otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Visas upes tek uz jūru

Pievienots: 25.08.2020

Tāpat kā visas upes tek uz jūru, tā 2. augustā trīsdesmit Indras, Piedrujas un Robežnieku jaunieši satecēja programmas „Ģimenei draudzīga pašvaldība” atbalstītajā diennakts nometnē. Projektu administrēja Sabiedrības integrācijas fonds no valsts budžeta līdzekļiem ar Krāslavas novada domes līdzfinansējumu. Šovasar nometne bija īpaši aktuāla, jo skolēni kopš marta nav sanākuši vienuviet tik kuplā skaitā. Nodarbību laikā jūtams bija, ka jaunieši ir sailgojušies arī pēc skolotāju klātbūtnes viņu centienos iemācīties ko jaunu.

Nometnes programmā bija iekļautas gan jaunas prasmes, veidojot vides objektus no māla, rotājumus no dabas materiāliem un animācijas ar viedtālruņu palīdzību.

Netika aizmirsts arī par sportiskajām aktivitātēm, skrienot rīta krosiņu, meklējot kontroles punktus orientēšanās spēlē, kā arī, apmeklējot atpūtas parku „Silene Resort & SPA”. Brīvajos brīžos neatņemama sastāvdaļa bija, protams, populārākā mūsu kopienas spēle „Kartupelis”.

Pārdomas par ģimenes vērtībām rosināja diskusijas un drāmas terapijas treniņi nometnes pedagogu vadībā. Nodarbību laikā jaunieši aizdomājās, cik būtisks ir katrs sīkums, lai ģimenes saliedētos. Katrs vārds, darbs, skatiens kā maza upīte satek lielajā ģimenes jūrā!

Noderīga bija arī Slimību profilakses un kontroles centra piedāvātā nodarbība par traumatismu uz ūdens. Tā pārliecināja nometnes dalībniekus vienmēr būt ar stipru mugurkaulu un domāt, ko drīkst un ko nedrīkst darīt, atpūšoties pie ūdens.

Vakarā pirms došanās pie jūras nometnes dalībnieki sagatavoja sirsnīgu talantu skati. Te varēja izpausties gan dziesmā, gan dejā, dzirdējām arī pašsacerētas dziesmas, piedāvāti bija pat kāršu triki. Koncerts vēlreiz mūs pārliecināja, ka Latgalē ir daudz talantīgu jauniešu.

Pēdējās nometnes dienas tika pavadītas pie jūras, sportojot, peldoties, sauļojoties, pētot jūras krastu Krimalniekos.

Nometnes dalībnieku un viņu ģimeņu vārdā vēlamies pateikties programmas „Ģimenes draudzīga pašvaldība” finansētājiem, SIF darbiniekiem, Krāslavas novada domei un nometnes pedagogiem un lektoriem par neparastajām un jaukajām sešām dienām nometnē „Visas upes tek uz jūru”.

 Biedrība „Skola ar nākotni”



Jauna aptauja

Augusts - 2020
P O T C P S S
  01 02
03
04
05
06
07
08 09
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
 
trešdiena, 05.08.2020
trešdiena, 26.08.2020

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde