otrdiena, 16. aprīlis, 2024Vārda diena: Alfs, Bernadeta, Mintauts
crest1 crest2

Kad sirds deg par Latviju!

Pievienots: 21.09.2017

Krāslavas novada Dzimtsarakstu nodaļas svinību zālē solījumu par uzticību Latvijas Republikai nodeva Latvijas pilsonības pretendente, novadniece Ilona Kangizere.

Atbilstoši likumam ceremonija notika telpā, kur ir izvietoti valsts simboli - Latvijas valsts karogs un Latvijas valsts ģerbonis. Svinīgās ceremonijas sākumā tika atskaņota Latvijas valsts himna. Solījumu pretendents dod latviešu valodā, stāvot kājās un nolasot solījuma tekstu. Tajā ir iekļauti tādi valstiski svarīgi principi, kā būt uzticīgam Latvijas Republikai, būt lojālam Latvijai un godprātīgi pildīt Latvijas Republikas Satversmi un likumus, aizstāvēt Latvijas valsts neatkarību, stiprināt latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, godīgi dzīvot un strādāt, lai vairotu Latvijas valsts un tautas labklājību. Topošais valsts pilsonis arī apliecina, ka viņa rīcība nekad nebūs vērsta pret Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti.

Apliecinājusi savu solījumu ar parakstu, Ilona pieņēma apsveikumus no saviem radiem un citiem pasākuma dalībniekiem.

Sveicēju pulkā bija arī Indras pagasta pārvaldes vadītāja Ērika Gabrusāne: „Ilona, tu ar savu darbu pierādi, ka esi cienīga būt Latvijas pilsone. Mēs Indras kolektīva vārdā sveicam tevi un novēlām lielus panākumus turpmāk!”

Ilonas draugi un darba kolēģi sveica viņu ar sirdi saviļņojošu dziesmu. Indras mākslas skolas direktore Ērika Zarovska sacīja: „Arī līdz šim notikumam tu esi ļoti daudz devusi savas dzimtenes labā un varēsi turpināt to darīt jau kā Latvijas pilsone. Tu neesi cilvēks, kurš vienaldzīgi paiet garām, tu esi vienmēr dažādos procesos, tu esi aktīva un tev ir svarīgi, kas notiek tavā un mūsu dzimtenē.”

Kopā ar ziediem no kolēģiem pilsonības pretendente dāvanā saņēma keramikas trauku, kuru apvij Latvijas karoga kontūrs, un sveci kā simbolu tam, ka Ilona pati ir kā liesma – koša, stipra, var daudz ko darīt. Klāt izskanēja novēlējums: „Lai tev pietiek spēka Latvijai, dzimtenei, ģimenei un sev!”

Ilona burtiski staroja no laimes un neslēpa klātesošajiem, ka jūtas ļoti pārsteigta un bauda lielu prieku. Pasākums noslēdzās ar kopīgu fotografēšanos. Tagad Ilonai atliek vien sagaidīt Ministru kabineta rīkojumu par pilsonības piešķiršanu un saņemt Latvijas pilsoņa personu apliecinošu dokumentu - Latvijas Republikas pilsoņa pasi.

Latvijas pilsonības iegūšana nav procesa noslēgums, bet durvju atvēršana uz jaunām vērtībām, iespējām jauniem sasniegumiem. Pilsonības iegūšana ne tikai dos iespēju strādāt valsts pārvaldes iestādēs, bet arī dos iespēju noteikt valsts nākotni, piedaloties pašvaldības un Saeimas vēlēšanās.

Juris Roga,
autora foto

 



Jauna aptauja

Aprīlis - 2024
P O T C P S S
01
02
03
04
05
06 07
08
09
10
11
12
13 14
15
16
17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  
pirmdiena, 01.04.2024
09:58 Pasākumi

Dienas foto

  • Valentīna Zlidņa piemiņas izstādes atklāšana

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde