ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Rūtoj Kruoslovā!

Pievienots: 20.02.2020

Krāslavas Bērnu un jauniešu centrs sadarbībā ar novada izglītības un kultūras iestādēm 18. februārī aizsāka sarežģītu un atbildīgu posmu: 1.kārtas skates, izstādes un konkursu organizēšanu, gatavojoties XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas nu jau nav aiz kalniem - 2020. gada vasara (jūlijs) Rīgā. Tur nenokļūs visi - apmēram 700 Krāslavas novada skolu jaunieši, kas iesaistījušies nu jau piekto gadu šajā Svētku procesā. Bet iespēja dota visiem.

Nenoliedzami saulainākajā februāra rītā pulcējās skanīgākās mazo mūzikas kolektīvu balsis. Vokālās mūzikas konkursa „Balsis 2020” 1.kārtā dalībniekiem bija jādzied viena latviešu tautas dziesma/apdare a cappella par tēmu „ROTĀ” saskaņā ar Svētku koncepciju, otrā arī a cappella brīvas izvēles latviešu tautasdziesmas apdare, kurā izmantoti mūsdienīgi izteiksmes līdzekļi, un trešā dziesma bija viena daļa ar klavieru pavadījumu no Imanta Mežaraupa rapsodijas-kantātes „Nu ir laiks Rīgā braukt”. Vokālie ansambļi pēc vecuma grupām dziedāja katrs savu kantātes daļu. Vērtēšanas komisija un klātesošie dzirdēja un vērtēja 4 daļas: „Latgalieši, sēļi – uz Rīgu!”, „Vidzemnieki – uz Rīgu!”, „Kurzemnieki – uz Rīgu!”, „Esam Rīgā”. Visi vērojām novada vokālo ansambļu muzicēšanas tradīcijas, skatuvisko pieredzi, dalībnieku radošumu un akustiskās muzicēšanas prasmi.

Izvērtēt vokālo ansambļu sniegumus palīdzēja pieredzējušas mūzikas skolotājas: Silvija Stivriņa, arī folkloras ansambļu un popgrupu vadītāja, Alisa Jevsejeva, arī ansambļu, popgrupu vadītāja, koros un ansambļos muzicējošā Skaidrīte Gasperoviča. Konkursā 1.pakāpes diplomus un iespēju pārstāvēt Krāslavas novadu Latgales reģiona konkursā ieguva Krāslavas Mūzikas skolas vokālā ansambļa „Krāslaviņa” vidējā grupa (vad. Olga Grecka, koncertmeistare Alla Kuzmiča) un Krāslavas Varavīksnes vidusskolas ansamblis „Skolas kvartāls” (vad. Rita Andrejeva, koncertmeistare Nadežda Tadello). 2.pakāpes diplomu ieguva Krāslavas Mūzikas skolas vokālā ansambļa „Krāslaviņa” jaunākā grupa (vad. Olga Grecka, koncertmeistare Alla Kuzmiča). Ārpus konkursa pasākumā divas dziesmas dziedāja Indras pamatskolas vokālais ansamblis „Liesmiņas” jaunā sastāvā (vad. Ruta Andrukoviča) un 4.kl. ansamblis „Cielaviņa” (vad. Nadežda Tadello) no Varavīksnes vidusskolas.

Sveicot dalībniekus, vērtēšanas komisijas pārstāves uzslavēja par paveikto, ieteica un iedrošināja, atzīstot skolotāju un audzēkņu pozitīvo attieksmi pret mūziku, glīto vizuālo izskatu, un uzsauca: „Turpiniet muzicēt!” Savukārt Krāslavas Bērnu un jauniešu centrs dāvināja mūsu novadnieces, mākslinieces un skolotājas Ērikas Zarovskas veidotos keramikas šķīvjus, uz kuriem rotājas SAULE, kas izstaro, bagātina, rotaļo, grezno mūs pašus, novadu un Latviju!

3. martā Līvānos „Krāslaviņas” un „Skolas kvartāla” meitenēm novēlam skanīgas balsis un jauku noskaņu, skolotājiem pieredzes bagātu dienu, klausoties un vērtējot.

Būs 2. kārtas konkursi un valsts mēroga atlases skates gan Krāslavā, gan reģionā. Tas viss vēl februārī, martā, aprīlī - rūtosim Kruoslovā, kas vainagosies visiem novada māksliniekiem - interešu izglītībā iesaistītajiem - maijā ar kopīgu sanākšanu, ierakstot sevi kārtējos Svētkos…

Sanita Kumpiņa, XII Latvijas Skolu jaunatnes
dziesmu un deju svētku koordinatore Krāslavas novadā,
Krāslavas Bērnu un jauniešu centra metodiķe



Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde