīvai attīstībai. Fiziskie vingrinājumi paaugstina visu sistēmu funkcionālās iespējas, kā arī rezistenci pret slimībām.

Veselības diena mazajiem krāslaviešiem tika finansēta Krāslavas novada domes īstenotā ESF projekta Nr.9.2.4.2./16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

 Veselības dienu atklāja devīzes „Sāc Veselības dienā un turpini ik dienu!” prezentācijas: dalībnieku komandas demonstrēja vingrojumus, skandināja veselības dienas devīzi un pašsacerētus motivējošus pantiņus, tika izmantots plakāts ar devīzi u.c. Pēc tam notika iesildīšanās ar jautru vingrojumu kompleksu, kam sekoja ģimeņu un bērnu stafetes ar vieglatlētikas elementiem: dalībniekiem vajadzēja skriet, mest lidojošo šķīvi tālumā, trāpīt ar bumbu mērķī, lēkt pāri barjerām, pārvarēt šķēršļu joslu un piedalīties citās aktivitātēs. Pirms katras sporta aktivitātes bija īsas instruktāžas par drošību un aicinājums padzerties tīru ūdeni.

 Aktivitātes vadīja Eiropas pasaku personāžu tēli: Pepija Garzeķe, Raganiņa, Kurmis, Sarkangalvīte, Sprīdītis, Lācis. Pēc aktīvās sportošanas visu dalībnieku komandas saņēma diplomus un dāvanas, pieaugušie dalībnieki saņēma piemiņu dāvaniņas par Vislatvijas Veselības dienu. Tad visi sportisti atjaunoja spēkus un mielojās ar piecu graudu putru ar žāvētiem augļiem. Pēc tam sekoja kustību spēles ārā ar vieglatlētikas elementiem. Veselības dienas garumā visi bērni izbaudīja piepūšamo atrakciju un batuta priekus. Pēc diendusas Veselības dienas noslēgumā bērniem bija piedāvātas jautrās motivējošās multfilmas par vieglatlētikas sporta tēmu.

 Bet pieaugušie dalībnieki, kopā 12, noklausījās izglītojošās lekcijas: „Kustīgā pirmsskolēna ēdienkarte kā neatņemama veselīga dzīvesveida sastāvdaļa un viena no sirds un asinsvadu slimību profilakses veidiem” (lektore - ārsta palīgs J. Menicka), „Vieglatlētikas sporta elementi pirmsskolā, to elementu nozīme augošām bērna organismam un ietekme uz sirds un asinsvadu slimību profilaksi” (lektore - sporta skolotāja Z. Bernāte), „Elpošanas vingrinājumi mazo bērnu organisma asinsvadu sistēmas stiprināšanai” (lektore - pedagoģijas maģistre J. Vorošilova). Lekciju klausītāji saņēma apliecības par tālākizglītības kursiem „Starpdisciplionārā pieeja pirmsskolas vecuma bērnu fiziskās attīstības veicināšanā”.

 Kas bija vēl? Bija daudz pozitīvu emociju, bērnu smieklu, jautrības un blēņu, arī pieauguši jutās kā bērni un labprāt izlēcās batutā un „asfalta klasītēs”.

 Daži ieteikumi bērnu vecākiem

 Sportojot kopā ar bērniem, neaizmirstiet:

♦ paslavēt bērnu par to, ko viņš var izdarīt;
♦ novērtēt pozitīvi to, kas viņam sanāk;
♦ izrādīt, ka mīlat viņu, — apmīļojiet, uzsmaidiet, uzsitiet uz pleca, aplaudējiet;
♦ pasacīt skaļi „es mīlu tevi” un „es lepojos ar tevi!”. Ja viņš jums atbild ar to pašu, neaizmirstiet pateikt „paldies!”;
♦ pajautāt, ko viņš domā par to, ko pats var izdarīt;
♦ pajautāt, kā viņš jūtas;
♦ mudināt viņu vēlreiz izpildīt to, kas viņam sanāk, un to, kas nesanāk;
♦ ļaut viņam sacensībās uzvarēt;
♦ ļaut viņam sacensībās arī zaudēt un skaidrojiet, ka vēl ir jāpavingrinās, lai uzvarētu. Un dodiet iespēju revanšēties.

 Esiet gudri, sportiski un mīļi vecāki saviem bērniem!

 Paldies visiem dalībniekiem par aktīvu sportošanu!

 Biedrība „Pīlādzītis klubs” izsaka pateicību Krāslavas novada domei par veselības dienas atbalstu. Esi vesels Krāslavas novadā!

Jeļena Vorošilova,
biedrības „Pīlādzītis klubs” valdes priekšsēdētāja



Jauna aptauja

Jūnijs - 2018
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30  
piektdiena, 22.06.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde