otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Vienā virzienā!

Pievienots: 05.10.2021

Projekta „Vienā virzienā!” ietvaros jaunieši izstrādā rekomendācijas pašvaldībai jaunatnes lietu jomā.

Projekta mērķis: izveidot un stiprināt sadarbību jaunatnes lietu jomā starp Dagdas un Krāslavas novadiem, veicināt starpinstitūciju sadarbību, pilnveidot personu darbā ar jauniešiem kapacitāti, kā arī jaunas darba grupas (komandas) un sadarbības izveide vienotas jaunatnes politikas koordinēšanai apvienotajā novadā.

2021. gada augusta un septembra mēnešos norisinājās projekta aktivitātes jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem. Aktivitāšu ietvaros tika organizēti 4 jauniešu forumi, kuros tika izvirzītas šādas jauniešiem aktuālas tēmas: līdzdalība un informācijas pieejamība, jauniešu interešu ievērošana un vienlīdzība, labvēlīgie ekonomiskie priekšnosacījumi, kā arī jauniešu integrācija, mobilitāte un starptautiskā sadarbība. Līdzdarboties projekta aktivitātēs atsaucās: Krāslavas ģimnāzijas, Varavīksnes vidusskolas, PIKC RVT Krāslavas teritoriālā struktūrvienība, Krāslavas bērnu un jauniešu centrs, Robežnieku pamatskolas jaunieši, biedrība „Dagne”, kā arī jaunieši no Kombuļu un Skaistas pagastiem, savukārt Dagdas pusi pārstāvēja: Dagdas un Ezernieku vidusskolas skolēni, Daugavpils Būvniecības tehnikuma IPĪV „Dagda” audzēkņi, Dagdas JIC, Andrupenes BJC, BLPC „Upmala”, Andzeļu BJC un Šķaunes pagasta Māmiņu centra aktīvākie apmeklētāji; Dagdas pagastu jauniešu NVO – JB „DEVA”, JB „Orhidejas”, JB „Senna”, JB „Dzirkstelītes”, JB „Ašo kompānija”, biedri; LSK Krāslavas, Dagdas, Aglonas novadu komitejas Dagdas jauniešu nodaļas un Svariņu pagasta Jauniešu iniciatīvu grupas „Delverība” jaunieši.

Aktivitāšu ietvaros jaunieši un jauniešu atbalsta personas veidoja draudzīgas saites, jaunieši mēģināja izprast pašvaldības situāciju jaunatnes lietu jomā, izanalizēt trūkumus, izvērtēt plusus, tika likti pamati turpmākai sadarbībai. Ikkatrs forums papildināja iepriekšējo, jaunieši jūtās brīvi, nepiespiesti, bet tajā pašā laikā atbildīgi un strukturēti. Pateicoties jaunieši aktivitātei, jauniešu atbalsta personu uzņēmībai, kā arī pasākuma vadītāja Viktora Gallera pieredzei, tika izstrādātas rekomendācijas (skatīt) jaunizveidotā novada attīstībai jaunatnes lietu jomā. Izstrādātās rekomendācijas ir pamats būt uzklausītiem, jo tajās atspoguļojas jauniešu redzējums par dzīvi novadā. Jācer, ka jauniešu izstrādātais dokuments tiks izmantots, plānojot un īstenojot uz jauniešiem vērstās aktivitātes jaunajā novadā. Aicinu ikvienu interesantu iepazīties ar jauniešu redzējumu un novērtēt padarīto darbu.

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2020. gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros. 

Julianna Moisejenkova,
Krāslavas novada Izglītības pārvaldes speciāliste



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde