ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Anatolijs Vecelis: „Strādāsim kopīgi!”

Pievienots: 16.10.2017

Kopš šī gada 31. augusta Ūdrīšu pagasta pārvaldes vadītāja pienākumus izpilda Anatolijs Vecelis. Šajā amatā viņš ir nomainījis līdzšinējo vadītāju Māru Miglāni, kas devusies pelnītā atpūtā.

Anatolijs Vecelis ir dzimis Krāslavas novada Augstkalnes ciemā 1967. gadā. Ir beidzis Krāslavas 2. vidusskolu, apguvis virpotāja specialitāti, pēc tam iestājies kara skolā Tālajos Austrumos. Pēc kara dienesta Vācijā, kur viņš nodzīvojis 4 gadus, atgriezās dzimtajā Krāslavā un darbojās civilajā jomā. 2000. gadā Anatolijs sācis dienesta gaitas robežsardzē, kur strādāja līdz šī gada septembrim.

Anatolijs kopā ar ģimeni – dzīvesbiedri Natāliju un savu jaunāko dēlu - dzīvo Augstkalnē. Veceļu vecākā meita ir ārzemēs, bet vidējais dēls mācās un strādā Rīgā. Anatolija sieva Natālija strādā robežapsardzībā.

- Pagāja 1,5 mēneši, kopš strādājat pagasta pārvaldē, vai nenožēlojat savu izvēli?

- Nenožēloju. Jau esmu sastapies ar dažiem jautājumiem, ko agrāk nekad nerisināju. Tie ir saistīti ar maniem tiešajiem pienākumiem, piemēram, pagasta ceļu apkalpošana, darbs ar iedzīvotājiem. Man paveicās ar kolektīvu - dažādu nozaru speciālisti palīdz ar padomu, atbalsta mani.

- Ar ko jūs sākāt?

- Tā sanācis, ka jau pirmajā nedēļā Ūdrīšu pagasta Vilmaņos viesuļvētra nodarījusi lielus postījumus, kapos tika nogāzti koki, līdz ar to tika sabojāti pieminekļi un kapu plāksnes. Divas nedēļas mēs atjaunojām apbedījumu vietas, pieminekļus. Tagad sakārtojam pagasta ceļus pēc stiprajām lietavām. Daļu no darbiem veicam ar savu tehniku, taču izmantojam arī specializētu firmu pakalpojumus.

Šobrīd aktīvi gatavojamies ziemai. Neaizmirstam arī par attāliem nostūriem – Borovku un Tartaku, mums ir nepieciešamas sagatavot apkures sezonai feldšeru-vecmāšu punktus, bibliotēkas.

- Ko uzskatāt par sava darba prioritātēm pagasta pārvaldē?

- Manuprāt, tā ir ceļu stāvokļa uzraudzība. Pagastā ir pietiekami plašs ceļu tīkls. To uzturēšana ir mūsu ikdienas uzdevums. Tas ir īpaši svarīgi tiem cilvēkiem, kas dzīvo viensētās un attālos ciemos. Jānodrošina, lai viņiem būtu pieejami medicīnas pakalpojumi, izglītība un tml. Katru rītu skolas autobuss trīs maršrutos pārvadā bērnus no visa pagasta, bet vakarā nogādā viņus mājās.

- Ko jūs uzskatāt par galveno Ūdrīšu pagasta īpatnību?

- Ūdrīšu pagasta īpatnība ir saistīta ar to, ka tas atrodas netālu no Krāslavas. Tas ir liels pluss – cilvēkiem ir iespēja atrast darbu pilsētā.

Mēs lepojamies ar savām kultūras tradīcijām. Pagasta pārvalde atrodas ēkā, kur ir Tautas nams, te darbojas dažādi pašdarbības kolektīvi, piemēram, folkloras ansamblis „Rudzutaka”, kas ir pazīstams tālu aiz pagasta robežām, kā arī bērnu vokālie un deju kolektīvi. Tagad aktīvi gatavojamies valsts svētkiem.

Aktīvi strādā bibliotēka Augstkalnē, šeit notiek dažādas izstādes,  ir pieejami datori. Darba grafiks ir izplānots tā, lai jaunieši varētu apmeklēt bibliotēku gan vakara stundās, gan brīvdienās.

- Vai ir arī tas, kas jūsu pašreizējā darbā ir līdzīgs dienestam robežsardzē? Vai kāda pieredze, kas pašlaik ir ļoti noderīga?

- Galvenais uzdevums manā iepriekšējā darba vietā bija organizēt kolektīva darbu. Nav svarīgi, cik cilvēku ir tavā pakļautībā, svarīgi veidot darbu tā, lai ikviens komandas dalībnieks precīzi izpildītu savus pienākumus. Robežsardze vai pagasta pārvalde – joprojām visnozīmīgākais ir darbs ar cilvēkiem.

Domāju, ka pagasta pārvaldes kolektīvā kardināli nekas nav mainījies, ja nu vienīgi plāksnīte pie ieejas kabinetā – bija „vadītāja”, bet tagad „vadītājs”. Nekādus jauninājumus es nepiedāvāju, jo visi pienākumi un uzdevumi ir noteikti likumos. Es esmu pateicīgs iepriekšējai pagasta pārvaldes vadītājai – Mārai Miglānei, darbs pagastā ir lieliski izplānots un organizēts.

- Jūs teicāt, ka viss ir noteikts likumos. Kā jums šķiet, vai likumdošana reizēm nebremzē problēmu risināšanu?

- Manuprāt, likumos viss ir atbilstoši, un pilnīgi bezizejas situācijas nemēdz būt. Konsultējoties ar zinošiem cilvēkiem, ar Krāslavas novada pašvaldības vadītājiem, ar kolēģiem vienmēr var atrast variantu, kā atrisināt to vai citu problēmu.

- Ar kādiem jautājumiem pie jums visbiežāk vēršas iedzīvotāji? Vai jums ir pieņemšanas laiks?

- Var teikt, ka pieņemšanas laiks man ir visu diennakti. Pārsvarā cilvēki nāk ar dažāda veida sadzīves jautājumiem, it īpaši tas attiecas uz vecāka gadagājuma ļaudīm. Mēs palīdzam iekārtot seniorus pansionātā. Ir ģimenes, kurām tiek pievērsta īpaša uzmanība, ar kurām strādā sociālais darbinieks un bāriņtiesas pārstāvis. Piemēram, pagājušajā nedēļā pie mums vērsās pēc palīdzības vientuļā māte ar mazu bērnu. Tagad pagasts palīdz sagatavot ziemai apkures ierīces viņas mājā.

- Jūs teicāt, ka strādājat visu diennaktī. Tas nozīmē, ka, atgriežoties mājās, darba problēmas nevarat atstāt aiz durvīm?

- Pēdējos gados, strādājot robežsardzē, man jau izdevās atslēgties no darba jautājumiem dienas beigās. Taču šeit pagaidām nesanāk.

- Kā jūs pavadāt savu brīvo laiku?

- Brīvo laiku? Godīgi sakot, tagad man nav brīvā laika. Pagaidām tikai plāni. Brīvdienās gribu apmeklēt baseinu kopā ar ģimeni. Vairāk uzmanības un laika vajadzētu veltīt dēlam – viņš mācās 4. klasē, nodarbojas ar sportu, mūziku, dejām, turklāt vecāku svētais pienākums vakaros – palīdzēt sagatavot mājas darbus. Pašlaik ir sākusies medību sezona, vienu reizi man izdevās aizbraukt uz medībām.

- Tagad jums ir iespēja uzrunāt visus Ūdrīšu pagasta iedzīvotājus.

- Vēlu visiem stipru veselību, bērniem - sekmes mācībās! Neaizmirstiet, ka jūs vienmēr varat vērsties ar saviem jautājumiem pagasta pārvaldē. Šeit ir speciālisti, kas jūs uzklausīs un palīdzēs atrisināt visus jautājumus. Strādāsim kopīgi!

Elvīra Škutāne, autores foto


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde