ceturtdiena, 25. aprīlis, 2024Vārda diena: Bārbala, Līksma
crest1 crest2

Viena nedēļa poļu skolā

Pievienots: 14.02.2017

Projektu nedēļa

No 30. janvāra līdz 3. februārim Krāslavas gr. Plāteru v.n. Poļu pamatskolā tika novadīta projektu nedēļa. Projektu nedēļas tēmas bija saistītas ar Latvijas Republikas simtgades jubileju.

Pirmsskolas grupa sagatavoja projektu par savu mazo dzimteni - Krāslavu. Bērni noskatījās filmu par Krāslavu, pēc tam apmeklēja Krāslavas Vēstures un mākslas muzeju, Krāslavas pilsētas laukumu, apskatīja tiltu, Krāslavas pilsētas ģerboņa instalāciju pretī Krāslavas parkam. Bērni zīmēja savu dzimto pilsētu, veidoja pilsētas ģerboni. Projekta noslēgumā parādīja lugu par Persteņa ezeru.

„Latvijas putni”- projektu tēma sākumskolā. Pirmajā dienā skolēni meklēja interesantu informāciju par putniem Latvijā grāmatās un internetā. Sameklēto informāciju apkopoja un skaisti noformēja, kā arī klausījās putnu balsis ierakstos. Otrā diena tika veltīta folklorai - putnu tēma latviešu tautasdziesmās un pasakās. Bērni ilustrēja pasaku „Lapsa un lakstīgala”. Īpaši aktīva bija trešā diena. Skolēni devās pastaigā pa skolas apkārtni, meklēja un vēroja putnu pēdas, klausījās putnu balsīs dabā. Atgriezušies no pastaigas, skolēni iesaistījās kustību rotaļās „Angry Birds”.

Radošs noskaņojums ceturtajā dienā palīdzēja radīt jaukus rokdarbus - putnus no papīra, kā arī zīmējumus ar stilizētiem putniem.

Projektu nedēļas noslēgumā skolēni prezentēja savus darbus, tajā skaitā putnu barotavas, kuras bērni izgatavoja mājās kopā ar vecākiem. Prezentācijas laikā tika izsludināta akcija „Pabaro putnus ziemā”. Barotavas tika novietotas skolas apkārtnē.

5. un 6. klases skolēni projektu nedēļas ietvaros veidoja prezentāciju „Krāslava agrāk un tagad”, kā arī iepazinās ar Krāslavas labākajiem uzņēmējiem 2016. gadā.

„Latviešu tautas ēdienu receptes” - 7. un 8. klašu projektu nedēļas tēma. Skolēni apmeklēja arī Daugavpils ledushalli.

Bet 9. klases skolēni sagatavoja skolas un klases noformējumu pēdējam zvanam un izlaiduma vakaram.

Ziemas brīnumi

Pēdējā janvāra dienā mūsu skolā viesojās Sniegavīrs ar savu draugu Ziemassvētku vecīti. Draiskojās arī nerātnā Raganiņa. Tikties ar šiem ziemas varoņiem tika ielūgti PII „Pīlādzītis" audzēkņi, audzinātājas un vecāki.

Sniegavīrs ar Ziemassvētku vecīti sagatavoja bērniem dāvanas, bet pastaigā pa mežu pazaudēja maisiņu ar dāvanām. Nerātnā Raganiņa negulēja, atrada maisiņu un ieradās skolā. Lai bērni dabūtu dāvanas, bija jāapmeklē darbnīcas, lai izpildītu Raganiņas uzdevumus. Pēc sagatavotām norādēm pirmsskolnieki devās ceļojumā, izpildīja uzdevumus piecās darbnīcās. „Sniegavīra darbnīcā” izgatavoja Sniegavīra vizītkarti, „Ziemas melodijas darbnīcā” dziedāja poļu dziesmiņas un spēlēja, darbnīcā „Raganas nedarbi” zīmēja Raganiņas pēdas un taisīja cimdiņus Sniegavīram, darbnīcā „Mazais erudīts”, izmantojot interaktīvo tāfeli, kopā ar Sniegavīru izpildīja rīta rosmi un izkrāsoja attēlus.

Kad visi uzdevumi tika izpildīti, bērni devās uz „Ziemas balli”, kur Raganiņa kopā ar bērniem, Sniegavīru un Vecīti spēlēja spēli „Šary-mary” un atdeva Sniegavīram viņa maisu. Ziemassvētku vecītis uzdāvināja bērniem dāvanas - Ziemas baltos cepumus un Ziemas pīrāgus.

Koncerts Priedaines Sv. Brigitas un Sv. Katrīnas katoļu baznīcā

5. februārī skolas vokālais ansamblis „Kropeļki” uzstājās Priedaines Romas katoļu baznīcā.

Ansambļa repertuārā - poļu un latviešu tautasdziesmas un populārās estrādes dziesmas. Šoreiz skanēja Ziemassvētku dziesmas poļu valodā.



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
26 27 28
29 30  
pirmdiena, 22.04.2024
trešdiena, 24.04.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde