piektdiena, 19. aprīlis, 2024Vārda diena: Fanija, Vēsma
crest1 crest2

Nedēļas nogale Igaunijā

Pievienots: 28.06.2017

Krāslavas un Dagdas novadu pagastu bibliotekāri ir centīgi pieredzes un ideju vācēji. Arī šī gada sākumā, plānojot darbus 2017. gadam, tika ieplānots pieredzes apmaiņas brauciens pie tuvākiem kaimiņiem - uz Igauniju. Par savlaicīgu brauciena plānošanu un organizēšanu mēs pateicamies mūsu jaukajai kolēģei, Krāslavas novada centrālās bibliotēkas komplektēšanas nodaļas vadītājai Svetlanai Ļaksa Timinskai, kura katrreiz atrod laiku, uzklausot kolēģu vēlmes un idejas. Svetlana ir ļoti optimistisks cilvēks, kurš spēj uzburt gan pozitīvas emocijas kolektīvā, gan pārliecināt citus jaunu ideju ieviešanai mūsu darbā.

Sadarbībā ar Daugavpils pilsētas  tūrisma firmu “Mari”, jau vairākkārt organizējot tuvākus un tālākus braucienus, arī šogad tika organizēts pieredzes apmaiņas brauciens uz Igaunijas Nacionālo bibliotēku Tallinā un Tartu  pilsētas bibliotēku, kā arī tika piedāvāti apskatei citi minēto pilsētu objekti.

Pirmajā dienā tika apmeklēta Tallinas viduslaiku vecpilsēta un mūsdienīgā Tallina  ar skatu uz greznajām viesnīcām, debesskrāpjiem un tirdzniecības centriem. Katram ekskursijas dalībniekam paliks  atmiņā modernie Tallinas  kvartāli vai Rātslaukums, kas piepildīts ar  vasaras kafejnīcām, kā arī Kadriorgas grandiozā pils ar parka kompleksu vai  smilšainas jūras piekrastes burvība. Katrs apskates objekts tika izcelts ar savu  “slavas dziesmu” un šarmantās gides stāstījumu. Pirmās dienas vakars katru no mums sagaidīja ar pārsteigumu, kas liks atcerēties šo braucienu vēl vairākus gadus.

Tartu pilsēta sveicināja mūs ar krāšņajiem ziedu pušķiem studentu - izlaidumnieku rokās. Tartu mūs valdzināja ar savu inteliģenci un gadsimtiem saglabātajiem arhitektūras šedevriem. Un noslēgumā pastaiga pa Tartu universitātes botāniskā dārza taciņām ar jaukās gides izklāstu par vietējiem un svešzemju augiem.

Pieredzes apmaiņas brauciena rezultātā tika pārņemtas Igaunijas lielāko bibliotēku darba formas un dažādās metodes. Tika atrasts līdzīgais un atšķirīgais abu valstu bibliotēku darbības jomā. Daudzi Krāslavas un Dagdas novadu bibliotekāri smēla idejas telpu un krājumu  izkārtojumam un noformējumam, kā arī apmainījās ar kontaktiem sadarbības telpas turpināšanai.

Pateicamies ”Miks Bus” autobusa vadītājam par komfortablu braucienu,  SIA “Mari” darbiniekiem un gidei par brīnišķīgi pavadīto laiku divu dienu garumā, kā arī pašvaldībām un pagastu pārvaldēm, kuras atbalstīja šo braucienu.

Krāslavas un Dagdas novadu bibliotekāri



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Dienas foto

  • Jura Rogas foto

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde