piektdiena, 26. aprīlis, 2024Vārda diena: Alīna, Rūsiņš, Sandris
crest1 crest2

Ziemassvētku izstāde Mākslas skolā

Pievienots: 21.12.2017

Krāslavas Mākslas skola aicināja uz skolas audzēkņu radošo darbu izstādi, kas vēl tikai šodien - 21. вecembrī - no 13.00 līdz 19.00 ir apskatāma skolas izstāžu zālē. Izstāde tika atklāta 19. decembrī, un šo pasākumu apmeklēja negaidīti daudz cilvēku.

Atklājot izstādi, mākslas skolas pedagoģe Maija Šuļga vispirms pateicās radošajiem un talantīgajiem skolas bērniem, piebilstot, ka vecākiem ir ļoti jāpriecājas par to, cik viņiem talantīgi bērni, un izstādē var novērtēt gan darbus, gan tehniku daudzveidību. Vecāko klašu skolēniem ir sarežģītāki darbi, tiem to ir arī vairāk. Jaunāko klašu bērniem kāda skatījumā darbi šķitīs vienkāršāki, bet viņiem tas bija liels solis uz priekšu. Pagaidām visi tiek galā, un to var droši sacīt, jo tie, kuri netiek galā, pamet skolu.

Maija: „Šogad nākuši klāt jauni priekšmeti, piemēram, grafika no 1. līdz 6. klasei, dizaina pamati vecākajās klasēs, tāpēc izstādē ir skatāma lielāka daudzveidība tehnikā, risinājumos, piegājienā.

Grafikā sākām plašāk strādāt linogriezumā – darbos tas redzams kā tādi savādi nospiedumi, kas varbūt kādam tā šķiet, bet tā ir īsta profesionāla tehnika, ko sākām apgūt. Ja turpinām runāt par grafiskiem darbiem, tad vairāk strādājam ar marķieriem, flomāsteriem – top sarežģītāki un smalkāki darbi.

Klāt nāca tekstils, un skolotāja Irēna Pauliņa ar 3. klases meitenēm strādā aušanas tehnikā, kas ir viena no vecākajām tehnikām, ko mēģinām saglabāt savā skolā. Šajās telpās nevaram aust uz lielajām tradicionālajām stellēm, bet skolā ir aprīkojums, kas dod iespēju skolēniem aust uz mazajām galda stellēm. Vēl no tekstila darbiem izstādē var apskatīt zīda apgleznošanu, kas mums kādreiz jau bija, bet šobrīd ir vairāk stundu un varam apgūt padziļināti. Ir daži darbi karstā vaska batikas tehnikā, pie tiem vēl strādāsim, lai pabeigtu. Sestajā klasē skolēni apgūst gleznošanu eļļas tehnikā - uz molbertiem ir vairāki lieli darbi. Pagaidām mēģinām, bet arī otrajā pusgadā skolā eļļas tehnika, nākamajā gadā to varēs izmēģināt arī piektā klase.

Mums vispār ir milzīgs prieks, ka šogad 3. klasē pienākušas klāt jaunas radošas meitenes, tagad tā ir superīga klase! Atsevišķu paldies gribu sacīt pirmajai klasei, ar kuru šogad strādāt vispār liels prieks, lai arī agrākajos gados 1. klase bija lieliska. Visi mūsu bērni čakli strādājuši, nopelnījuši labas atzīmes, un šeit apskatāmi vislabākie rezultāti.”

Lai arī izstādē ir saskatāma Ziemassvētku tematika, sevišķi atklātnēs, keramikas darbos, Krāslavas Mākslas skolas direktors Valdis Pauliņš uzsvēra: „Konkrēta tematika izstādei nav, bērni strādāja atbilstoši programmai, un kas nu kuram bija tuvāk, tas arī šeit redzams. Patiesi centāmies dot iespēju izstādīt savus darbus katram, tikai dažiem ir vairāki darbiņi. Vienīgi dažādu formu svečturi glazūras tehnikā ir daļējs bērnu roku darbs, jo glazūru nācās uzlikt skolotājam un apdedzināt arī. Bērniem ar to strādāt nav ļauts. Jauns un interesants priekšmets ir dizaina pamati, šeit apskatāma tēma „Fantāzijas interjera dizains”, kā arī mazāki darbi – iepakojums saviem saldumiem. Esam ļoti priecīgi, ka šī izstāde ieinteresējusi tik daudzus krāslaviešus!”

Juris Roga,
autora foto

Fotogalerija



Jauna aptauja

Decembris - 2017
P O T C P S S
 
01
02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25 26
27
28
29 30 31
piektdiena, 08.12.2017
ceturtdiena, 28.12.2017

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde