piektdiena, 29. marts, 2024Vārda diena: Agija, Aldonis
crest1 crest2

Trešais Topošo vecāku skolas nodarbību cikls

Pievienots: 20.06.2018

Drīzumā sāksies Trešais Topošo vecāku skolas nodarbību cikls, kas ir domāts grūtniecēm sākot ar 24-26 nedēļu. Pasākumus var apmeklēt arī pirms 24.nedēļas, vai pēc 26. nedēļas.

 Topošo vecāku skolas nodarbības vada Daugavpils Reģionālās slimnīcas Dzemdību nodaļas speciālisti.

Nodarbību laikā jums būs iespēja uzdot tieši jums svarīgus un aktuālus jautājumus, satikt citus vecākus, iegūt izpratni par veselīgu, harmonisku grūtniecību, dzemdībām un pēcdzemdību periodu. Uzzināsiet, kā partneris var jūs atbalstīt un piedalīties dzemdībās un bērniņa kopšanā. Šie kursi sagatavos abus vecākus jaunajai, atbildīgai lomai. Palīdzēs izprast grūtniecības un dzemdību fizioloģisko pusi, krūts ēdināšanas priekšrocību, varēsiet apgūt mazuļa hendlinga pamatprincipus

Vislabāk par mūsu skolas nodarbībām stāsta kādas mammas atsauksme, kura apmeklējusi iepriekšējo nodarbību ciklu, un izvēlējās palikt anonīma: “Liktenis man deva iespēju kļūt par māmiņu otro reizi, par ko biju ļoti priecīga. Nolēmu šoreiz pieiet šim jautājumam nopietni un vairs nepieļaut kļūdas, kas bija iepriekš. Tā kā starp pirmo un otro grūtniecību ir pagājuši desmit gadi, tad daudz kas man jau bija piemirsies un daudz kas arī mainījies pa šo laiku. Facebook grupā mani uzrunāja "Māmiņu kluba" afiša par topošo vecāku skolu, kur piedāvāja iespēju sagatavoties mātes lomai psiholoģiski, sagatavoties dzemdībām, zīdīšanai un pēcdzemdību periodam, saņemot pieredzējušu speciālistu konsultācijas.

Gaidītais dekrēta atvaļinājums nu bija klāt, un kā reiz sākās "topošo vecāku skolas" nodarbības, kas notika apmēram reizi nedēļā, piepildot manu brīvo laiku ar pozitīvām domām un skatu uz nākotni. Pirmajā nodarbībā mani pārsteidza atmosfēra, jo par grūtniecēm bija padomāts kā nekur citur - ērti sēžammaisi, veselīgas uzkodas, tēja un dzeramais ūdens. Jāsaka, ka lekcijas apmeklēja ne tikai jaunās māmiņas, bet arī tēvi, un tāda mamma, kurai šī nav pirmā grūtniecība, arī nebiju vienīgā.

Šobrīd esmu ļoti laimīga, turot uz rokām savu jaundzimušo bērnu un pateicīga Krāslavas māmiņu klubam par "Topošo vecāku skolu", kas ļāva man justies pārliecinātai par saviem spēkiem dzemdībās, nebija bail un nebija stresa, jo zināju kas šobrīd notiek un kas notiks tālāk, kāpēc medicīniskais personāls rīkojas tieši tā un ne savādāk. Māmiņu klubs iepriekš organizēja skolas dalībniekiem ekskursiju uz dzemdību namu, kur bija iespēja apskatīt visas telpas, tajā skaitā dzemdību zāli.

Arī zīdīšanai biju gatava, zinu cik daudz man jāēd, ko drīkst un ko nedrīkst, cik bieži varu barot bērnu.

Jāatzīst, ka ne mātes, nedz pieredzes bagātas vecmammas nevar sniegt tik vērtīgus padomus kā kvalificēti speciālisti. Novēlu vieglas dzemdības visiem, kas gaida savu brīnumu un noteikti iesaku apmeklēt vecāku skolu!”

Mammas, vecmammas, ārstējošie ārsti, atbalsta personas, lūdzam šo informāciju nodot visiem topošajiem vecākiem, kuriem šie kursi būtu aktuāli.

Vairāk informācijas un pieteikšanās, zvanot pa tālr. 29517111 (Dana) vai 22013825 (Gunta).

Visas lekcijas būs bez maksas un notiks Aronsona ielā 3, Krāslavā, 2.stāvā. Ieeja no stadiona puses. Biedrības “Atvērtība” telpās.

Nav obligāts visu nodarbību apmeklējums. Tiks nodrošināta kafijas pauze.

Lūgums iepriekš pieteikties!

 Izglītojošo pasākumu ciklu finansē Krāslavas novada dome ESF projekta 9.2.4.2/16/I/097 „Pasākumi vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei Krāslavas novadā” ietvaros.

Dana Lahtionova,
Krāslavas māmiņu klubs


Jauna aptauja

Marts - 2024
P O T C P S S
  01 02 03
04
05
06
07
08
09 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
30 31
otrdiena, 05.03.2024
pirmdiena, 18.03.2024
09:58 Pasākumi
14:56 Izstāde

Dienas foto

  • Atsākti tilta pār Jāņupīti Krāslavā būvdarbi

2015. Copyright © Krāslavas vēstis. All rights reserved.
webbuilding.lv mājas lapu izstrāde