otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Vislatvijas ūdens tūristu saiets „Lielais plosts 2019” šogad notiks Krāslavas novadā

Pievienots: 01.04.2019

2019. gada 1. jūnijā jau piekto reizi notiks Vislatvijas ūdens tūristu saiets „Lielais plosts 2019”. Šogad šo pasākumu organizē Krāslavas novada tūrisma informācijas centrs (TIC) sadarbībā ar sporta klubu „Beibuks” un brīvdienu māju „Skerškāni”.

Pasākums nav paredzēts kā sacensības, bet tā mērķis ir popularizēt ūdens tūrismu Latgalē un sekmēt Latvijas iedzīvotāju pievēršanos veselīgam un aktīvam dzīvesveidam, kā arī saliedēt iedzīvotājus un pavadīt brīvo laiku pozitīvā gaisotnē. Pasākumā ik reizi piedalās daudzi aktīvās atpūtas, ūdens tūrisma entuziasti un atbalstītāji no dažādām Latvijas vietām.

Pasākuma centrālais notikums ir laivu brauciens pa Daugavu posmā no Piedrujas līdz brīvdienu mājai „Skerškāni” Ūdrīšu pagastā, Krāslavas novadā. Maršruta garums ir aptuveni 30 km.

Laivu brauciena startu plānots organizēt Piedrujā, plkst. 10.00, izmantojot Piedrujas robežapsardzības nodaļas teritorijā esošo pievedceļu līdz Daugavai, kas būtu ērta un droša starta vieta visiem pasākuma dalībniekiem.

Pirms starta no plkst. 9.15 līdz plkst. 9.45 pasākuma dalībniekiem būs iespēja piedalīties nelielā ekskursijā Piedrujas robežapsardzības nodaļā, kur viņi tiks iepazīstināti ar Piedrujas robežapsardzības nodaļas darbību, tās funkcijām un uzdevumiem. Līdzi obligāti ir jābūt pasei vai ID kartei!

Maršruta laikā tiek paredzētas 2 pieturas. 1.pietura ir paredzēta pie Indricas Romas katoļu baznīcas, lai piedalītos nelielā ekskursijā baznīcā, kā arī nogaršot Latgales kulinārā mantojuma zupu, bet 2.pietura ir plānota akmeņainajā krastā, dažus km pirms Krāslavas, lai savāktu visu grupu kopā un visiem draudzīgi ierastos pilsētā.

Finiša vietā, brīvdienu mājas „Skerškāni” aprīkotajā atpūtas laukumā pie Daugavas, ir paredzēta kopīga fotografēšanās (darbosies arī foto stūrītis dabā), Latgales kulinārā mantojuma uzkodas, kā arī atpūta brīvā dabā. Pastāv iespēja palikt nakšņot telšu pilsētiņā (teltis ir jānodrošina pašiem).

Dalībniekiem, kuri atbrauks ar savu transportu uz starta vietu Piedrujā, vai vēlēsies atstāt mašīnas finiša vietā Skerškānos, kā arī dalībnieku nogādāšanai no Krāslavas uz starta vietu Piedrujā tiks nodrošināts kopīgais transports. Precīzs autobusu izbraukšanas laiks un vieta tiks norādīti pasākuma nolikumā.

Katrs pasākuma dalībnieks, kurš būs izbraucis visu maršrutu, saņems piemiņas suvenīru.

Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts.

Pieteikšanās pasākumā un dalības maksa

Pasākumā var piedalīties ikviens aktīvās atpūtas piekritējs vecumā virs 18 gadiem, kurš apzinās savas spējas veikt distanci, prot peldēt, piekrīt pasākuma organizatoru noteikumiem, kā arī ir nokārtojis visas nepieciešamas formalitātes. Dalībnieki no 13 līdz 18 gadu vecumam drīkst piedalīties ar vecāku atļauju, bet bērni līdz 12 gadiem drīkst startēt tikai kopā ar pieaugušo.

Dalības maksa pasākumā ir 15,00 EUR no personas. Organizētām grupām virs 10 dalībniekiem – 10 EUR no personas. Bērniem līdz 12 gadiem dalība ir par brīvu.

Dalības maksā iekļauts: glābēja un mediķa pakalpojumi, transports šoferu piegādei, piemiņas balva, ēdināšana, pasākuma fotografēšana un filmēšana, foto sesija speciāli iekārtotajā foto stūrītī, telšu vietas.

Dalībniekiem pašiem ir jānodrošina laiva un glābšanas veste (obligāta prasība!). Informācija par laivu nomas iespējām portālā www.lielaisplosts.lv.

Pieteikšanās dalībai pasākumā, aizpildot pieteikuma anketu un iemaksājot dalības maksu, līdz 27. maijam (ieskaitot).

Detalizēta informācija par pasākumu (programma, nolikums, pieteikuma anketa) portālā www.lielaisplosts.lv vai sazinoties ar organizatoriem: Krāslavas novada TIC, tālr. +371 26395176, tic@kraslava.lv vai sporta klubs „Beibuks”, tālr. +371 29493121, ilmars.lociks@inbox.lv.

Izmantosim šo lielisko iespēju un airēsim draudzīgi kopā – no vietas, kur IEPUKSTAS LATVIJAS SIRDS!

Informāciju sagatavoja:
Krāslavas novada TIC kolektīvs

Ūdens tūristu saieta “Lielais plosts 2019” nolikums

Saieta “Lielais plosts 2019” PROGRAMMA


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
otrdiena, 05.03.2024

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde