otrdiena, 19. marts, 2024Vārda diena: Jāzeps
crest1 crest2

Vokālās mūzikas konkurss Krāslavas novada skolēniem

Pievienots: 21.02.2018

 Latvijas valsts 100-gades svinību gadā konkursā  „Balsis” bērni un jaunieši izdzied tautasdziesmas, tā stiprinot nacionālo identitāti, apzinoties sava kultūrvēsturiskā novada tautasdziesmu mantojumu, padziļinot zināšanas par tām. Krāslavas novadā dzied arī latgaliešu tautasdziesmas.

Četri novada mūzikas skolotāji turpina attīstīt, kopt  un pilnveidot mazo mūzikas kolektīvu - vokālo ansambļu - muzicēšanas tradīcijas, nodrošinot to dalībniekiem iespējas uzstāties un pilnveidot skatuvisko pieredzi, dalībnieku radošās spējas un akustiskās muzicēšanas prasmes. Protams, gribētos, lai kolektīvu skaits pieaugtu, lai vokālo ansambļu pulkam pievienotos arī Krāslavas Valsts ģimnāzijas un Krāslavas pamatskolas skolēni.

Šī gada konkursu  „Balsis” atklāja paši mazākie dziedātāji no Krāslavas Mūzikas skolas vokālā ansambļa „Krāslaviņa” jaunākās grupas, 1.-2. klašu meitenes, no žūrijas izpelnoties ROTAĻĪGĀKĀ kolektīva nosaukumu un iedrošinājumu nākamgad noteikti startēt arī konkursā, kur jau būs jādzied 2-balsīgi, jo meitenes to mācās darīt.

Krāslavas Varavīksnes vidusskolas 4.kl. ansamblis „Dziesmu kamols” (jaunākā gr., vad. Nadežda Tadello) ar savu dabiskumu un vēlmi dziedāt nopelnīja nomināciju IZAUGSMES IESPĒJAS. Nomināciju VIZUĀLAIS TĒLS, izvēlētās tautasdziesmas nodziedot tautiski un maigi, saņēma Krāslavas Varavīksnes vidusskolas ansamblis  „RE-MI” (vidējā gr., vad. Rita Andrejeva).

1. pakāpes diplomus un iespēju pārstāvēt Krāslavas novadu Latgales reģiona konkursā ieguva Krāslavas Mūzikas skolas vokālais ansamblis „Krāslaviņa”( vidējā gr., vad. Olga Grecka) un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas ansamblis „VELAIV” (vecākā gr., vad. Rita Andrejeva). Saņemot nominācijas  SKATUVISKĀ PIEREDZE un SKATĪTĀJU SIMPĀTIJAS, 2. pakāpes diplomu un nomināciju A CAPPELLA ieguva Indras pamatskolas vokālais ansamblis „Liesmiņas” (vidējā gr., vad. Ruta Andrukoviča).

7. martā Preiļu Mūzikas un mākslas skolā krāslaviešiem novēlam skanīgas balsis un jauku noskaņu, skolotājiem - pieredzes bagātu dienu, klausoties un vērtējot.

Paldies sakām novada konkursa vērtēšanas komisijas sastāvam: Antoņinai Tučei, mūzikas skolotājai, vokālo un folkloras ansambļu vadītājai, Tatjanai Vagalei, mūzikas skolotājai, vokālā ansambļa vadītājai un  Skaidrītei Gasperovičai, mūzikas skolotājai.

Līdzās diplomiem ansambļu dalībnieki saņēma Krāslavas Bērnu un jauniešu centra sarūpētās saldās balvas, skolotāji un žūrija – enerģētiskos komplektiņus no z/s „Kurmīši” tēju laukiem un z/s  „Brieži” medus baļļām.

 Sanita Kumpiņa,
Krāslavas Bērnu un jauniešu centra metodiķe



Jauna aptauja

Februāris - 2024
P O T C P S S
 
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
 
svētdiena, 04.02.2024
pirmdiena, 05.02.2024
otrdiena, 06.02.2024
09:35 Izstāde

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde