ceturtdiena, 28. marts, 2024Vārda diena: Ginta, Gunda, Gunta
crest1 crest2

Projektiem būt!

Pievienots: 30.09.2022

Krāslavas ģimnāzijas Skolēnu padomes pārstāvji Kristīne Daļecka, Liāna Plinta, Agnese Vaikule un padomes konsultante Vija Konceviča no 5. līdz 7. maijam piedalījās projekta „Atbalsts izglītības iestāžu pašpārvalžu attīstībai” programmas „Kontakts” iniciatīvu projektu īstenošanai” apmācībās Malnavā.

Jaunieši un pedagogi aktīvi iesaistījās neformālajās apmācībās, guva zināšanas un pieredzi projektu rakstīšanā. Mājās devāmies ar konkrētu projekta vīziju, uzrakstījām un iesniedzām projektu, kas tika atbalstīts!

Šī gada 16.-17. septembrī notika pirmā projekta aktivitāte. 19 skolēnu padomes aktīvisti un seši pieaugušie devāmies kanoe laivu piedzīvojumā pa Daugavu kempinga „Adamova” piedāvātajā maršrutā Indrica - Krāslava. Daudzi kilometri tika paveikti, airējot, dziedot, sadarbojoties vienam ar otru un baudot skaistos dabas skatus. Neizpalika arī bailes, nopūtas, nelieli, taču konstruktīvi kašķi.

Pirms brauciena tika novadītas gan drošības, gan tehniska rakstura instruktāžas. Taču teorija ir viena lieta, pavisam cita - darboties praktiski, kad ir pretvējš, dažādi blakusapstākļi un pavisam neierasta vide.  Laivās tika sagrupēti gan pieredzējušie laivotāji, gan tie, kas brauca pirmo reizi. Veiksmīga bija pārgrupēšanās laivās un neliela atpūta. Sapratām, cik nozīmīga ir savstarpēja komunikācija un pat viena aira nepareizais vēziens.

Kad četrarpus stundu laikā bija iepraktizēta saskaņota pāra sadarbība un airēšana, un izprasta kanoe laivas pārvaldīšanas un airēšanas tehnika, visi pārlaimīgi nonācām galamērķī.

Arī iekārtošanās kempinga „Adamova” mājiņās bija neierasta lieta. Sagrupēšanās, visu vēlmju ievērošana nebija vienkārša. Kopīgas vakariņas pie ugunskura, desiņu cepšana. Vakara gaitā, darbojoties aktivitātēs, grupējoties, pārgrupējoties, sarunājoties, tapa daudzas idejas turpmākā konstruktīva darba organizēšanai. Neaizmirstama, protams, būs vakara diskotēka, karaoke un saimnieku sarūpētais pārsteigums - kubls.

Nākamajā rītā Kristīne un Liāna mūs sagaidīja ar uz ugunskura vārītu frikadeļu zupu. Ticiet mums - gardāku zupu nekad nebijām ēduši!

Sirsnības gaisotnē notika kempinga „Adamova” saimnieka un kouča Māra Liscova nodarbība, kura pieredze labdarības un brīvprātīgā darba jomā ir neatsverama. Kaut mēs tā spētu! Un atkal radās konkrētas idejas un pārliecība, ka dot ir daudz patīkamāk nekā saņemt! Māra ieguldījums ir sabiedrības novērtēts, mums Māris ir izpelnījies Goda Mecenāta titulu.

Kopā ar mums nodarbībā piedalījās arī Krāslavas novada Izglītības pārvaldes jauniešu lietu speciāliste Julianna Moisejenkova, kura sarūpēja dāvanas trim laivotāju pāriem - ātrākajiem (Taisijai, Mārim), atraktīvākajiem (Kristīnei, Liānai) un dziesmu par Daugavu dziedošākajiem (Ženijai, Davidam).

Šo divu dienu laikā mēs atpūtāmies, strādājām un jutāmies lutināti. Lutināja daba un fantastiskie kempinga saimnieki Māris un Anna! Skolotāji Lāsma, Skaidrīte, Dmitrijs bija mūsu padomdevēji, sargeņģeļi un savējie. Direktors deva zaļo gaismu mūsu pašizaugsmei un bija klātesošs it visā. Vecāki uztraucās, bet uzticējās un atbalstīja. Jānis Dzirkals iemūžināja mūsu darbošanos. Ivars Stivriņš uzticēja profesionālo videokameru.

Projekta mērķis sasniegts - kopības sajūta noķerta un āķis lūpā - darboties pašpārvaldē arī!

Kristīne Daļecka, Liāna Plinta un Vija Konceviča, projekta komanda
Lāsmas Dzirkales un Ženijas Nikolaičenko foto
Fotogalerija


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde