piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

ZZ Čempionāts 2018 noslēdzies!

Pievienots: 13.06.2018

Saspringts un darbīgs izvērtās mācību gada noslēgums Krāslavas pamatskolas 5.a klases skolēniem, kuri startēja „Zelta Zivtiņas Čempionāta” (ZZČ) finālā 24. maijā Ropažu novada sporta kompleksā „333”. Pārvarot ZZČ mājasdarbu un pusfināla posmu, mūsu klase bija 540 uzaicināto klašu pulkā, katrā klašu grupā pa 180 klasēm, kas fināla pasākumā baudīja saspringto sacensību atmosfēru, piepildot saturīgi un izzinoši savu dienu. 

Šī gada ZZČ ir vērienīgākās skolēnu sporta un prāta spēles tā 12 gadus ilgajā vēsturē, un tā finālā piedalījās rekordliels dalībnieku skaits no visas Latvijas.

ZZČ organizatori bija sagatavojuši interesantus un aizraujošus fināla uzdevumus, viss bija pārdomāts. Dalībnieki uzmanīgi noklausījās Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa runas ierakstu, kurš skolēniem novēlēja būt saliedētiem un mērķtiecīgiem. Uztaisot tradicionālo selfiju, sākās ZZČ fināls.

Esam gandarīti, ka Krāslavas pamatskolas karogs bija pamanāms - mēs nevairījāmies no priekšplāniem! Mūsu skolēnu komanda čempionātam bija cītīgi gatavojusies – padomājot gan par vienojošiem komandas elementiem tērpos, gan parūpējoties par klases karogu.

Skolēni visas dienas garumā veica atraktīvus spēka un prāta uzdevumus. Katrā posmā skolēni demonstrēja savu spēju sadarboties komandā un pielietot visu komandas dalībnieku talantus un erudīciju. Paralēli galvenajām sacensībām ZZČ dalībnieki varēja iesaistīties arī dažādās papildu aktivitātēs un nopelnīt patīkamas pārsteigumu balvas. Piemēram,  ķīmijas un fizikas eksperimentus  demonstrēja „Fizmix” un mūsu viesi no Igaunijas „AHHAA zinātnes centrs”. Savukārt „APAC Dronu skola” piedāvāja skolēniem pašiem lidināt dronus. RSU sacensību dalībniekiem rādīja, kas ir darbs radio, un ļāva pašiem kļūt par radio DJ, bet „Lion” pārbaudīja komandu erudīciju un spēju saražot elektrību izlaušanās spēlē. ZZ Čempionāta papildu aktivitātes nodrošināja arī „SEB banka”, „Samsung”, „Rasēns”, „Sadales tīkls”, „Papardes zieds”, spēļu galvenais organizators „Tele2”, kā arī daudzi citi. 

Lai arī mājup atgriezāmies šoreiz bez specbalvām, katrs novērtēja labi un saturīgi pavadīto dienu, kas ļāva izbaudīt sauli, ūdeni, labu draugu kompāniju un saliedēja klases kolektīvu.

Noslēgumā dalībniekus priecēja jauniešu populārā grupa „Bermudu Divstūris”.

Ceru, ka skolēnu darbotiesprieks pieaugs ar katru jaunu piedalīšanos šādos pasākumos, bet es varu savus skolēnus balstīt šādā viņu personības izaugsmes ceļā. Tā bija piedzīvojumiem piepildīta un emocijām bagāta diena, par ko pateicos visiem, kas mūs atbalstīja un palīdzēja nokļūt līdz finālam.

Pateicos mūsu atbalsta komandai – skolotājiem Veltai Daņiļevičai, Skaidrītei Gasperovičai, Natālijai Raudivei un Vijai Rabkevičai un visiem vecākiem, kas palīdzēja mums ceļā uz finālu un arī finālā.

Īpašs paldies māmiņai un skolotājai Veltai Daņiļevičai par palīdzību 24. maijā „ZZ Čempionātā”! Paldies skolas direktorei Vijai Koncevičai par atbalstu un palīdzību organizējot braucienu uz čempionātu, kā arī Krāslavas novada domei par piedāvāto transportu.

Bija piedzīvotas spilgtas emocijas, tagad varam baudīt vasaras sauli un priekus. Vēlu visiem saulainu, piedzīvojumiem bagātu vasaru, krāt jaunus spēkus nākamajam mācību gadam!

 Jeļena Japiņa 5.a klases audzinātāja

Fotogalerija

 


Jauna aptauja

Novembris - 2018
P O T C P S S
 
01
02
03 04
05
06
07
08
09
10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
 
otrdiena, 20.11.2018

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde